Paytrail

Kuonon Kormilainen ei usko maksumuureihin

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 19.12.2013

Järjestimme Slushissa Twitter-kilpailun yrityksille. Pyysimme osallistujia kuvaamaan liikeideaansa ja voittajaksi valikoitui tämä twiitti.


Ville Kormilaisen (@kormis) kuono.fi tähtää kiinnostavimmaksi koiramediaksi Suomessa. Ensi vuonna heidän tavoitteensa on yltää 100 000 viikkokävijään. Kuono.fi on verkkosivusto koiraihmisille ja tarjoaa sisältöä, erilaisten tapahtumien liveseurantaa, blogipalvelun ja verkkokaupan kaikelle koirakansalle. Ajatuksena on tuoda asiasisällön rinnalle myös päätöntä viihdettä ja muuttaa koiramaailmaa muutaman asteen rennommaksi.

Haastattelimme Kormilaista, sillä palvelu on lähtenyt lentoon raketin lailla ja halusimme tietää miten kyseinen sukkula on rakennettu ja minne se on matkalla (ja mihin kilpailun palkintoa, Paytrailin maksupalvelua, aiotaan tässä tapauksessa käyttää).

Ensimmäinen idea palvelusta nousi esille lokakuussa 2013 ja palvelu potkaistiin käyntiin jo marraskuussa! Nopeasti toimiva teknisiä palveluja tuottava alihankkija ja ripeät osakkaat mahdollistivat sen, ettei suunnitteluun tarvinnut tuhrata vuosia. ”Asiat muuttuvat tällä hetkellä niin vauhdilla, että on parempi lähteä rohkeasti kokeilemaan, keräämään palautetta ja muokkaamaan toimintojaan sen mukaisesti”, toteaa Kormilainen.

”Kun tutkimme olemassa olevia palveluja koko koirakansalle, oli selvää, että ne olivat jääneet 90-luvun uumeniin ja perustuivat pitkälti keskustelupalstoihin. Markkinoilla oli siis hyvin tilaa. Meillä on ajatuksena tuoda nykyaikaisen journalismin muotoja uuteen kontekstiin, koiramaailmaan.” Kormilailnen kertoo. Hän lisää, ettei kuono.fi tähtää kilpailemaan HC-harrastajien medioiden (esim. agi.fi) kanssa vaan haluaa palvella koko koirakansaa suosimatta mitään yhtä lajia.

Edellisenä viikonloppuna kuono.fi osallistui Koira2013-tapahtumaan ja tarjosi livelähetyksen kolmipäiväisestä näyttelystä. ”Emme halua toimia digityhjiössä. Haluamme tuottaa aitoa sisältöä ja aidot asiat syntyvät siellä, missä aidot ihmiset toimivat.” Kormilaisella on jo visio liveseurannan roolille myös jatkossa: ”Ensi vuonna on ajatus tarjota uudentyyppistä liveseurantaa, joka yhdistää toimitetun sisällön ja näyttelyvieraiden tuottaman sisällön. Tätä palvelua tarjotaan koiranäyttelyille, agility- ja tokokisojen järjestäjille tai mille hyvänsä koiratapahtumalle.”

Liveseurantapalveluiden lisäksi kuono.fi pyrkii tarjoamaan muitakin verkkopalveluja ja verkkokaupan, sillä Kormilainen ei usko maksumuureihin tulonlähteenä.Verkkokauppa on ollut pystyssä vasta pari viikkoa, eli olemme kokeiluvaiheessa. Se on vielä hauska sivutuote, jossa haluamme myydä jotain persoonallista, ei bulkkikamaa. Varsinaisia koiratarvikeliikkeitä on jo paljon, joten suunnitelmana on erottautua valikoimalla.” Tällä hetkellä kuono.fin kaupasta löytyy rotujen logolla valmistettuja kuppeja ja joulupaketteja koirille.

Muita suunniteltuja verkkopalveluja ovat muun muassa näyttelykartta ja treenipäiväkirja, koirien oma HeiaHeia. Paytrailin henkilökunnan omistuksessa on nopeasti laskettuna 11 koiraa, joista useimpien kanssa harrastetaan jotain aktiivisesti. Odotammekin mielenkiinnolla uusia lanseerattavia palveluja ja toivotamme Kuonolle menestystä myös verkkokaupan puolella!

Lue myös:

Tracker Oy: Keskittyminen mahdollistaa markkinajohtajuuden

Mistä tuotteita verkkokaupan valikoimiin?

Ei jokaiselle jotakin vaan halutulle kohderyhmälle kaikki

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi