Paytrail

Oletko sinä uusi Customer Service Specialistimme?

Noora Pasanen Kirjoittanut Noora Pasanen - 25.8.2016

paytrail-aspa-tiimi.jpg

Etsimme asiakaspalvelun ammattilaista Customer Service Specialistin vakituiseen työsuhteeseen. Oletko sinä asiantuntevan ja paljon kiitosta saaneen asiakaspalvelutiimimme uusi jäsen?

Keitä me olemme? – Paytrail Oyj

Paytrail on Suomen johtava sähköisten maksupalveluiden tarjoaja. Olemme verkkomaksamiseen erikoistunut yritys, jolla on viranomaisten myöntämä maksulaitoksen toimilupa. Toimimme yhteistyössä pankkien, muiden rahoitusalan toimijoiden sekä ohjelmistopalveluyritysten kanssa mahdollistaen entistä tehokkaamman maksuliikenteen verkossa. Olemme osa pohjoismaista Nets-konsernia.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme sinulle vakituisen työpaikan mukavassa työyhteisössä ja sähköisen liiketoiminnan näköalapaikalta. Koulutamme sinusta maksupalvelumme ja verkkomaksualan asiantuntijan.  

Panostamme jatkuvasti työyhteisömme hyvinvointiin ja tarjoamme työntekijöillemme mm. puhelin- ja liikuntaedun. Paytrail valittiin pienten yritysten sarjassa Suomen kuudenneksi parhaaksi työpaikaksi vuonna 2015 (lue lisää: Great Place to Work – Paytrail #6).

Mitä Customer Service Specialistin työ pitää sisällään?

Customer Service Specialistin työssä olet päivittäin tekemisissä niin yritys- kuin kuluttaja-asiakkaiden kanssa. Työhösi kuuluu mm. uusien asiakkaiden tilausten käsittely, neuvonta maksupalvelumme käyttöön liittyen sekä maksuliikenteen seuranta ja siihen liittyvät riskienhallintatehtävät. Asiakaspalvelutyötä tehdään pääsääntöisesti puhelimen ja sähköpostin välityksellä sekä suomen että englannin kielellä.

Jokainen päivä tuo tullessaan erilaisia pulmia asiakaspalveluhenkilöstömme ratkaistavaksi ja sen takia on tärkeää, että sinulta löytyy ratkaisukeskeisyyttä ja kykyä asettua asiakkaan asemaan. Työssäsi tarvitsetkin positiivista asennetta ja hyviä keskustelutaitoja. Huumorintajuisella otteella työpäivät sujuvat jouhevasti.

Mitä edellytämme hakijoilta?

  • Kokemusta asiakaspalvelutyöstä.
  • Sujuvaa suomen ja englanninkielen taitoa (suullinen ja kirjallinen).
  • Korkeakoulututkintoa tai loppusuoralla olevia opintoja esim. liiketalouteen tai kauppatieteisiin liittyen.
  • Hyviä tiimityöskentelytaitoja. 

Tarkemmat tiedot työhön liittyen

Työtä tehdään arkipäivisin ja toimistoaikojen puitteissa. Työaikamme on joustava. Toimistomme sijaitsee Jyväskylässä, Technopoliksen Innova 2 -tiloissa. 

Työ alkaa sopimuksen mukaan, aikaisintaan lokakuussa 2016. Työsuhteen alussa noudatamme neljän kuukauden koeaikaa.

Noudatamme päihdeohjelmaa ja työtehtävään valitulle henkilölle teetetään huumausainetestit sekä luottotietoselvitys.

Kuinka haen paikkaa?

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja perustelet miksi juuri sinä olisit oikea henkilö tähän työhön ja työyhteisöön. Päivitä CV:si ajantasalle ja lähetä koko paketti maanantaihin 26.9.2016 klo 12 mennessä osoitteeseen noora.pasanen@paytrail.com.  

Kutsumme sopivimmat hakijat toimistollemme jatkohaastatteluun.

Lisätietoja ja kyselyt:

Noora Pasanen, Customer Service Director
noora.pasanen@paytrail.com
+358 40 3523437

paytrail-icon Rekrytointi