4 esimerkkiä menestyksekkäästä sisältömarkkinoinnista

avatar

Kirjoittanut Vierailija - 28 marraskuuta, 2019

Oletpa vetämässä omaa tai toisten omistamaa yritystä, tiedät kuinka tärkeää sisältömarkkinointi voi olla. Yritykset ympäri maailmaa yrittävät löytää paikkansa ja pysyä parrasvaloissa käyttämällä fiksusti suunniteltua sisältöä. Se vaatii paljon luovuutta ja asioiden tarkastelua laatikon ulkopuolelta, mutta oikein hoidettuna se voi olla äärettömän hyödyllistä yrityksen menestykselle.

Jotkut brändit ovat onnistuneet tässä tehtävässä erinomaisesti. Analysoimalla heidän liikkeitään, voimme oppia paljon valtavirrasta erottumisesta. Jos haluat oppia heiltä, jatka lukemista.

1. IKEA

Lista on hyvä aloittaa Ikealla. Ikea on onnistunut voittamaan muut huonekaluliikkeet sisältömarkkinoinnissa ja brändin tunnettuudessa.

Mutta mikä tekee Ikean sisältöstrategiasta niin menestyksekkään?

Siihen vaikuttavat useat seikat, kuten:

1. personointi

Ikean verkkosivuilla on inspiraatio-osio, josta löytyy ideoita kodin sisustukseen juuri sinulle sopivalla tavalla. Kaikki lähtee siitä, että fiilis on hyvä.

Picture 1

Lähde: Ikea

He uskovat, että kodit ovat täydellisiä heijastuksia ihmisistä, jotka siellä asuvat. Joten tuntuu luonnolliselta, että löydät sellaista sisältöä kuin sänky sillä perusteella miten nukut tai opit rakentamaan tilan omille aamurutiineillesi.

ruotsalainen ruoka

Jos haluat elää terveellisesti ja seurata ruotsalaista ruokavaliota, voit tehdä niin Ikeassa. Heiltä saa reseptejä, ideoita ja ruoka-aineksia.

ihmiset ja planeetta

Ikea nostaa sisällöissään esille ympäristöä, kestävyyttä, ja uudistuvia energian lähteitä.

He tekevät keskivertoa enemmän töitä erottuakseen kilpailijoistaan. Ja se toimii.

2. John Deere

Yksi maailman tunnetuimmista teollisuusyrityksistä, John Deere, loi menestysreseptinsä sisältömarkkinoinnille jo 1895.

He olivat valtavasti edellä aikaansa, mutta he käyttävät yhä samaa strategiaa menestyksekkäästi. Tarkoitan tässä heidän aikakauslehteään "The Furrowia".

Lehti on ilmestynyt yli sata vuotta ja se julkaisee kiinnostavia tarinoita esimerkiksi maanviljelystä ja tietoa esimerkiksi maaseutumatkailusta, kastelusta ja viimeisimmästä teknologiasta.

john deere

Lähde The Furrow

Luonnollisesti John Deere pystyy näissä aiheyhteyksissä mainitsemaan tuotteitaan, koneitaan ja teknologiaansa, ja pitämään The Furrow:n lukijat kiinnostuneina ja ajan tasalla.

3. Patagonia

Patagonia on ohjannut jos vuosia huomiota ympäristöön ja sosiaaliseen vastuuseen. He käyttävät ääntään fiksujen valintojen ja konkreettisten planeettaamme pelastavien tekojen puolesta.

“Patagonian sisältöstrategia on paljon enemmän kuin brändin esiin tuomista ja tarpeen rakentamista heidän tuotteilleen. He todella välittävät ja se tekee heidät voittamattomiksi", Monica Kelsey, sisältömarkkinoinnin asiantuntija on todennut.

Näin he sen tekevät:

- The Cleanest Line blogi
Patagonian blogi, the Cleanest Line, on täynnä artikkeleita valtameren pelastamiselle omistautuneista ihmisistä, kirjasuosituksia ja monenlaista siltä väliltä. Blogi on erilainen, viihdyttävä ja tuo arvoa lukijoilleen.

- Toimintaan rohkaiseminen
Jos kuluttaja on valmis vaikuttamaan, Patagonia auttaa häntä löytämään kohteen, tapahtuman, varainkeruukampanjan tai mahdollisuuksia vapaehtoistyöhön alueellaan.

He valitsivat linjansa ja käyttävät sisältömarkkinointia sekä ulkoiluvatteidensa, että ympäristötietoisuuden promoamiseen.

patagonia

Lähde Patagonia Action Works

4. Lowe’s

Lowe's Home Improvement auttaa asiakkaitaan ja seurajiaan oppimaan kuinka käsitellä omia projektejaan ja kuinka tehdä asioita omin käsin.

Sen sijaan, että asiakas palkkaisi ammattilaisen, omaa kotia, puutarhaa ja elämäntyyliään voi parannella itse seuraamalla Lowe'sin tutoriaaleja.

Heillä on kaksi kanavaa, blogi ja YouTube-kanava:

- Blogi
“Lowe's How-Tos, Buying Guides and Project Calculators” on osa yrityksen verkkosivuja.

Kuluttaja voi käydä siellä, kun inspiraatio iskee, ja laittaa heidän neuvoillaa kädet saveen. Ideoita ja ohjeita löytyy niin lattian asennukseen, aidan rakennukseen kuin kodinkoneiden valintaankin.

- YouTube kanava
Lowe’s tekee videotutoriaaleja, jotka ovat erittäin suosittuja seuraajien keskuudessa. Seuraajia kanavalla on yli 727 000.

He opettavat kuinka vältät vesivahingot, korjaat kipsilevyn ja jopa kuinka järjestät kaappisi. Ja kuten Forbes artikkelissaan mainitsee, video on nopein tapa saada viesti yleisölle.

lowes
Lähde Lowe's YouTube channel

Lowe's on valinnut tutoriaalivideot sisältöstrategiansa kulmakiviksi ja niillä he ovatkin keränneet valtavan joukon aktiivisia seuraajia.

Mitä voimme oppia?

Kuten huomasit, menestyksekäs markkinointi on paljon enemmän kuin omien tuotteiden mainostamista. Yllä mainitut 4 brändiä ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten myötätunto, emotionaalinen yhteys ja yleisön tarpeiden ymmärtäminen ovat avain menestykseen.

Ajattele brändiäsi ja mitä voit saavuttaa sen kanssa. Käytä ylläolevia esimerkkejä inspiraation lähteenä, tutki heidän sisältöjään tarkemmin ja työstä oma, arvoa tuottava sisältöstrategia!

Kirjoittaja:

Leona Henryson on freelance kirjoittaja ja UX-suunnittelija, joka viettää vapaa-aikansa vaeltaen ja lumilautaillen.

 


Viimeisimmät blogipostaukset

4 esimerkkiä menestyksekkäästä sisältömarkkinoinnista

read more

Verkkokaupan trendit 2020 julki!

read more

Harjoittelupaikka Paytrailin asiakaspalvelussa / ePayment Expert Trainee

read more