Paytrail

”Voiksä antaa sen mun VISAn sieltä käsilaukusta?”

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 22.1.2014

Paytrail-linda-saukko-rauta-verkko-ostaminen-800px

Nykyihminen on kotisohvallaan ja haluaa mukavuutta. Kädessään sillä on näppärä mobiililaite, ja laiskasti se surffailee bittivaltateillä etsien elämän tarkoitusta – tai seuraavaa halpaa hupia.

Joskus nykyihminen ryhtyy hieman riehakkaampiinkin huvituksiin: se sortuu nettishoppailuun. Se muistaa siinä yhdessä hyvässä blogissa kehutun tuotteen, ja säntää etsimään sitä verkkokauppojen tarjonnasta. Vertailu on helppoa, jos semmoista jaksaa tehdä, mutta monesti on kätevämpää tyytyä ostamaan vastaava tuote sieltä vakiokaupasta, josta on aiemminkin ostoksia tehnyt.

Miksi nykyihminen tyytyy vakiokauppaan?

Siksi, koska ostamisesta on tehty vaikeaa.

Siksi, koska nettikauppohin pitää yleensä rekisteröityä asiakkaaksi ja vakiokauppa on ainoa, jonka tunnukset hektisen elämänmenon väsyttämät nykyihmisen aivot jaksavat muistaa.

Siksi, koska nykyihminen ei haluaisi kirjautua enää yhdenkään palvelun, kaupan tai putiikin käyttäjäksi, sillä hän ei haluaisi muistettavakseen enää yhtään uutta salasanaa eikä hän haluaisi sähköpostiinsa enää yhtään lisää mainos- ja roskaposteja.

Siksi, koska käsilaukku on kaukana eteisessä ja käsilaukussa on kukkaro ja siellä jossain lounasruokalakuittien seassa on VISA-kortti, jonka numero pitäisi taas kerran jaksaa syöttää sillä kirjoittamiseen ei-niin-näppärästi soveltuvan mobiililaitteen hipaisunäytöllä.

Verkkokaupan pahin kilpailija ei ole välttämättä ole kivijalkakauppa tai toinen verkkokauppa, vaan se tilanne, että asiakas jättää tuotteen kokonaan ostamatta.

Minä olen (tietenkin) tuo nykyihminen. Elän ruuhkavuosia ja minun pitää varustaa elämänpiirini pakkasta ja arkipäivän aikatauluja uhmaten. Tekisin sen mielelläni omalta kotisohvaltani käsin, jos se olisi tehty helpoksi.

Paytrail-väki näytti minulle viime vuonna demoversiota ja sen jälkeen en oikeastaan ole halunnut tehdä verkossa ostoksia – koska nyt tiedän, miten helppoa ostaminen voisi olla.

Joten hyvät verkkokauppiaat, pari neuvoa asiakkaalta:

  • Olisi kiva, että ei tarvitsisi erikseen rekisteröityä asiakkaaksi.
  • Olisi kiva, että ei tarvitsisi muistaa taas yksiä supersalaisia tunnuksia.
  • Olisi kiva, että maksaminen olisi helppoa eikä riippuvaista käsilaukkuni sijainnista.
  • Olisi kiva, että kaikki toimisi jouhevasti - myös mobiilisti.

Linda Saukko-RautaKirjoittaja on Linda Saukko-Rauta, www.redanredan.fi

Kiinnostaako helpompi ostaminen?

Lue myös:

Lupaan, että poistamme monimutkaisuuden verkko-ostamisesta

Parempi vaihtoehto PayPalille

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi