Paytrail

6 hyvää syytä valita laaja rajapintatoteutus

Kaisa Kiviluoto Kirjoittanut Kaisa Kiviluoto - 30.4.2013

Suomen Verkkomaksujen rajapinnasta on kaksi toteutusvaihtoehtoa: suppea ja laaja. Niiden keskeisenä erona on se, että laajassa versiossa tuodaan kaupastasi tilaustiedot maksujärjestelmään.

Miksi sitten sinun kannattaisi toteuttaa laaja versio rajapinnasta? Sinullahan on jo käytössäsi verkkokauppaohjelmisto, josta näet kaiken kaupan pyörittämiseen tarvitsemasi tiedon.

Tässä kuusi hyvää syytä laajan rajapintaversion käyttöön:

1) Enemmän vastinetta rahallesi

Rajapintaversion valinta ei vaikuta siihen, paljonko palvelumme sinulle maksaa. Saat siis laajemmalla rajapintatoteutuksella rahallesi enemmän vastinetta.

2) Kirjanpito helpottuu

Kauppiaspaneelin kirjanpitoraportti sisältää laajaa rajapintaa käyttäessä ALV-erittelyn, joten saat kirjanpitoon enemmän tietoa yhdestä paikasta.

3) Lisää maksutapoja

Laajaa rajapintatoteutusta käyttämällä saat käyttöösi lisää maksutapoja, sillä osa palvelumme kautta käytettävissä olevista maksutavoista vaatii laajaa rajapintatoteutusta. Tulevaisuudessa tälläisiä maksutapoja saattaa myös tulla lisää.

4) Turvallisuus paranee

Tilaustietojen avulla pystymme paremmin valvomaan kaupassasi tehtäviä luottokorttimaksuja. Tämä tarkoittaa, että pystymme paremmin havaitsemaan petostapaukset, jolloin taloudelliset riskisi pienenevät.

5) Asiakaspalvelua kuluttajille

Laaja rajapinta mahdollistaa myös sen, että pystymme paremmin palvelemaan kuluttajaa puolestasi. Asiakkaasi saa ostoksestaan maksuvahvistusviestin, jossa on verkkokauppasi yhteystietojen lisäksi myös meidän yhteystietomme, jolloin asiakkaat voivat kohdistaan maksuunsa liittyviä kysymyksiä meille.

Esimerkiksi, jos kuluttaja on maksanut Suomen Verkkomaksujen kautta, eikä muista, mitä maksu koskee, pystymme vastaamaan tiedusteluihin eikä hän työllistä verkkokauppasi asiakaspalvelua.

6) Uusia lähestymistapoja

Joissain tapauksissa laaja rajapintatoteutus voi mahdollistaa kauppiaspaneelin erittäinkin laajan käytön. Kannattaakin avata kauppiaspaneeli verkkokaupan tilaushallinnan rinnalle, ja katsoa, mitä kaikkea sieltä voikaan nähdä. Olisiko sinunkin mahdollista tehdä asioita tehokkaammin kauppiaspaneelia seuraten?

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi