Paytrail

Askarruttaako verkkokaupan perustaminen? Lue nämä vinkit ensin.

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 12.12.2014

Onko harkinnassasi verkkokaupan perustaminen, mutta et tiedä mistä aloittaa? Koostin sinua varten vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla pääset alkuun.

Artikkeli on suunnattu yrittäjille, jotka entuudestaan myyvät tuotteita tai palveluita Suomessa ja pohtivat verkkokaupan perustamista. En ota kantaa teknisiin ominaisuuksiin tai tarjolla olevien verkkokauppaohjelmistojen eroihin. Pikemminkin tarkoituksena on antaa sinulle ajatuksia siitä, miten verkkokaupan perustamista kannattaisi lähestyä.

Aloita pienestä ja rakenna lisää askel kerrallaan

Täydellinen verkkokauppakokonaisuus markkinointeineen vaatii runsaasti työtä, suunnittelua ja rahaa. Yksikään verkkokauppa ei kuitenkaan ole täydellinen hetkessä vaan kokonaisuus kannattaa rakentaa pala kerrallaan. Sen vuoksi kannattaa ensimmäiseksi miettiä mikä olisi yksinkertaisin versio verkkokaupasta, jolla voisit lähteä kokeilemaan myyntiä Internetissä.

Keskity asioihin, kuten mitkä ovat ne ominaisuudet, jotka verkkokaupassasi ovat välttämättömiä? Vastaus riippuu yrityksesi toimialasta ja myymistäsi tuotteista ja palveluista, mutta yksinkertaisimmillaan verkkokauppa voi esimerkiksi olla pelkästään tuotelistaus ja tilauslomake.

Ajatuksena on se, että verkkokauppa saadaan mahdollisimman pienellä panostuksella julkaistua, jolloin päästään nopeasti myymään ja selvittämään mitä asiakkaat ovat verkkokaupasta mieltä. Kun alusta lähtien tekee asioita askel kerrallaan, pystyy saavuttamaan tuloksia nopeammin, eikä verkkokaupan julkaisu veny turhaan.

Pyri suosimaan kestäviä ratkaisuja, jotka tukevat kehitystä

Verkkokauppa pitäisi nähdä jatkuvasti kehittyvänä hankkeena. Vaikka neuvonkin aloittamaan pienestä ja julkaisemaan pala kerrallaan, en suinkaan tarkoita sitä, että sutaistaan jotain valmiiksi ja katsotaan mitä tapahtuu. Päinvastoin, ajatuksena on, että verkkokauppaa kehitetään suunnitelmallisesti pala kerrallaan ja ratkaisut ovat sellaisia joiden varaan voi jatkossa rakentaa lisää.

Esimerkiksi voidaan aloittaa pelkällä tuotekuvauksella ja yksinkertaisella tilauslomakkeella. Kun tämä on saatu julkaistua ja kauppaan on saatu kävijöitä, julkaistaan seuraavaksi monipuolisempi maksujärjestelmä. Kun tämä on julkaistu, kehitetään kauppaan automatisoitu lisämyynti ja tehdään hakukoneoptimointia ja niin edelleen. Kehitettävien asioiden lista jatkuu loputtomiin, joten on perusteltua edetä askel kerrallaan.

Tehdäkkö kokonaan itse vai tukeutuako ammattilaisen apuun?

Verkkokauppa tarvitsee jonkinlaisen ohjelmiston toimiakseen. Tällaisia verkkokauppaohjelmistoja on runsaasti tarjolla, joten joukosta löytyy varmasti tarpeeseesi sopiva. Useimmat ohjelmistot on tehty erittäin käyttäjäystävälliseksi ja asiaan perehtymällä verkkokaupan voikin perustaa täysin omatoimisesti. Jos et kuitenkaan halua käyttää aikaa eri vaihtoehtojen tutkimiseen on tarjolla runsaasti kotimaisia alan ammattilaisia, jotka ovat valmiina auttamaan.

Käyttämällä asiantuntijaa projektin alkuvaiheessa voit välttää monet sudenkuopat ja itseltäsi sen vaivan, että perehtyisit kaikkiin tarjolla oleviin verkkokaupparatkaisuihin. Ammattilainen osaa tilanteesi mukaan ehdottaa sinulle sopivaa ratkaisua, joka vastaa tämän hetkiseen tarpeeseesi ja jota pystyy tarpeidesi mukaan myös kehittämään.

Miten asiakkaat löytävät verkkokauppasi?

Viimeisimpänä neuvona haluan painottaa kevyen markkinointisuunnitelman tärkeyttä verkkokauppaa perustettaessa. Harvoin pelkästään verkkokaupan julkaiseminen tuo sinne asiakkaita. Ennen projektin aloittamista kannattaisi olla jonkinlainen ajatus kuinka verkkokauppaan saadaan ohjattua kävijöitä.

Verkkokaupan markkinoinnista on tarjolla runsaasti tietoa, joten en mene aiheeseen sen enempää tässä artikkelissa. Yleisellä tasolla voidaan kuitenkin mainita, että helppoja tapoja on esimerkiksi ohjata nykyisiä asiakkaitasi liikkeestäsi, kotisivuiltasi tai Facebook-sivuiltasi verkkokauppaan. Uusia asiakkaita tavoiteltaessa kannattaa pohtia mistä ja miten heidät saisi parhaiten ohjattua verkkokauppaan esimerkiksi sisällöntuotannon (blogit, videot, jne.) tai maksullisen mainonnan avulla. Myös markkinoinnin toteutuksessa voi olla syytä myöhemmin kääntyä ammattilaisen puoleen, mutta jonkinlainen perusajatus markkinoinnista olisi hyvä olla etukäteen.

Aloita rohkeasti

Toivottavasti sait tästä artikkelista hyviä vinkkejä ja kannustusta verkkokaupan perustamiseen. Yhä useamman yrityksen tehdessä verkossa kauppaa, myös ratkaisuja verkkokaupan pystyttämiseen on runsaasti tarjolla. Vaihtoehtojen määrä luo valinnan vaikeuden mutta varmistaa sen, että jokaiseen tarpeeseen löytyy sopiva ratkaisu. Valitse siis huolella itsellesi sopiva vaihtoehto jolla lähteä liikkeelle tai pyydä ammattilainen auttamaan valinnassa.

Muista kuitenkin tärkeimpänä tämä:

Älä yritä saavuttaa kaikkea kerralla vaan aloita perusasioista ottamalla harkittuja pieniä askelia kerrallaan. Tällöin saat investointisi tuottamaan mahdollisimman nopeasti ja asiakaspalautteen perusteella tiedät, että kehität liiketoiminnan kasvulle tärkeitä asioita.

Eero-Ronkko-nerot-paytrailEero Rönkkö, Nerot.fi

Nerot.fi palvelussa yritykset löytävät helposti tekijän kotisivu, nettimarkkinointi, verkkokauppa ja logon suunnittelu projekteihinsa. Palveluun jätetty tarjouspyyntö tavoittaa ilmaiseksi tuhansia suomalaisia alan yrityksiä, jonka jälkeen projektista kiinnostuneet ottavat tarjouspyynnön tekijään suoraan yhteyttä.

Lue myös:

Harrastuksesta työksi – verkkokauppayrittäjyys otti ja vei

4 askelta kohti toimivampaa verkkokaupan arkea (infograafi)

Kiinnostus käsienheiluttajien verkkokauppaa kohtaan kasvussa


Lataa verkkokauppaopas "Avaimet menestyvän verkkokaupan perustamiseen"

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen