Paytrail

Verkkokauppiaan ensiaskeleet menestykseen: Läsnäolo verkossa

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 18.2.2013

Koska sinulla on liiketoimintaa verkossa, oletan, että oletat asiakkaittesi olevan verkossa. Right? Oletan myös, etteivät asiakkaasi käytä nettiä pelkkään verkko-ostoksen tekemiseen ja laita puhelintaan/läppäriään/tablettiaan ostosten välillä kaappiin Prisman muovipussien viereen odottelemaan. Uskoisin, että he tekevät verkossa muutakin. Ja tämä tarjoaa sinulle miljoonan taalan mahdollisuuden.

Omaa verkkoläsnäoloaan ei kannata rajoittaa verkossa olevaan kauppaan. Erilaisissa sosiaalisen median palveluissa voit oppia tuntemaan kohderyhmäsi tarpeita paremmin, olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan ja luoda verkostoja mielipidevaikuttajiin. Läsnäolo verkossa tekee verkkokauppaasi tunnetuksi, luo mielikuvaa ja ohjaa ihmisiä verkkokauppaasi.

  1. Tutki missä sinun asiakkaasi verkossa liikkuvat. Jos myyt vaikkapa teippiä, tutki onko esimerkiksi askartelijoille tai vaikkapa roudareille (jos teippisi on kohdennettu heidän tarpeisiinsa) omia foorumeita, Facebook -ryhmiä, tai aktiivisia ja laadukkaita blogeja, joiden kirjoittajien kanssa voisit tehdä yhteistyötä?
  2. Seuraa ensin kirjoittelua ja varmista, että tiedät mikä kussakin kanavassa on luonteva tapa viestiä.
  3. Osallistu keskusteluihin, jotka liittyvät jotenkin tuotteisiisi ja niiden ratkaisemiin ongelmiin. Mikäli verkkokauppasi tai jokin tuottamasi sisältö voi aidosti palvella keskustelijoita, linkitä se kommenttiisi. Varo kuitenkin tuputtamista, se ei toimi sosiaalisessa mediassa.
  4. Luo omia ryhmiä/blogi, jos kohderyhmällesi ei ole olemassa niitä valmiina (ja jos sinulla on riittävästi resursseja).
  5. Lisäksi voit esimerkiksi luoda maksettuja kampanjoita (mm. GoogleAdwordsin, Facebook), luoda bannerimainontaa, tehdä sisältöyhteistyötä jonkun lehden kanssa ja lähettää uutiskirjeitä.

Verkkoläsnäolo on varsin edullinen markkinointitapa, mutta se vaatii perehtymistä ja suunnitelmallisuutta. Ennen kaikkea, se vaatii aikaa ja jatkuvaa työtä. Siitä huolimatta tilaisuus kannattaa käyttää, ei roiskien vaan kokonaisuutta halliten.

Lue myös:

Pinterest verkkokaupan myynnin kasvattajana

Verkkokauppiaan ensiaskeleet menestykseen: Sisältö

Verkkokauppias: Auditoi hakukonenäkyvyytesi

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi