Paytrail

Monen verkkokaupan haaste: Rajalliset resurssit ja hidas kasvu

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 18.4.2013

Pk-yritysten yleisin kasvuongelma liittyy rajallisiin resursseihin, joiden kautta potentiaalista kasvua ei saada valjastettua parhaalla mahdollisella tavalla. Rajalliset taloudelliset resurssit ja nopeasti ehtyvät henkilöresurssit asettavat monet yritykset tilanteeseen, jossa suuret kehitysloikat eivät ole mahdollisia. Aina tilanne ei myöskään mahdollista isomman rahoituspartnerin etsimistä tai löytämistä, joten kehitystä on tehtävä askel kerrallaan.

Mitä askelia sitten pitäisi ottaa?

Tuotteita myyvän pk-yrityksen luontevin askel laajemman asiakaskunnan tavoittamiseksi on verkkoliiketoiminnan aloittaminen ja kehittäminen. Verkkokauppaprojektien kustannukset pysyvät nykypäivänä kohtuullisissa rajoissa ja verkkokauppojen jatkokehittäminen mahdollistaa koko liiketoiminnan tehostamisen. Kivijalkamyymälöiden tapaan, on verkkokaupoissa panostettava myös palveluun: helppo navigointi, selkeät tuotteet ja hinnat, sekä monipuoliset maksutavat varmistavat kuluttajan miellyttävän käyttökokemuksen johtaen varmemmin tilaukseen.

Erityisesti mikroyrityksissä verkkokauppojen tilaukset kuormittavat myymälähenkilökunnan resursseja, kun tilaukset pitää käsitellä ja mahdollisesti syöttää vielä uudestaan taloushallintojärjestelmään. Samoin tuotekuvausten ja erityisesti varastosaldojen päivittäminen voi viedä paljon aikaa. Aiemmin taloushallintojärjestelmien ja verkkokauppojen integroiminen oli mahdollista vain yrityksille, joilla taloudelliset raamit olivat erittäin hyvällä mallilla. Erityisesti pk-sektorin onneksi tähän on tulossa muutosta, kun markkinoille tulee integraatiotuotteita, jotka mahdollistavat integraatioprojektit ilman ulkopuolista rahoitusta. Investointi yrityksen kehittämiseen kannattaa aina ja erityisesti silloin kun se voidaan tehdä mahdollisimman pienellä riskillä.

Montako askelta pitää ottaa?

Valitettavasti polku on loputon, mutta ne yritykset jotka kehittävät toimintaansa ja ottavat askelia, pysyvät muita edellä. Mitä askelia te olette ottaneet ja mitä askelia te suunnittelette?

Kirjoittajasta

Tomi Räsänen työskentelee Servia Finland Oy:ssä Integraatiokeskuksen parissa ja haluaa auttaa pk-yrittäjiä tehostamaan liiketoimintaansa.

Lue myös:

Verkkokaupan automatisointi vapauttaa aikaa markkinointiin

Varastonhallinta tuo verkkokaupan prosesseihin sujuvuutta

Benchmarking verkkokauppaa perustettaessa - mihin kiinnittää huomiota?

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi