Paytrail

Nets on ostanut enemmistöosuuden suomalaisesta Paytrail Oyj:stä

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 3.12.2014

Kööpenhamina, 3. joulukuuta 2014 – Nets on ostanut 80 % suomalaisesta verkkomaksujen palveluntarjoajasta Paytrail Oyj:stä. Paytrailin verkostoon kuuluu noin 4 500 kauppiasta ja yli 10 000 verkkokauppaa sekä –palvelua. Netsin tavoitteena on, että Paytrail jatkaa liiketoimintansa kasvattamista osana Netsin kauppiaille ja pankeille suunnattua palvelukokonaisuutta. Tällä hetkellä Netsin maksupääte- ja verkkomaksuliiketoiminta palvelee noin 150 000 kauppiasta.

Markus Laurio, Paytrailin toimitusjohtaja sanoo: ”Olemme todella tyytyväisiä liittyessämme Netsiin ja uskomme, että yhdistämällä vahvuutemme voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Netsin toiminnan laajuus ja mittava kokemus turvallisten ja luotettavien maksupalvelujen tarjoamisesta on meille suuri etu toimintamme kasvattamisessa. Netsin avulla meidän sekä asiakkaita että kuluttajia hyödyttäviä palvelumme on nyt entistä useamman kauppiaan ulottuvilla.”   

Bo Nilsson, Netsin toimitusjohtaja kommentoi: “Olemme iloisia yhdistäessämme voimamme Paytrailin kanssa. Merchant Solutions –liiketoiminta kuuluu Netsin keskeisiin, strategisiin kasvualueisiin. Yritysosto osoittaa sitoutumisemme tähän strategiaan ja digitaalisten arvojen tulevaisuuteen.”

“Tämä yrityskauppa vahvistaa merkittävästi palvelutarjoomaamme. Yhdessä Paytrailin kanssa tarjoamme edistyneitä maksamisen ratkaisuja kaikkiin myyntikanaviin ja siten ratkaisumme sopivat kaikille kauppiaille”, toteaa Heikki Kapanen, Netsin Suomen maajohtaja.

Paytrail on vuonna 2007 perustettu maksulaitos-statuksen omaava palveluntarjoaja ja sen pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä. Paytrailin verkkomaksupalvelun avulla on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli miljardin euron arvosta. Yhtiön palveluksessa on noin 40 henkilöä ja he kaikki jatkavat yhtiön palveluksessa.

CPSP- toiminnallisuus (collection payment services provider) on ollut keskeinen osa Paytrailin palvelukonseptia ja menestystä jo yhtiön perustamisesta lähtien. CPSP-toiminnallisuuden kautta kauppias saa käyttöönsä kaikki keskeiset verkkokaupan maksutavat, kuten esimerkiksi korttimaksut, pankkien verkkomaksupainikkeet sekä lasku- ja osamaksupalvelut yhdeltä palveluntarjoajalta ja yhdellä sopimuksella. Kauppias saa myös kaikki tilitykset yhden palvelutarjoajan kautta, maksutavasta tai pankista riippumatta.

Paytrail tarjoaa myös Paytrail-tili -maksutavan. Paytrail-tili on helppo ja nopea tapa tehdä ostoksia verkossa ja se on käytettävissä kaikilla päätelaitteilla: älypuhelimella, tabletti- tai pöytätietokoneella. Paytrail-tilissä kuluttajan henkilö- ja maksukorttitiedot tallennetaan käyttäjätilille ja kuluttaja tunnistetaan turvallisesti käyttäjätunnuksella ja kertakäyttöisellä salasanalla, joka lähetetään tekstiviestillä. Kuluttajan ei siis tarvitse käyttää verkkopankkitunnuksia tai syöttää toimitusosoitetta tai korttitietoja jokaisen ostoksen yhteydessä.

Lisätietoja:


Nets

Heikki Kapanen, Suomen maajohtaja
Puh. +358 40 543 7168, sähköposti: heikki.kapanen@nets.eu | www.nets.fi 

Paytrail

Markus Laurio, toimitusjohtaja
Puh: +358 40 840 3754, sähköposti: markus.laurio@paytrail.com| www.paytrail.com


Nets

Nets yhdistää pankit, yritykset, kauppiaat ja kuluttajat kansainvälisellä verkostollaan, joka helpottaa digitaalisten maksujen, identiteettien ja tietojen, ns. digitaalisten arvojen, välittämistä. Vuonna 1968 perustetulla Netsilla on pitkä historia maksutapahtumien turvallisena välittäjänä. Netsin liiketoimintaan kuuluu pankkienvälinen clearing, maksupääte- ja PSP-palvelut, suoraveloitus, luottosiirrot, e-laskutus, e-arkistointi, kansalliset e-tunnisteratkaisut sekä korttimaksujen tapahtumavälitys. Nets toimii eri maissa kansallisten tytäryhtiöidensä kautta ja maksupäätealalla tytäryhtiönsä Tellerin kautta. Netsin liikevaihto vuonna 2013 oli 8686 miljoonaa DKK, josta nettoliikevaihto oli 6727 miljoonaa DKK. Netsillä on 2450 työntekijää Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Lisätietoja löydät osoitteesta www.nets.eu

Paytrail

Paytrail on vuonna 2007 perustettu maksulaitos, joka tunnettiin aiemmin nimellä ”Suomen verkkomaksut”. Yhtiön palveluksessa on noin 40 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä. Paytrailin verkkomaksupalvelun avulla on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli miljardin euron arvosta. Lue lisää www.paytrail.com

Lue myös:

Paytrail-tarinan toinen näytös - uusi omistaja, uudet tuulet

paytrail-icon Mediatiedote