Paytrail

Kuluttajat ovat suomalaisten verkkokauppojen parhaat kirittäjät

Jussi Hanki Kirjoittanut Jussi Hanki - 30.9.2013

Paytrail-Suomalaiset-kuluttajat-ovat-suomalaisten-yritysten-parhaat-kirittajat

Suomalaisten yritysten digitalisoituminen, kansainvälinen verkkokauppa ja ostaminen ovat aktiivisesti keskusteluissa. Yrityselämän kykyä uudistua ja mukautua muutokseen on arvioitu ja arvosteltu. On hienoa huomata, että kissa on nyt toden teolla nostettu pöydälle ja nämä aiheet puhuttavat yli toimialarajojen. Vaikka peli on jo käynnissä, se ei kuitenkaan ole vielä menetetty.

Olemme maailmanluokkaa

Ostoprosessi alkaa ja loppuu yhä useammin verkossa. Kiinnostutaan, ihastutaan, haetaan tietoa, vertaillaan, keskustellaan, ostetaan ja maksetaan. Suomalaiset kuluttajat ovatkin verkkoaktiivisuudessaan maailman huipulla. OECD maiden vertailussa sijoitumme kolmanneksi, kun katsotaan kuluttajien verkon hyödyntämistä. Yrityspuolella sen sijaan työsarkaa riittää, sillä yritysten verkkoaktiivisuudessa olemme vasta sijalla 17.

Yritykset eivät siis voi enää uskottella itselleen tavoittavansa asiakkaat ”niin kuin ennenkin”. Verkkokauppa vie asiakkaita kivijalkakaupoilta ja merkittävä osa suomalaisten verkko-ostoksista suuntautuu ulkomaille. Hyvä niin. Mikäli näin ei tapahtuisi, olisi meissä kuluttajissa jokin pahasti vialla. Asiakkaita pitää palvella heidän haluamallaan tavalla ja verkko on tässä suhteessa se tärkein kontaktipinta. Suomalaiset kuluttajat ovatkin suomalaisille yrityksille ne parhaat kirittäjät. Kun hurmaamme maailman johtavat verkon käyttäjät, olemme varmasti oikealla tiellä.

Kuluttajan saappaissa

Aloitetaan rytminvaihdos tarkastelemalla vaikkapa omaa tai lähipiirin ostokäyttäytymistä. Googlaamme, luemme keskustelupalstoja ja keskustelemme sosialisessa mediassa. Haluamme tietoa ostopäätöksemme tueksi selkeästi ja riittävän kattavasti. Joskus ostamme hetken mielijohteesta, toisinaan taas pitkällisen harkinnan ja vertailun päätteeksi. Jos emme koe saavamme kivijalkamyymälässä tai verkkokaupassa palvelua, suuntaamme muualle. Etenkin verkkokaupoissa kilpailu on armotonta, sillä kilpailija on vain muutaman klikkauksen päässä. Kuluttajana arvostamme miellyttävää ostokokemusta, mutta ovatko yritykset samalla aaltopituudella?

Myös kuluttajan ymmärrys on toki rajallinen. Jos ei tiedä paremmasta, on vaikeaa vaatia. Toisinaan tarvitaan rohkeutta tarttua ruoriin ja ylittää kuluttajan kaikki odotukset. Toivotaan siis, että jatkossa luotsiveneen mastossa liehuu entistä useammin Suomen lippu.

 

Ebook3-kansiLue ilmainen oppaamme verkkokaupan kehittämisestä

Seuraa, analysoi, kehitä - Menestyvän verkkokaupan kehitystyö kertoo mitä verkkokaupan kehitystyö käytännössä tarkoittaa ja millaisista lähtökohdista sitä tulisi tehdä.

Lataa nyt

Lue myös:

Milloin tutustuit palveluusi?

Kuinka saat minut verkkokauppasi asiakkaaksi?

Konversio ja 3 kaupankäynnin keskeyttävää kulmakiveä

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi