Freestyle Friday lisää luovuutta

avatar

Kirjoittanut Mari Oksanen - 04 joulukuuta, 2012

Kehitystiimi ruokki luovuuttaan perjantaina 30.11. Heillä oli Freestyle Friday.

Freestyle Friday on Suomen Verkkomaksujen versio Atlassianin ShipIt -päivästä. Päivän aikana irrottaudutaan rutiineista ja keskitytään kehittämään jotain itseä kiinnostavaa asiaa. Tarkoitus on ruokkia luovuutta ja pitää hauskaa.

Kehitystiimi pulppusi ideoita, joista valittiin parhaimmat. Projekteihin piti rekrytoida tiimin sisältä oma pieni ryhmä, jonka kanssa ideaan tartuttiin napakasti. Päivän aikana oli määrä tehdä valmista, joten totutuista prosesseista irtauduttiin. Kolmen tunnin välein demottiin aikaansaannoksia ja päivän päätteeksi ihailtiin satoa.

Vanhempi sovellusarkkitehti, Mikko Vieru on tyytyväinen Freestyle Fridayhin: "Vaikka asioita tehtiin ikään kuin leikin varjolla, projekteissa tuli tehtyä aika isoja juttuja. Kokeilimme mm. kahta uutta ohjelmointikehystä, mikä olisi normaalisti kestänyt kauemmin ja jäänyt helposti prioriteettilistan pohjalle. Saimme todella paljon aikaan".

Mikon mukaan päivä otetaan ehdottomasti uusiksi. "Meillä oli mahtava meininki! Päivän aikana jokainen poistui rohkeasti omalta mukavuusalueeltaan ja venytti osaamisensa rajoja. Kun asioita tehdään niin, että epäonnistumista ei tarvitse pelätä, ihmisten on helpompi käyttää luovuuttaan ja kasvaa ammatillisesti".

Onko sinun yrityksessäsi / työpaikkallasi tehty vastaavia kokeiluja?

 

Topics: Verkkokaupan UX


Viimeisimmät blogipostaukset

Miten kirjoitat myyntiä kasvattavia tuotekuvauksia?

read more

PSD2 - rintamaraportti

read more

Sirkkatuotteita myyvä Entis: Lakimuutos ja ulkopuolinen rahoitus mahdollistanut volyymibisneksen kasvun

read more