Paytrail

Altoran myy suomalaista tavaraa Etelä-Koreaan

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 21.8.2019

Taru Salminen on rohkea yrittäjä, jossa tiivistyy se, miten voimme upeasti hyödyntää yksilöllistä taustaamme yritysmaailmassa. Hän avasi kolme vuotta sitten verkkokaupan, joka myy suomalaisia tuotteita Koreaan. Tämä ei ihan jokaiselle suomalaiselle tulisi ensimmäisenä mieleen, eikä toisaalta jokaisen suomalaisen kielitaito ja paikallisosaaminenkaan tätä mahdollistaisi.

Kielimuuri kohoaa haasteeksi Koreaan myytäessä

Taru on ollut Korean kanssa eri tavoin tekemisissä 20 vuoden ajan: "Olen korean kielen opettaja Turun yliopistossa, asunut Koreassa yli 10 vuotta ja pyörittänyt siellä ravintolabisnestä. Olen nähnyt miten suomalaisia tuotteita on tullut markkinoille ja nähnyt mistä korealaiset tykkäävät. Kun tulin Suomeen pari vuotta sitten mietin, että haluaisin hyödyntää kokemustani jotenkin."

"Minulla on kaksi kauppaa, toinen on tavallinen WooCommercella rakennettu verkkokauppa ja toinen on korealaisessa portaalissa, Naverissa. Korealaiset eivät käytä Googlea, vaan Naveria, jolla tehdään 74% hauista, mutta joka on enemmän kuin hakukone. Se on alusta, josta löytyy monenlaista sisältöä ja johon on sisäänrakennettuna myös verkkokauppa. Olemme siellä, jotta osumme korealaisten hakuihin."

Taru itse toimii Suomesta käsin hoitaen yrityksen kehittämistä ja logistiikkaa, mutta hänellä on Koreassa kumppani, joka päivittää verkkokauppaa ja hoitaa asiakaspalvelua.

"Korealaiset eivät osaa englantia kovinkaan hyvin. Vaikka he haluaisivat tilata ulkomailta jotain, niin homma pysähtyy kielimuuriin." Taru kertoo, että kielimuurin takia Koreassa on yrittäjiä, jotka elävät hoitamalla verkko-ostoksia asiakkaan puolesta ulkomailta. On siis olennaista, että kauppa on korean kielinen.

Xylitol, kosmetiikka ja terveystuotteet suosittuja

Taru kertoo, että Koreassa hänen asiakkaitaan ovat 30-40 -vuotiaat naiset. Suosiossa ovat xylitoltuotteet, kosmetiikka ja erilaiset terveystuotteet. "Me kokeilemme kaikenlaista. Aina ei voi tietää etukäteen mikä lähtee vetämään. Esimerkiksi minttusuklaa ja kahvi ovat vetäneet nihkeästi."

Taru seuraa korealaista mediaa ja sitä, mikö trendaa: "Korealaiset ovat herkkiä sille, mitä televisiossa näytetään ja mistä lehdissä kirjoitellaan. Jos televisiossa on vaikka jotain mustikkajauheesta niin yhtäkkiä sitä tilataan hirveästi."

Taru saa myös hyviä vinkkejä korealaiselta kumppaniltaan. Esimerkiksi koivusokeri on jotain, mitä Taru ei omien sanojensa mukaan olisi itse keksinyt, mutta mikä myy erinomaisesti Koreassa.

"Pohdin myös jatkuvasti sitä, mitkä tuotteet ilmentävät suomalaista puhtautta ja joita ei vielä ole Koreassa myynnissä. Korealaiset arvostavat juuri tuota puhdasta luontoa, ja he pitävät suomalaisia rehellisinä, mikä kaikki auttaa paitsi tuotekategorian valinnassa, myös luottamuksen herättämisessä ja myynnissä."

Kasvu tähtäimessä

Altoranin toiminta on vielä sivutoimista, mutta potentiaalia liiketoiminnan kasvattamiseen riittää, sillä markkina on suuri. Taru tähtää verkkokaupan vetämiseen täysipäiväisesti ja myynnin kasvattamiseen markkinointia vahvistamalla ja tuotevalikoimaa kasvattamalla, esimerkiksi lisäämällä valikoimaan suomalaisia lastenvaatteita.

"Haluaisin hoitaa verkkokauppaa myös toisinpäin, myymällä korealaisia tuotteita suomalaisille. Tämä onkin yksi seuraavista askelista."

Lue myös muita kiinnostavia verkkokauppatarinoita

Suomen Tivoli - kolmessa viikossa kevyt ratkaisu lipunmyyntiin ja -tarkistukseen

JYPille tehopisteet verkkokauppa-alustan vaihdosta: projekti läpi 1,5 kuukaudessa

Halla Halla -verkkokaupan myynti lahes tuplattiin vuodessa

paytrail-icon Verkkokauppatarinoita