Oletko sinä uusi Customer Service Specialistimme?

avatar

Kirjoittanut Noora Pasanen - 03 elokuuta, 2017

Oletko-sina-Customer-Service-Specialistimme-blogi.jpgKeitä me olemme? – Paytrail

Paytrail on Suomen johtava sähköisten maksupalveluiden tarjoaja. Olemme verkkomaksamiseen erikoistunut yritys, jolla on viranomaisten myöntämä maksulaitoksen toimilupa. Toimimme yhteistyössä pankkien, muiden rahoitusalan toimijoiden sekä ohjelmistopalveluyritysten kanssa mahdollistaen entistä tehokkaamman maksuliikenteen verkossa. Olemme osa pohjoismaista Nets-konsernia.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme sinulle vakituisen työpaikan mukavassa työyhteisössä ja sähköisen liiketoiminnan näköalapaikalta. Koulutamme sinusta maksupalvelumme ja verkkomaksualan asiantuntijan.  

Panostamme jatkuvasti työyhteisömme hyvinvointiin ja tarjoamme työntekijöillemme muun muassa puhelin- ja liikuntaedun. Paytrail valittiin pienten yritysten sarjassa Suomen yhdeksänneksi parhaaksi työpaikaksi vuonna 2017. Voit lukea myös uratarinoitamme Työpaikat-osiosta.

Mitä Customer Service Specialistin työ pitää sisällään?

Customer Service Specialistin työssä olet päivittäin tekemisissä niin yritys- kuin kuluttaja-asiakkaiden kanssa. Työhösi kuuluu muun muassa uusien asiakkaiden tilausten käsittely, neuvonta maksupalvelumme käyttöön liittyen sekä maksuliikenteen seuranta ja siihen liittyvät riskienhallintatehtävät. Asiakaspalvelutyötä tehdään pääsääntöisesti puhelimen ja sähköpostin välityksellä.

Jokainen päivä tuo tullessaan erilaisia pulmia asiakaspalveluhenkilöstömme ratkaistavaksi ja sen takia on olennaista, että sinulta löytyy ratkaisukeskeisyyttä ja kykyä asettua asiakkaan asemaan. Työssäsi tarvitsetkin positiivista asennetta ja hyviä keskustelutaitoja. Huumorintajuisella otteella työpäivät sujuvat jouhevasti. Toimit osana tiimiä, joten muiden huomioon ottaminen on erityisen tärkeää.

Mitä edellytämme hakijoilta?

  • Kokemusta asiakaspalvelutyöstä.
  • Sujuvaa suomen ja englanninkielen taitoa (suullinen ja kirjallinen). Arvostamme myös sujuvaa ruotsin kielen taitoa.
  • Korkeakoulututkintoa tai loppusuoralla olevia opintoja esimerkiksi liiketalouteen tai kauppatieteisiin liittyen.
  • Hyviä tiimityöskentelytaitoja. 

Tarkemmat tiedot työhön liittyen

Työtä tehdään arkipäivisin klo 8-17 välillä. Työaikamme on joustava. Toimistomme sijaitsee Jyväskylässä, Technopoliksen Innova 2 -tiloissa. 

Työ alkaa sopimuksen mukaan, syksyllä 2017. Työsuhteen alussa noudatamme neljän kuukauden koeaikaa.

Noudatamme päihdeohjelmaa ja työtehtävään valitulle henkilölle teetetään huumausainetestit, turvallisuusselvitys ja luottotietoselvitys.

Kuinka haen paikkaa?

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja perustelet miksi juuri sinä olisit oikea henkilö tähän työhön ja työyhteisöön. Päivitä CV:si ajantasalle ja lähetä koko paketti torstaihin 31.8.2017 klo 12 mennessä osoitteeseen noora.pasanen@paytrail.com.  

Kutsumme sopivimmat hakijat toimistollemme jatkohaastatteluun.

Lisätietoja ja kyselyt:

Noora Pasanen, Customer Service Director
noora.pasanen@paytrail.com
+358 40 352 3437

 

Topics: Rekrytointi


Viimeisimmät blogipostaukset

Miten kirjoitat myyntiä kasvattavia tuotekuvauksia?

read more

PSD2 - rintamaraportti

read more

Sirkkatuotteita myyvä Entis: Lakimuutos ja ulkopuolinen rahoitus mahdollistanut volyymibisneksen kasvun

read more