Paytrail

107-vuotias keräys otti ja tuli verkkoon

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 22.4.2014

paytrail-varainkeruu-verkossa-pieni-ele

Harva verkosta löytyvä palvelu on toiminut jo toistasataa vuotta. Saanen esitellä yhden: Pieni ele -keräys eli entinen Vaalikeräys.

Suomen eduskunnan ikätoveria, Pieni ele -keräystä on järjestetty niin kauan kuin valtakunnallisia vaaleja on pidetty. Vaalien äänestyspaikalla monen perheen perinteenä on ollut käydä tiputtamassa avustus tutun kerääjän lippaaseen kotimaan vammais- ja terveystyön hyväksi. Pieni ele, pieni ranneliike ja kilahdus lippaan pohjalta tuottavat hyvän mielen. Auttamisen halu on monesti siirtynyt sukupolvelta toiselle.

Pieni eleMonikanavainen lahjoitusmahdollisuus selkeä ja helppo kehityssuunta

Maailma kun ei sillä tavalla enää pyöri, että vahvatkaan perinteet riittäisivät parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Pieni ele onkin ilolla ottanut uudet kanavat vastaan.

Verkkopalvelun ja tekstiviestien kautta lahjoitusmahdollisuus on kolmatta kertaa käytössä tämän kevään Eurovaaleissa. Monikanavaisuudella halutaan palvella lahjoittajia ja antaa lahjoitusmahdollisuus myös sellaisille henkilöille, jotka eivät käy äänestämässä tai joiden lompakossa ei äänestyshetkellä satu olemaan käteistä.

Kaksissa aikaisemmissa vaaleissa verkkolahjoitus ei vielä ole räjäyttänyt pottia, vaan todelliset tuotot ovat tulleet vielä tulleet lipaskeräyksestä. Odotukset tämän vuoden osalta ovat maltilliset, mutta toiveikkaat.

Miten perinteikkyys ja se tietty tunne puristetaan banneriin?

Pienen eleen pääkohderyhmänä verkon puolella ovat lahjoittajat, jotka eivät käy äänestämässä. Verkkolahjoituspalvelua markkinoidaan pääasiassa Facebookissa, omilla verkkosivuilla sekä bannereilla yhteistyökumppaneiden palveluissa. Nettilahjoitus on mukana myös printissä.

Haaste on kuitenkin siinä, miten saa bannerin näyttämään niin houkuttelevalta kuin se hymyilyvä ihminen äänestyspaikalla. Tai miten jalostetaan äänestyspaikoilla vallitseva tietty lahjoittamisen tunne ja perinne verkkoon.

Kutkuttavana ja kihelmöittävänä tulevaisuuden näkymänä kangastelee myös nettiäänestys, miten käy keräyksen jos äänestyspaikatkin muuttavat verkkoon. Nyt on hyvää aikaa valmistautua siihen.

Paytrail Pienen eleen maksukumppanina kannustaa kaikkia tukemaan: www.pieniele.fi
www.facebook.com/pieniele

Pieni ele (ent. Vaalikeräys) on keräys kotimaan vammais- ja terveystyölle. Keräyksen käynnisti kirjankustantaja Werner Söderström vuonna 1907. Mukana on 18 valtakunnallista vammais- ja terveysjärjestöä paikallisyhdistyksineen. Keräystuotolla saadaan vammaisille ja pitkäaikaissairaille esimerkiksi kuntoutusta, apuvälineitä, neuvontaa ja vertaistukitoimintaa.

paytrail-icon Yleinen