Paytrail

Team Laine aallon harjalla: monikanavaisuus jo arkipäivää

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 29.9.2014

Team Laineen asiakkaat pörräävät paitsi verkossa, myös erilaisissa moottoriurheilutapahtumissa ja karting-radoilla. Marko Lainetta kuunnellessa ei voi kuin hämmästellä perinpohjaista asiakastuntemusta. Keskustelu aloitetaan verkkokauppatoiminnasta, mutta asian ydin vaihtuu nopeasti: kanava ei ole se juttu, asiakas on. Monikanavaisuus on Team Laineen arkipäivää, koska he ovat siellä missä asiakkaatkin.

Verkossa heillä pyörii 130 000 tuotteen verkkokaupan lisäksi kartingforum.fi, jossa vierailee kuukausitasolla 30 000 kävijää ja keskustelu käy aktiivisena. Kilpailukaudella he pyörittävät livetulospalvelua, jonka sisältöä seuraa kansainvälinen yleisö. Niin, ja 2 vuotta sitten perustettiin kivijalkamyymälä 300 metrin päähän karting-radasta. Kaikella toiminnalla on selkeä rooli liiketoiminnassa.

Kartingforum.fi on paikka, jossa osallistutaan keskusteluun potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Siellä tuodaan myös uutuustuotteet ja niiden saatavuus mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ihmisten tietoon, jotta niiden saavuttua verkkokauppaan, ihmiset eivät edes katsele niitä muualta. Tämä tehdään kuitenkin hyvällä maulla spämmäystä varoen.

Tulospalvelu on oma tulonlähteensä. Se pyritään hoitamaan paremmin kuin kukaan muu. Team Laine tarjoaa tulokset reaaliajassa. Koska kilpailuihin saapuu kuskeja ympäri mailman, myös tulokset kiinnostavat kansainvälisesti. Team Laine hyödyntää tämän tuomalla verkkokauppansa esiin livetulospalvelun yhteydessä. Tapahtumien aikaan verkkokaupan kävijätilastoissa esiintyykin aina selkeä piikki.

Kivijalka perustettiin, kun toiminnasta tuli Marko Laineelle päätoimista. Sijainti valittiin sieltä, missä asiakkaat muutenkin käyvät, eli karting-radan vieressä. Karting-asiakkaat käyvät myymälässä ilmoittautumassa ennen radalle menoa ja myös kesken ajon voi joku osa mennä rikki, jolloin uusi osa löytyy läheltä.

Team Laineen asiakaskunta on selkeästi rajattu ja se tunnetaan erinomaisesti. Tämän takaa Marko Laineen rakkaus lajiin ja yli 600 itse ajettua starttia eri moottoriurheilulajeissa. Laineen yritys on erinomainen esimerkki siitä, että syvä asiakasymmärrys mahdollistaa oikeissa paikoissa olemisen ja oikeisiin asioihin keskittymisen. Ja menestyksen. Verkkokauppa-kivijalka vastakkainasettelu ei ole olennaista.

Lue myös:

Kaikkikanavainen myynti ja sen 4 elintärkeää elementtiä

Tracker Oy: Keskittyminen mahdollistaa markkinajohtajuuden

Miika Malisen Happy Angler-verkkokauppa menestyy Ruotsissa

Ilmainen opas verkkokaupan kehittämisestä

Ebook3-kansiMikäli verkkokaupan kehitys kiinnostaa sinua aiheena laajemmin, lataa ja lue ilmainen oppaamme Seuraa, analysoi, kehitä - menestyvän verkkokaupan kehitystyö.

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi