Paytrail

Mediatiedote: Paytrail ja Flashnode siivittävät verkkokaupat kasvuun

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 19.3.2014

paytrail-Mediatiedote-Paytrail-ja-Flashnode-siivittavat-verkkokaupat-kasvuun

Suomalaiset verkkokaupat menettävät tilauksia vuosittain lähes 2 Mrd € arvosta vaikean ostamisen vuoksi. Lisäksi tehottomat toimintatavat aiheuttavat arviolta 0,5 Mrd € arvosta turhaa työtä. Paytrail ja Flashnode ratkovat näitä haasteita. Yritykset mahdollistavat verkkokauppojen kasvun tekemällä verkkoliiketoiminnasta äärettömän helppoa.

Sujuva ostokokemus menestyksen lähtökohtana

Kaikki lähtee siitä, että ostajan on sujuva asioida verkkokaupassa. Tämä tarkoittaa kasvua loppuun asti asioivien asiakkaiden määrässä sekä tyytyväisten ostajien paluuta helpon ostamisen äärelle. Usein asiakas kuitenkin ohjataan lukuisiin turhiin välivaiheisiin ja häntä vaaditaan kirjoittamaan paljon tietoja ennen kuin kaupat on tehty. Useiden tutkimusten mukaan jopa yli 60% ostoskoreista jätetään kesken eri välivaiheiden yhteydessä.

Suomen suurin ja suosituin verkkomaksupalveluiden tarjoaja Paytrail on tuonut markkinoille oman tilipalvelunsa, joka ratkaisee tilauksen ongelmat mahdollistaen 2 Mrd € lisämyynnin suomalaisille verkkokaupoille. Palvelun avulla verkko-ostaja voi sähköpostiosoitteen ja puhelimeen saatavan kertakäyttöisen PIN-koodin avulla tehdä ostoksen yhdellä klikkauksella ilman välivaiheita - poistumatta kertaakaan kaupasta. Paytrail-tiliä käyttäen vältytään mm. toistuvalta osoitetietojen syöttämiseltä ja pankkitunnuksilla tunnistautumiselta.

Paytrail-tili parantaa myös turvallisuutta. Verkko-ostajan ei tarvitse syöttää omia henkilökohtaisia tietojaan useisiin kauppoihin tai palveluihin. Riittää, että tiedot ovat toimiluvallisen maksulaitoksen tallessa. Paytrail-tilejä on perustettu jo kymmeniä tuhansia ja tiliä voi käyttää asioidessaan lähes 3000 suomalaisessa verkkokaupassa.

Automatisoidut toiminnot tehokkuuden mahdollistajina

Menestyvän liiketoiminnan luomiseen verkossa tarvitaan myös toimintavat, joilla varmistetaan kustannustehokkuus ja ajan säästyminen manuaaliselta työltä bisnestä kehittävään toimintaan. Flashnoden tutkimusten mukaan verkkokaupalta voi mennä yhden tilauksen käsittelyyn jopa 35 minuuttia eri työvaiheet huomioiden. Esimerkiksi 10 tilauksen päivävauhdilla käsin tehdystä työstä 25 euron työtuntihinnalla koituu kuukausittain yli 3000 euron kustannukset. Valtakunnallisella tasolla kustannusvaikutus nousee noin 0,5 Mrd €, joka voitaisiin käyttää verkkokaupan kilpailukyvyn kehittämiseen.

Tilausten jälkeisten tietojen välitön siirtyminen automaattisesti ja oikein taloushallintoon ja kirjanpitoon on ehdottoman tärkeää. Flashnoden juuri lanseerattu palvelu hoitaa tietojen siirtymisen ja ratkoo samalla useiden verkkokauppojen ongelmat ja tehottomuuden.

Flashnoden palvelun avulla esimerkiksi varastosaldot ovat aina oikein tiedossa, jolloin verkkokauppa voi tehdä toimitusvarmuudesta ison kilpailuvaltin. B2B-verkkokaupan puolella palvelu mahdollistaa myös asiakaskohtaisten hintojen määrittelyn. Edelläkävijäverkkokauppa-Pulju.net on jo ottanut käyttöön Flashnoden palvelut.

Paytrailin ja Flashnoden palvelut kasvun mahdollistajina

Paytrailin ja Flashnoden palveluilla verkkokauppa voi toteuttaa täydellisen automaation aina kuluttajan ostoprosessista kirjanpidossa oikein tiliöityihin maksusuorituksiin saakka. Palvelut maksavat verkkokaupalle yhteensä alle 100€/kk.

"Verkkoliiketoiminta on vielä melko alkumetreillä kuluttajan mukavan ostokokemuksen ja automaattisen reaaliaikaisen tiedonsiirron näkökulmasta. Paytrailin ja Flashnoden palveluita käyttäen nämä epäkohdat korjaantuvat ja niillä saadaan miljardiluokan parannus suomalaiseen verkkokauppaan", summaa Paytrailin ja Flashnoden perustaja, sarjayrittäjä ja verkkokaupan visionääri Lennu Keinänen.

Tervetuloa kuulemaan ja näkemään miten verkkokauppojen tulee jatkossa toimia. Palvelut esitellään Verkkomarkkinointi ja Verkkokauppa 2014 -tapahtumassa keskiviikkona 19.3. klo 15.15 (Helsingin Messukeskus, Punainen lava). Mahdollisuus varata myös haastatteluaika (ks. lisätiedot alla).

Paytrail yritysesittely:

  • Perustettu kesäkuussa 2007 Suomen Verkkomaksut nimellä. Paytrail nimellä 5.6.2013 alkaen, jolloin lanseerattiin uusi Paytrail-tilipalvelu.
  • Vuoden 2013 liikevaihto 4,5 miljoonaa euroa.
  • Yli 4000 yritysasiakasta yli 10 maassa. Yli puolet suomalaisista verkkokaupoista käyttävät Paytrailin maksupalveluja.
  • Kymmeniä tuhansia Paytrail-tilikäyttäjiä.
  • Vuoden 2014 maksuvolyymi on arviolta 0,5 miljardia euroa.
  • Henkilöstömäärä yli 40.
  • Pääkonttori Suomessa, Jyväskylässä.
  • Yhtiötä pidetään suomalaisena verkkomaksamisen edelläkävijänä ja se sai ensimmäisenä alansa toimijana maksulaitostoimiluvan kotimaassaan.

Flashnode yritysesittely:

Flashnode on suomalainen yritys, joka on kehittänyt täysin uudenlaisen integraatioalustan, joka mahdollistaa yrityksen tietojärjestelmien kytkemisen toisiinsa paremmin ja tehokkaammin kuin koskaan aiemmin. Yrityksen palvelujen tavoitteena on auttaa asiakkaitaan vähentämään manuaalisen työn määrää verkkokaupan ylläpidossa ja samalla tehostaa oman verkkokaupan toimintaa.

Lisätietoja:

Lennu Keinänen, Founder, Paytrail ja Flashnode
+358 44 776 7827, lennu.keinanen@paytrail.com

Jani Karhunen, Founder, Flashnode
+358 44 776 7828, jani.karhunen@flashnode.com

Roope Peltola, Founder, Pulju.net
+358 50 585 8159, roope.peltola@pulju.net

Suvi Tikkanen, Marketing Director, Paytrail
+358 40 562 8283, suvi.tikkanen@paytrail.com

paytrail-icon Mediatiedote