Asiakaspalvelu: enemmän kuin tikettien hallintaa

avatar

Kirjoittanut Heikki Sivonen - 17 tammikuuta, 2013

Asiakaspalvelu-suomen-verkkomaksutVarhain aamulla toimisto on vielä hiljainen. Kun Suomen Verkkomaksujen asiakkuudet-tiimi saapuu töihin, kello on tuskin edes kahdeksaa. Työpöydällä odottaa jo muutama tiketti, eli sähköiseen muotoon kirjattu asiakkaan pyyntö. Järjestelmän ansiosta jokainen yhteydenotto tulee huomioiduksi ja hoidetuksi ajallaan.

Vuosittaisen mainetutkimuksen mukaan Verkkomaksut tunnetaan erityisen laadukkaasta asiakaspalvelusta. Milloin kehutaan nopeaa palvelua, milloin riittävän henkilökohtaista apua. Asiakkuuspäällikkö Noora Pasasen mukaan Verkkomaksut haluaa jatkossakin säilyttää palvelun saavutettavuuden.

Kauppiaille suunnattu asiakaspalvelu sijaitsee Verkkomaksujen pääkonttorilla Jyväskylässä. Sijainti samoissa tiloissa tekniikan, talousosaston, myynnin ja markkinoinnin sekä yrityksen operatiivisen johdon kanssa antaa huomattavia etuja asiakkaiden ongelmien ratkaisuun. "Voimme mennä tarvittaessa vaikka suoraan tekniikan huoneeseen kysymään apua ongelmaan", asiakasneuvoja Emilia Linnera kertoo. "Talon sisäinen viestintä on avointa, jolloin pysymme hyvin perillä maksupalvelun uusista ominaisuuksista".

Työn ohessa tiimille kertyy paljon tietämystä koko verkkokauppa-alasta. "Usein meiltä kysytään vinkkejä verkkokaupan myynnin tehostamiseksi", Noora kuvaa. "Annamme mielellämme näkemyksiä myös näihin asioihin." Tarinan mukaan joskus on selostettu jopa jääkiekko-ottelun kulkua.

Tiimin huoneessa vallitsee aina silmäänpistävä rauhallisuus. Missä on kiire ja sähläys? Nooran mukaan Verkkomaksut on onnellisessa asemassa myös siksi, että sen maksupalvelu on erittäin luotettava. Palvelua ylläpidetään ja kehitetään jatkuvasti. "On oikeasti kiva tehdä töitä, ja se heijastuu varmasti myös asiakaskohtaamisiin", Noora kertoo.

Verkkomaksujen asiakkkudet-tiimin henkilöstömäärä on tuplaantunut viimeisen vuoden aikana. Oikeat työkalut, riittävät resurssit ja koulutettu henkilöstö antavat riittävän skaalaedun kansainvälistymistä silmällä pitäen. Verkkomaksuilla on juuri aloittanut teknisestä asiakaspalvelusta vastaava henkilö. Myös tekniset kumppanit saavat jatkossa entistä yksilöllisempää palvelua.

Emilian mukaan hyvä palvelu on enemmän kuin pelkkää tikettien hallintaa. "Se on hyvää asiakassuhteen hoitamista. Verkkomaksuissa jokainen osasto työskentelee sen eteen, jotta asiakkaamme kokevat, että heistä pidetään hyvää huolta", hän summaa.

Lue myös:

Asiakaspalvelu verkkokaupan kilpailuetuna?

Verkkokaupan someaspa kuntoon – 6 artikkelia avuksesi

Verkkokaupan asiakaspalvelun 5 välttämättömyyttä

Topics: Yleinen, Verkkokaupan asiakaspalvelu


Viimeisimmät blogipostaukset

Miten kirjoitat myyntiä kasvattavia tuotekuvauksia?

read more

PSD2 - rintamaraportti

read more

Sirkkatuotteita myyvä Entis: Lakimuutos ja ulkopuolinen rahoitus mahdollistanut volyymibisneksen kasvun

read more