Paytrail

Konversio-optimoinnista kannattavuuslaskelmiin – ilmoittaudu mukaan Verkkokauppa-Akatemiaan!

Pekka Majaniemi Kirjoittanut Pekka Majaniemi - 24.8.2015

Ilmoittautuminen_auki_mainos_FB

Syksyllä starttaava Verkkokauppa-Akatemia tarjoilee hyvän kattauksen verkkoliiketoiminnan tärkeimpiin teemoihin. Kuinka usein verkkokauppa tulisi uudistaa? Kuinka vähennät ostoskorien hylkäämistä? Seitsemän eri webinaaria, kahdeksan asiantuntijaa, uusia ideoita ja käytännön työkaluja.

Webinaarien suunnitteluvaiheessa ehdotuksia aiheista ja teemoista oli vino pino. Parhaiten asiasta tietävät kuitenkin verkkokauppiaat itse, ja tiedustelimme asiaa tietoverkkojen sosiaalisilta palstoilta (lue Facebook).

Alan ammattilaiset toivoivat, ettei webinaarisarja keskittyisi liian yleisluontoisiin verkkokaupan ABC –tarinoihin, vaan toiveena oli napakoita paketteja spesifeistä aiheista. Teimme työtä käskettyä, nyt aiheina ovat muun muassa sähköpostimarkkinointi, konversio-optimointi sekä järjestelmäprojektien ja prosessien hallinta.

Sarjassa on myös lyhyesti yleisempi osuus case-esimerkkien muodossa. Avaustilaisuudessa OnniBusin tietohallintojohtaja Petteri Rantala kertoo, kuinka startupista kasvoi oman alansa uudistaja. Suomalainen joukkoliikenne, tuo tunnettu digitaalisuuden pioneeri, astui uudistusten polulle OnniBusin esittelemien mallien myötä. Syy VR:n kaltaisten isojen toimijoiden lähtemisestä mukaan hintakilpailunkin tielle löytynee sylttytehdasta lähempää.

Kauppiaat toivoivat myös, että joku voisi nostaa kissan pöydälle, siis puhua verkkokaupan kannattavuudesta rehellisesti ja avoimesti. Tähän vastaamme Nethitin Jani Lehtimäen puheenvuorolla ”Kuinka verkkokauppa pysyy pinnalla?”.

Mitä tulisi ottaa huomioon verkkokauppaa suunniteltaessa? Kuinka paljon se vaatii työtä? Mistä verkkokaupan liikevaihto koostuu ja mitkä asiat tähän vaikuttavat? Aloittelevan yrittäjän tiellä on monia kysymyksiä ja usein kovin vähän vastauksia. Lehtimäki tarjoaa webinaarissaan muun muassa kevyen “investointilaskurin”, jonka kautta oman toiminnan aloitusta voi pohdiskella.

Mutta kuka on webinaarisarjan päättävä viimeinen esiintyjä, mysteerivieras? Toistaiseksi sumuverhojen takana piileskelevän vieraan henkilöllisyys paljastuu syyskuun loppupuolella. Tarjolla on toinen case-esimerkki suoraan huipulta, Lapista vai Helsingistä, se selviää syyskuun lopulla. Stay tuned!

Lue lisää ja ilmoittaudu!

paytrail-icon Yleinen