Paytrail

Personal Trainer Tomi Kokon LIFW-nettivalmennuksen tarina ja kuntovinkit verkkokauppiaalle

Jarkko Leinonen Kirjoittanut Jarkko Leinonen - 20.8.2015

Seitsemän vuoden kovan työn tuloksena on syntynyt Tomi Kokon kehittämä Lean In Five Weeks (LIFW) nettivalmennus. Nopeasti menestykseksi noussut kuntovalmennus on löytänyt oman paikkansa vastaavanlaisten palvelujen joukosta nopeasti.

Järkyttävän kovaa duunia unelmien eteen

lean-in-five-weeks-paytrail

Tarina alkaa Australian Melbournesta vuonna 2006, kun nuori kuntointoilija Tomi Kokko päätti lähteä kokeilemaan siipiään armeijan jälkeen. Mukaan matkalle otettiin muutama satanen rahaa, rinkka sekä paljon uskoa omien unelmien toteutumiseen.

Olen ollut urheiluhullu pienestä asti. Kun huomasin Melbournessa, kuinka lujaa Personal Trainer (PT) ala meni eteenpäin, tajusin: toi on mun juttu!

Olin vielä jäätelökioskissa töissä kun aloitin PT-kurssin. Säät rupesivat sopivasti kylmenemään Melbournessa, joten asiakkaita ei juurikaan tullut. Sain mainion mahdollisuuden lukea PT-kirjojani takahuoneessa, kun kioski oli tyhjä. Ei ollut siinä vaiheessa muuta mahdollisuutta, kun rahat olivat niin tiukilla. Palo alalle oli valtava!

Sain pian paikan yhdeltä Melbournen parhaista saleista, jossa kilpailu oli todella rajua. Se oli paras koulu, jota ikinä olisin voinut toivoa. Opin valtavasti alasta ensimmäisen kahden vuoden aikana ja tein myös järkyttävän kovaa duunia sen eteen. En pysähtynyt kertaakaan!

Parhaillaan saatoin tehdä yli 70 PT ohjausta viikossa, joten kokemusta ja tyytyväisiä asiakkaita kertyi nopeasti.

Salin halutuimman PT:n kalenteri täyttyi kovalla vauhdilla. Syntyi idea LIFW-nettivalmennuksesta, jonka avulla liikutettaisiin suurempia massoja. LIFW:sta tuli nopeasti menestys ja sen avulla Tomi pystyi inspiroimaan enemmän ihmisiä kuin yksilötapaamisissa.

Suomen markkinasta löytyi tilaa

lean-in-five-weeks-paytrail3-1

Australiassa vietettyjen vuosien jälkeen Tomi päätti palata Suomeen ja tuoda menestyksekkään LIFW-nettivalmennuksen myös tänne. Koska kilpailu on ulkomailla kovempaa ja tarjontaa on enemmän, näkyy se myös palveluntarjonnan laadussa. Tomi huomasi, että myös PT-ala on Suomessa Australiaan verrattuna vuosia perässä.

Huomasin nopeasti Suomen PT-markkinoissa isoja mahdollisuuksia joten päätin iskeä kiinni nopeasti ja kovaa, jotta pystyin samantien auttamaan tuhansia suomalaisia parempaan ja onnellisempaan elämään.
Filosofiani on täysin fitnessdieettien vastakohta, uskon esimerkiksi erittäin vahvasti maidottomaan ja viljattomaan ruokavalioon. Olen nähnyt niiden hyödyt nyt yli 1000 asiakkaan kanssa.

Oppirahoja on maksettu

lean-in-five-weeks5-1

Menestys ei tullut Tomille helpolla.  Lunta tuli tupaan alussa paljon, ja vaati monta yritystä ennen kuin LIFW löysi oikean muotonsa. Tomi korostaa virheiden tekemisen merkitystä tärkeäksi oppimisen paikaksi.

Suomessa kohtaa valitettavan usein “niinhän mä sanoin” asenteita. Mokaaminen on huono juttu sen sijaan että yrittämistä arvostettaisiin.

Silloin kun yritys haetaan Suomessa konkurssiin on olo kuin rikollisella. Australiassa ja Jenkeissä puolestaan nostetaan hattua kaiken peliin laittamisesta. Maksoin oppirahat kolmessa edellisessä yrityksessä jotka epäonnistuivat. Tein pahoja mokia, jotka maksoivat paljon rahaa ja aikaa. LIFW -nettivalmennukseen käytettiin kaikki opitut tiedot, eikä samoja huomattavia virheitä enää toistettu.

Verkossa laajemmat vaikuttamismahdollisuudet

Nettivalmennuksen tulevaisuus näyttääkin valoisalta. Ihmiset voivat osallistua mistä päin Suomea tahansa ja treeneihin voivat osallistua jopa kiireiset kotiäidit jotka eivät välttämättä voi noudattaa säännölliseen aikatauluun sitovaa treeniohjelmaa.

Nettivalmennus onkin jo syrjäyttänyt suosiollaan perinteiset henkilökohtaiset PT –tapaamiset ja jo 60 % haasteisiin osallistujista käyttää palvelua mobiililaitteella.  Tomi korostaa kuitenkin myös henkilökohtaisten tapaamisten merkitystä ja tämän vuoksi pyörittää säännöllisesti ryhmätapaamisia myös netissä osallistuville.

Ehdottomasti parasta on se, että pystyn nettivalmennuksen kautta vaikuttamaan positiivisesti tuhansien ihmisten elämään nyt aluksi ympäri Suomea ja sitten ympäri maailmaa. Se on aivan mahtavaa ja ilman nettiä se ei olisi mahdollista.

lean-in-five-weeks-paytrail2

Mikään ei korvaa puskaradiota

Yrityksen tiimiin kuuluu neljän PT:n lisäksi kolme vakituista työntekijää, jotka panoksellaan vievät LIFW ilosanomaa ja visiota eteenpäin. Pieni tiimi puhaltaa vahvasti yhteen hiileen ja sen avulla mennään kovaa vauhtia eteenpäin.

Asiakkaana on mm. Standup –koomikko Sami Hedberg. Vaikka julkisuuden henkilöt tuovat mukanaan näkyvyyttä, on sosiaalisen median kanavissa tehty paljon työtä brändin kasvattamiseksi. Blogin kirjoittaminen on hyvä keino jakaa intohimoaan ja kasvattaa yhteisöä.

Mikään ei kuitenkaan korvaa puskaradiota. Kun palvelu toimii, suositellaan sitä myös herkästi kavereille ja myös LIFW on saanut useita uusia jäseniä kaverisuositusten perusteella.

Keskitytään coreen

lean-in-five-weeks6-1

Verkkosivuston taustajärjestelmästä Tomi kommentoi: Olemme alusta asti omaksuneet MVP (Minimum viable product) -mallin, jonka opin mentoriltani Melbournesta.

Etenkin alussa kaikki focus laitetaan muutamiin kaikista kriittisimpiin asioihin, jotta palvelu tai tuote saadaan halutulle tasolle. Monesti yritetään virheellisesti tehdä kaikesta täydellistä. Se johtaa vain viiveisiin ja siihen, että yrittäjä itsekin menettää näkemyksen tärkeimpiin osa-alueisiin. Kun keskittyy vain ja ainoastaan “COREEN” ja menee sillä rohkeasti markkinoille, saa parhaan palautteen suoraan asiakkailta.

Tavoite oli tehdä nettivalmennuksesta selkeä, sellainen, joka täyttää lupaukset, ylittää asiakkaan odotukset ja on siten parasta laatuaan Suomessa. Tässä mielestäni onnistuttiin.

Tomi kannustaa ihmisiä rohkeasti aloittamaan oman verkkopalvelun. Hyvin toteutetulla strategialla ja järkyttävän kovalla duunilla voi saada yrityksen toimimaan nopeasti ja tehokkaasti Suomessa.

Kesän viisi kuuminta kuntovinkkiä verkkokauppiaalle:

 1. Herää aikaisin ja treenaa.


  Ei ole mitään parempaa tapaa aloittaa päivä kuin aamutreenit klo 6.00. Sen jälkeen vaikka loppupäivä saattaakin mennä koneen ääressä, on virtaa painaa kovaa duunia omia unelmia kohden. Itse teen intervalleja ja kuntopiirejä oman kehon painon avulla aamuvarhain.
 2. Nauti ulkoilmasta


  Kesällä on parasta, kun pääsee ulkoilemaan, joten nauti siitä. Treenaa ulkona salin sijasta, käy kävelemässä, pyöräile yms. Jälleen parantaa vireystilaa huomattavasti ja jaksaa painaa.
 3. Laita lomat ja juhlat kalenteriin


  Kesällä on paljon juhlia ja sosiaalisia tilaisuuksia, mikä on todella mahtavaa ja mistä itsekin nautin, mutta on tärkeää että laittaa nämä etukäteen kalenteriin ja suunnittelee treenit ja hyvinvoinnin ylläpidon niiden ympärille. Näin välttyy siltä että juhlimiset lähtevät käsistä.
 4. Jätä maidot ja viljat, suosi rasvaa!


  Ravinto nousee yrittäjän elämässä kriittiseen asemaan, sillä tahti on kova. Mikäli yrittäjän oma vireystila ei ole 100%, on mahdotonta viedä yritystä tehokkaasti eteenpäin. Helpot vinkit tähän on jättää maitotuotteet ja viljat, sillä se parantaa vireystilaa huomattavasti! Myöskin rasvat, kuten voi ja kookosöljy, ovat todella tärkeitä aivoille sekä kropalle, kun päivät venyvät. Kokeile maidotonta ja viljatonta 14 päivän ajan, se useimmiten riittää hyötyjen kokemiseksi.
 5. Laita läppäri kiinni ja lähde kalaan


  Suomen kesä on lyhyt, joten muista myös nauttia ja ladata akkuja. Itse laitan välillä läppärin kiinni ainakin vähäksi aikaa ja lähden mökille kalaan, sillä se on itselle se mukavin tapa rentoutua. Syksyllä pystyy sitten taas painamaan täysillä kohti unelmia kun säät kylmenevät.

ebook-osa1-coverToteuta unelmasi  verkossa

Lue ilmainen opas verkkokaupan perustamisesta ja tee unelmastasi menestys!

Lataa nyt

Muita tarinoita yrittäjyydestä:

Kuukauden verkkokauppias – Markkinoinnissa erinomaisesti onnistunut Billebeino

Kuukauden verkkokauppias –Musacorner: kulmalla sekä verkossa

Harrastuksesta työksi – verkkokauppayrittäjyys otti ja vei

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen