Paytrail

#Ruokaaverkosta osa 3: Uuden ajan kyläkauppa hyödyntää digimaailmaa, mutta elää reaalimaailmassa

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 3.7.2015

ruokaa-verkosta-mukava3-paytrail

Olemme verkkokauppa, joka luo sanana aina tiettyjä mielleyhtymiä. Verkko toimii kyllä alustanamme, mutta se onkin oikeastaan ainut kiinnityksemme verkkokauppaan.

Käytännössä olemme lähempänä kyläkauppaa kuin verkkokauppaa. Toimimme maantieteellisesti hyvin pienellä alueella, hoidamme jakelun itse ja ojennamme ruokakassit asiakkaalle kädestä käteen. Aivan kuten tekivät monet kyläkaupat vuosikymmeniä sitten. Lisäksi teemme markkinointia noutopisteen lähistöllä kiertämällä ovelta ovelle ja flyereista löytyvät esimerkiksi lausumat ”Kyläkauppiaasi esittäytyy” ja ”Hei naapuri”. Onpa toimitusalueen laajentumisen yhteydessä nähty muutama hääkylttikin.

Halusimme lähteä tekemään jotain aivan muuta kuin nykyiset, pääosin kasvottomat marketit. Lähdimme kutsumaan itseämme uuden ajan kyläkaupaksi. Digimaailman kielellä malli olisi Kyläkauppa 2.0. Äkkiseltään voi tuntua, että kyläkauppa ja verkkokauppa ovat lähes vastakohdat toisilleen, mutta ne voi myös yhdistää.

Ideana on verkkopohjaisuudesta huolimatta toimia kyläkauppamaisesti - olemme aktiivisesti mukana paikallisissa tapahtumissa ja kyläyhdistysten toiminnassa, esimerkiksi tuomalla ja tarjoilemalla grillin antimia siivouspäivissä. Mietinnässä on myös toteuttaa ”takapihatoria” ottamalla myyntiin esimerkiksi asiakkaan takapihan ylenmääräistä raparperitarjontaa. Lisäksi kaupallamme on kasvot ja laitamme persoonat peliin.

Persoonallisuus ja ihmisten kohtaaminen kasvokkain on saanut jo reippaasti kiitosta. Nähtäväksi jää, kuinka paljon se auttaa ruoan verkko-ostamisen kynnyksen alentamisessa.

 

Jussi-venalainen-mukava-ruokaJussi Venäläinen
Toimitusjohtaja
Mukava Ruoka Oy

Jussi osallistui Paytrailin kilpailuun ja jakaa nyt kokemuksiaan ruoan verkkokaupan arjesta vuoden ajan. Seuraa ruoan verkkokauppa Mukavan alkutaipaletta verkkokaupan perustamisesta lähtien.

Lue opas monikanavaisuudesta

ebook-4-cover_isoJussi ja hänen liikekumppaninsa Sanna romuttavat rohkeasti digitaalisen ja reaalimaailman välisiä raja-aitoja. Tällaista ennakkoluulotonta asennetta ja toimintaa voisi hyödyntää paljon laajemminkin.

Lue oppaamme monikanavaisuudesta ja suuntaa kohti menestystä myös tulevaisuudessa!

Lataa nyt

Lisää artikkeleita verkkokauppayrittäjyydestä

#Ruokaaverkosta osa 2: Miksi lähdimme ruokakauppiaiksi?

#Ruokaaverkosta osa 1: Mukavaa palapeliä rakentamassa

Sisustuskauppaa pyörittävä Janitta Mertaniemi: verkkokaupan myyntiosuudessa olisi kasvunvaraa

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi