Paytrail

Monipuolinen ja hauska viikko Paytraililla - Lue TET-harjoittelijan kokemuksia

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 19.9.2016

Tet-harjoittelija-Olivia.jpg

Hei, olen Olivia Kojola ja kerron nyt millaista Paytrailillä oli olla Tetissä. TET on siis lyhenne Työelämään Tutustumisjaksosta, joka käydään yläasteella.

En oikeastaan tiennyt mitä tästä paikasta olettaa ja ajattelinkin, että tämä olisi tylsä ja eloton paikka, jossa kaikki istuisivat tylsistyneenä silmät ruutua tapittaen. Mutta olinkin täysin väärässä ja olenkin täältä saanut hyvän kuvan toimistotyöstä. Kaikki tuntuvat oleva todella ystävällisiä ja porukan henki on ihan huippuhyvä ja tunnelma avoin ja hauska.

Minulla ei ollut kauheasti hommia, koska niitä oli varmaan hieman vaikea keksiä tälläiselle, joka ei näistä asioista vielä paljoa mitään tiedä. Kävin kuitenkin tutustumassa muutamaan tiimiin. Ensiksi olin vähän aikaa asiakaspalvelussa, talouspuolellakin käväisin ja sitten vierailin tekniikkatiimissä. Eniten aikaa vietin täällä markkinoinnissa. Tiimeiltä sain aina pieniä kivoja tehtäviä.

Täällä Paytrailillä oleminen oli hyvin opettavaista ja sain paljon kiintoisaakin tietoa asioista mitä täällä tehdään. Opettelin myös vähän koodaamaan ja ymmärtämään sitä käytännössä. Aikaisemmin en siis tiennyt koodaamisesta mitään, joten oli todella kivaa, kun joku jaksoi sitä opettaa ja selittää. Tiedän nyt myös mitkä asiat kuuluvat millekin tiimille ja miten tämä firma pyörii.

Kiinnostukseni heräsi kyllä tuohon koodaukseen ja aion sitä nyt alkaa opettelemaan. Aiemmin en ole oikein ollut tietoinen siitä mitä ammattia haluaisin myöhemmin alkaa opiskelemaan, mutta nyt taisin löytää jonkinlaisen suunnan koodauksesta. Eihän se nyt ihan vielä ole minulle keskeinen asia, mutta onpahan kivaa, kun joku haave on.

Tällaisessä paikassa kyllä olisi ihan mahtavaa tulevaisuudessa työskennellä juurikin sen monipuolisuuden ja hyvän tunnelman vuoksi. Ja ehkäpä saamani niskahieronta ammattihierojalta vaikutti mielipiteeseeni (se oli muuten vitsi, joten tässä kohti kuuluu naurahtaa).

Kirjoittaja

Olivia Kojola
TET-harjoittelija

paytrail-icon Yleinen