Paytrail

Paytrail Great Place to Work 2018 #4

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 16.2.2018

Neljäntena vuonna peräkkäin meillä on ilo ja kunnia kuulua Suomen parhaimpien työpaikkojen joukkoon Great Place to Work –organisaation arvioimana. Tänä vuonna sijoituksemme kokoluokkamme sarjassa on 4.

On toki hienoa, että saamme tällä tavalla julkista tunnustusta siitä, kuinka toimintamme ihan ydintä on pitää kiinni ja kehittää työtä hyvän työyhteisön puolesta – onnistuen siinä erinomaisesti. Mutta vielä tätäkin hienompaa on se, että meillä todellakin on ainutlaatuisen huippu paikka olla töissä, jossa kaiken keskiössä on henkilöstö eli meidän pinkki perhe asiakkaiden kanssa.

Otteita kulttuuria kuvaavasta culture audit –materiaalista

”Paytrailin johtamisen punainen lanka lähtee tavoitteesta olla kauppiaan paras kaveri. Tavoite kuulostaa inhimilliseltä, ja sellainen on myös meidän Paytrailimme. Lähimmäisistä huolehtiminen ja toisista välittäminen ovat keskeisimpiä arvojamme. Tietysti haluamme kasvaa kannattavasti niin kuin lähes kaikki osakeyhtiöt. Olemalla kauppiaan paras kaveri uskomme kuitenkin saavuttavamme perinteiset liiketoiminnan tavoitteet.”

Elokuvissa”Jotta voimme pitää huolta parhaasta kaveristamme, täytyy myös omien asioidemme olla kunnossa. Paras tapa pitää huolta asiakkaasta on pitää hyvää huolta omista työntekijöistämme. Jos ihmisellä on vaikeuksia omassa elämässä, ei hänellä ole voimavaroja tukea muita. Meidän täytyy olla innostuneita ja motivoituneita, jotta voimme auttaa kauppiasta.”

”Parhaassa työpaikassa työskentelevät kauppiaan parhaat kaverit. Ja me parhaat kaverit toimimme Yhessä mennään ja porukalla tehhään -hengen mukaisesti niin täällä yrityksemme sisällä kuin yhtä lailla asiakkaidemme kanssa.”

”Uuden työntekijän valinta ei ole vain esimiehen vastuulla, vaan rekrytointiin osallistuu koko tiimi tai isosta tiimistä valittu, vaihtuva joukko. Näin tiimiläiset voivat olla tyytyväisiä valintaan ja sitoutua uuteen tulokkaaseen heti alusta lähtien.”

”Aloitamme jokaisen viikon istumalla koko porukalla alas yhteisen kotimme olohuoneeseen, jossa käymme läpi edellisen viikon tulokset, meneillään olevat kvartaalitavoitteet ja muut tärkeät asiat.”

”Paytraililla on matala hierarkia, oikeastaan jopa melko näkymätön, ja arvoissammekin oleva avoimuus välittyy todella aidon avoimena ilmapiirinä.”

”Meillä toimii aidosti se periaate, että työn kehittäminen ja sen tekemiseen liittyvät tavat eivät ole ylhäältä annettuja. Meille palkataan niin pätevää porukkaa, että nuo asiat sujuvat kuin itsestään. Niinpä meillä voi vaikuttaa omaan työhön todella merkittävästi.”

”Mikään positiivinen asia ei ole niin pieni, etteikö siitä voisi lausua kiitosta.”

”Paytraililla otetaan todella hyvin huomioon se, että ihminen on kokonaisuus ja hyvinvointiin vaikuttavat monet muutkin asiat kuin työ.”

”Paytrail tarjoaa työntekijöilleen aamupalaa ja välipalaa. Etenkin aamuisin klo 9 toimistomme keittiössä on aikamoinen kuhina ja puheen sorina kun jokainen valmistelee itselleen tai yhdessä kaverin kanssa aamupalaa. Tässä hetkessä joka päivä korostuu se meidän perhemäisyys ja miten hyvin viihdytään yhdessä.”

”Muutenkin toimistolle ovat lapset olleet aina tervetulleita ja usein käytävillä vilistääkin joku pikkuinen.”

Timo Tiikeri

”Meillä on paljon vaihtuvia tapahtumia, joita järjestämme hyvinkin spontaanisti onnistumisia juhlistaaksemme tai arkea piristääksemme. Pienemmät tapahtumat järjestetään aina työpäivän aikana ja isommatkin juhlat pyritään soveltuvin osin aloittamaan jo puolilta päivin, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, vaikka työpäivän jälkeen olisikin muita velvoitteita.”

”Pääperiaate erityistapauksia lukuun ottamatta on se, että jonkun onnistuessa kaikki saavat palkinnon.”

”Myös harjoittelijoita kohdellaan samalla tavalla kuin muitakin työntekijöitä. Haluamme korostaa sitä, että kaikki työntekijät ovat meille tärkeitä ja jokaisen panoksella harjoittelijasta toimitusjohtajaan on iso merkitys.”

Muuta työpaikkaamme liittyvää luettavaa

Paytrail Great Place to Work #9 - Työpaikan kulttuuri henkii asiakaskokemukseen

Great Place to Work - Paytrail #6

Great Place to Work: Olemme yksi Suomen parhaista työpaikoista

 

paytrail-icon Yleinen