Pyydämme anteeksi

avatar

Kirjoittanut Markus Laurio - 13 tammikuuta, 2014

Eilinen päivä oli asiakkaillemme ja meille erittäin murheellinen. Kumppanimme Cygaten palveluhuolto epäonnistui totaalisesti, jonka johdosta maksupalvelumme olivat suurimman osan päivästä alhaalla.

Näin tilanne eteni

  • Cygatella oli suunniteltu palveluhuolto 12.1.2014 klo 00.00-07.00. Ennakkotiedon perusteella odotimme ainoastaan minuuttien katkoja huollon aikana.
  • Klo 03.08 ensimmäiset maksut palvelumme kautta epäonnistuivat, jonka jälkeen välillä maksaminen onnistui normaalisti ja välillä ei.
  • Klo 11.37 alkoi totaalinen katko, jonka aikana mitkään maksut eivätkä palvelut toimineet.
  • Klo 21.26 maksaminen ja muut palvelumme normalisoituivat.
  • Arviolta koko vuorokauden aikana vain noin kolmannes maksuista onnistui.

Palveluhuollon piti korjata ongelmat, jotka aiheuttivat eilistä huomattavasti lyhyempiä katkoja 9.11.2013 ja 9.12.2013. Lukuisista yrityksistä ja pitkästä korjausajasta huolimatta Cygate ei onnistunut korjaamaan vikaa. Cygate palautti palvelut aiempaan palveluversioon eli konfiguraatioon, jonka jälkeen maksaminen ja muut palvelut ovat toimineet normaalisti.

Saamamme tiedon perusteella odotimme, että tilanne korjaantuu nopeasti. Tästä syystä jäimme odottamaan palvelun nopeaa palautumista ja epäonnistuimme tiedottamisessa. Tietoa olisi pitänyt tulla useammin. Jatkossa tulemme noudattamaan entistä avoimempaa linjaa ja tulemme kertomaan mahdollisten virhetilanteiden aiheuttajat, jotta asiakkaamme saavat mahdollisimman totuudenmukaisen ja reaaliaikaisen kuvan asiasta. Tieto tulee jatkossa selkeämmin esille verkkosivuillamme.

Miten varmistamme, ettei tällaista tapahdu jatkossa?

Maksupalvelumme on kahdennettu eri osoitteissa sijaitseviin laitesaleihin, joita Cygate hallinnoi. Nyt tehdyt korjaustoimenpiteet tehtiin molempia palvelusaleja ohjaaviin laitteisiin. Olemme pyrkineet ostamaan parasta ja ammattitaitoisinta palvelua mitä on tarjolla. Tämä ei valitettavasti kuitenkaan estänyt tapahtunutta.

Olemme aloittaneet kartoitustyöt toisten palveluntarjoajien kanssa. Selvitämme miten voisimme jakaa palvelut kahden eri toimijan alle, etteivät yhden kumppanin ongelmat pysäytä koko palvelumme toimintaa.

Olemme erittäin pahoillamme eri osapuolille aiheutuneesta haitasta ja konkreettisiin toimenpiteisiin vastaavan estämiseksi jatkossa on jo ryhdytty.

Markus Laurio, CEO

Topics: Yleinen


Viimeisimmät blogipostaukset

Miten kirjoitat myyntiä kasvattavia tuotekuvauksia?

read more

PSD2 - rintamaraportti

read more

Sirkkatuotteita myyvä Entis: Lakimuutos ja ulkopuolinen rahoitus mahdollistanut volyymibisneksen kasvun

read more