Jounin kauppa menee verkkoon - miksi ja miten?

Kirjoittanut Saana Borgström - 26 marraskuuta, 2015

Paytrail-webinaari-Sampo-Kaulanen.jpg

Verkkokauppa-akatemian viimeisessä webinaarissa Sampo Kaulanen - kyläkauppias, someilmiö ja Kultainen Venla-ehdokas - kertoi Jounin kaupan suunnitelmista toimia jatkossa myös verkkokauppana.

Millainen on Jounin kaupan tarina ja millainen mies ja yrittäjä Sampo Kaulanen oikeastaan onkaan? Entäpä kuinka Sampo aikoo saada vielä aika huteralla suunnittelulla olevan webbikauppansa menestymään?

Tavoitteena saada verkosta "muutama killinki"

Sampo Kaulanen on kyläkauppias kolmannessa polvessa. Mies on onnistunut tuomaan 600 asukkaan Äkäslompolossa sijaitsevan kyläkaupan koko Suomen tietoisuuteen käytännössä ahkeran somettamisen ansiosta - eikä tältä mieheltä myöskään puutu ideoita tai rohkeutta toteuttaa niitä. 

Seuraavana haasteena tällä jo suhteellisen monessa liemessä keitetyllä yrittäjällä on saada Jounin webbikauppa nousemaan siivilleen. Äkäslompolo kun tahtoo olla kaupankäynnin suhteen varsin pienehkö markkina-alue.

Verkkokaupan tavoitteena onkin tukea kaupan kivijalkaversiota, jonka asiakasvirrat elävät varsin voimakkaasti sesonkien mukaan. 

P**** edellä puuhun?

Ajatus verkkokaupasta lähti alunperin liikkeelle aivan kuten moni muukin Sampon tempaus - hullusta ideasta. Tämän enempää miettimättä asia laitettiin jo vireille. Kaupan perustamisessa Sampo luotti ammattilaisten apuun ja antoi verkkokauppa-alustan tarjojalle hyvin vapaat kädet kaupan toteutuksessa.

Webinaarin kuvaushetkellä Jounin webbikauppa oli toiminut vasta muutamien viikkojen ajan. Sampon puheissa tuleekin varsin selvästi esille, että verkkokaupan suunta ja tuoteportfoliokin ovat vielä aika hakusessa. 

Työtä Sampo tietää verkkokaupan, etenkin menestyvän sellaisen, pyörittämisessä olevan. Nyt jatkossa hänen on istuttava alas ja paneuduttava uuteen rooliinsa ja tehtäviinsä verkkokauppiaana. 

Vetääkö persoonavetoinen markkinointi myös verkkokaupassa?

Kuten sanottua, Sampo on ehtinyt olla mukana jos jonkinlaisessa tempauksessa viimeisen parin vuoden aikana. Pienen kyläkaupan valtaisan some-menestyksen Sampo uskoo johtuvan juuri hänen persoonavetoisesta markkinointitavastaan sekä hänen rohkeudestaan laittaa itsensä likoon.

Mutta kuinka hyvin tämä tulee toimimaan verkkokaupassa, jonka tavoitteena  on avata ovia myös ulkomaille? Katso Jounin kauppaa käsittelevän webinaarin tallenne, niin saat kuulla lisää kauppiaan ajatuksista verkkoliiketoiminnan, yrittäjyyden ja markkinoinnin suhteen. 

Katso tallenne

Kaikki Verkkokauppa-akatemian webinaaritallenteet nyt saatavillasi

Miten sähköisen kaupankäynnin pelikenttä uusiutuu? Mistä löytyy täydellinen resepti verkkokaupan toimintaan? Kuinka hanskaat konversio-optimoinnin, monikanavaisuuden ja mobiilimaksamisen haasteet?

Alan kovimmat asiantuntijat kävivät läpi verkkokaupan tärkeimmät osa-alueet syksyn 2015 aikana. Nyt kaikkien webinaarien tallenteet ovat saatavillasi maksutta verkkosivullamme!

Katso Akatemian tallenteet

Lue myös

Kuluttaja 3.0 on täällä - miten verkkokauppiaan tulee reagoida?

Kolme prosessia, jotka verkkokauppiaan on laitettava kuntoon

Miten verkkokauppa pysyy pinnalla?

 

Topics: General, Verkkokauppatarinoita


Viimeisimmät blogipostaukset

Miten kirjoitat myyntiä kasvattavia tuotekuvauksia?

read more

PSD2 - rintamaraportti

read more

Sirkkatuotteita myyvä Entis: Lakimuutos ja ulkopuolinen rahoitus mahdollistanut volyymibisneksen kasvun

read more