Matkailuala verkossa -käyttöaste nousuun

avatar

Kirjoittanut Jussi Hanki - 11 tammikuuta, 2013

respaLomamatkoja, lentolippuja, majoitusta ja muita matkailualan palveluja vertaillaan, varataan, ostetaan ja maksetaan verkossa huikeita määriä. TNS-Gallupin Online Travel -tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttivat vuonna 2011 matkailuun verkossa noin 3,5 miljardia euroa. Helppous, ajan säästäminen ja edulliset hinnat houkuttelevat kuluttajat verkkoon ostoksille. Kyse on siis miellyttävän ja sujuvan palvelukokemuksen tarjoamisesta asiakkaille.

Yhtenä haasteena etenkin hotelli- ja majoituspalveluiden myynnissä on viime hetken peruutukset. Yleisesti matkailualan verkkokauppojen varausehdot mahdollistavat sen, että esimerkiksi huonevaraus voidaan perua kuluitta viimeistään tulopäivänä klo 18 mennessä. Jos asiakas siis peruu varauksensa viime hetkellä, hotellille jää todennäköisesti vain luu käteen. Nämä peruutukset nakertavat ikävästi käyttöastetta ja pitkässä juoksussa vaikutukset näkyvät myös viivan alla.

Moni majoitusliike on pyrkinyt eroon näistä ikävistä viime hetken peruutuksista ohjaamalla asiakkaita maksamaan varauksensa ennakkoon ilman peruutusoikeutta. Kannustimena ennakkomaksulle toimii yleensä normaalia edullisempi hinta. Kun asiakas hoitaa ostoksensa maaliin asti omatoimisesti, myös asiointi respan tiskillä hoituu sujuvan sukkelasti. Koska asiakkaat ovat tottuneet verkossa asioidessaan maksamaan ostoksensa ennakkoon, on ostokokemus tuttu ja turvallinen. Sama logiikkaa päätee toki palveluiden myyntiin laajemminkin.

Lue myös:

Verkkokaupan automatisointi vapauttaa aikaa markkinointiin

Viisi tapaa ryövätä rahat kilpailijan verkkokaupasta

Aurinko porottaa kesäverkkokaupoille juuri nyt

 

Oletko perustamassa matkailualan verkkokauppaa? Lataa ilmainen oppaamme "Avaintekijät menestyvän verkkokaupan perustamisessa".

Lataa nyt

 

Topics: Yleinen


Viimeisimmät blogipostaukset

Miten kirjoitat myyntiä kasvattavia tuotekuvauksia?

read more

PSD2 - rintamaraportti

read more

Sirkkatuotteita myyvä Entis: Lakimuutos ja ulkopuolinen rahoitus mahdollistanut volyymibisneksen kasvun

read more