Paytrail

Facebookista virtaa niin kylä- kuin verkkokauppaankin

Johannes Kumpukoski Kirjoittanut Johannes Kumpukoski - 19.2.2013

Kyläkaupat kuolevat, kirjoittaa Keskisuomalainen. Ilmiöllä on kuitenkin toinenkin puoli. Harvat jäljellä olevat kyläkaupat ovat saaneet lisää puhtia palveluidensa monipuolistamisesta kertoo Yle. Entä, jos muita palveluita ei olekaan? Onko mahdollista menestyä pelkällä ydintoiminnalla?

Vuonna 2011, kolme rohkeaa opiskelijaa avasivat jo suljetun kyläkaupan uudelleen, hyvällä menestyksellä. Mistä menestys johtui?

Markkinointi on tärkeää alalla, jossa kilpailu on tiukkaa. Verkkokauppabisneksessä omien tuotteiden tai palveluiden tarjoajia saattaa olla paljon. Onkin tärkeää saada etulyöntiasema näkyvyyden tai valikoiman avulla. Sosiaalinen media tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia niin verkkokaupalle, kuin kyläkaupallekin.

Purolan kyläkauppa pyrki alusta asti erilaistumaan tuotteidensa erikoisuuden ja markkinoinnin avulla. Hyvän tiedottamisen ansiosta kauppa sai paljon näkyvyyttä lehdissä ja radiossa. Perinteisten kyläkaupalle tuttujen markkinointikeinojen lisäksi kauppa panosti markkinointiin Facebookissa. Asiakkaita ohjattiin kaupan Facebook -sivulle kivijalkakaupan aukiolobanneriin sijoitetun "Tykkää meistä Facebookissa" tekstin avulla.

Purolan kyläkauppa nousi Suomen toiseksi "tykätyimmäksi" kyläkaupaksi. Kauppa oli auki vain kesän ajan ja tänä aikana kerättiin vankka fanipohja kaupan Facebook sivuille. Kauppa avattiin uudelleen kesän 2012 alussa, milloin kaupalla oli Facebookissa fanit jo odottamassa. Sesonkikaupalle, niin kivijalka- kuin verkkokaupalle on erittäin hyödyllistä, että sesongin alkaessa tavoitetaan suuri määrä edelliskauden asiakkaista. Näin kauppa saadaan käyntiin nopeasti, ilman suurempaa markkinointikampanjaa.

Onko sinulla kivijalkakauppa? Tietävätkö kivijalkakauppasi asiakkaat, että sinulla on myös verkkokauppa ja fanisivut sosiaalisessa mediassa? Entä onko sinun kaupallasi sesonkikautta? Jos on, tavoitatko edelliskauden asiakkaat helposti?

Lue myös:

Aurinko porottaa kesäverkkokaupoille juuri nyt

Pinterest verkkokaupan myynnin kasvattajana

4 kysymystä selventämään someaspaan sukellusta

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi