Elämää joulun jälkeen - verkkokaupan sesonkimyynti jatkuu

avatar

Kirjoittanut Jussi Hanki - 10 joulukuuta, 2012

elamaa-joulun-jalkeen-1

Joulu tulee ja menee

Joulu lähestyy, ostoskeskuksissa raikuvat tutut joululaulut ja verkkokauppojen kävijämäärät ovat huipussaan. Normaalisti tähän aikaan vuodesta kirjoitellaankin siitä, kuinka paljon suomalaiset ostavat joululahjoja verkosta ja miten verkkokauppiaiden tulisi sesonkimyyntiin valmistautua. Minäpä kuitenkin aioin tällä kertaa suunnata katseeni joulun jälkeiseen aikaan. Joulun jälkeen on perinteisesti vuorossa alennusmyynnit ja tämä sama trendi näkyy myös verkkokaupan puolella.


Otetaan data esiin

Tarkastellaanpa asiaa hieman tarkemmin ja uppoudutaan pieneksi hetkeksi tilastoihin. Kun vertaan Suomen Verkkomaksujen kautta tehtyjen maksujen euromääräistä arvoa marras-joulukuussa 2011 ja tammi-helmikuussa 2012, voin yllätyksekseni huomata, että joulumyynti on vain noin 0,5 % edellä niin sanottua ”alennusmyyntikautta”. Voidaanko tästä siis tehdä päätelmä, että verkkokaupan kuuma sesonki alkaa uudelleen alusta heti joulun jälkeen?

Toinen mahdollisuus

Joulun pyhinä ihmisillä on runsaasti aikaa surffailla netissä ja selailla myös verkkokauppojen valikoimia. Tässä piileekin siis valveutuneen verkkokauppiaan mahdollisuus. Kun markkinointi, kampanjat ja tuotetarjooma on viritetty jo etutäkeen valmiiksi, voi sesonki jatkua saumattomasti pitkälle uuteen vuoteen. Toisin sanoen verkkokauppialle tulee joulun jälkeen uusi ”joulu”. Asia ei ehkä ole näin yksinkertaista jokaisen verkkokaupan kohdalla, mutta kehotan kuitenkin kaikkia arvioimaan alennusmyyntien kaupallisia mahdollisuuksia.

Hyviä joulu-, tammi- ja helmimyyntejä kaikille!

Lue myös:

Joulusesonki on verkkokaupan parasta aikaa

Joulun hittilahjat verkkokaupasta lihansyöjälle ja liikkujalle

Aurinko porottaa kesäverkkokaupoille juuri nyt

 

 

Topics: Verkkokaupan myynti ja markkinointi


Viimeisimmät blogipostaukset

Miten kirjoitat myyntiä kasvattavia tuotekuvauksia?

read more

PSD2 - rintamaraportti

read more

Sirkkatuotteita myyvä Entis: Lakimuutos ja ulkopuolinen rahoitus mahdollistanut volyymibisneksen kasvun

read more