Paytrail

Mediatiedote: Suomalaisten rahat eivät valukaan ulkomaisiin verkkokauppoihin – Paytrail miljardikerhoon

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 16.10.2014

paytrail_office-209

Suomalaista verkkokauppaa pidetään muita maita jälkeen jääneenä, ja väitetään, että kuluttajat ostavat mieluummin ulkomaalaisista verkkokaupoista. Tämä ei kuitenkaan pidä täysin paikkansa, sen osoittaa kotimaisen verkkomaksuyhtiön Paytrail Oyj:n kasvuluvut.

Paytrailin verkkomaksupalvelun avulla on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli miljardin euron arvosta. Yli 90 prosenttia Paytrailin kautta tehdyistä maksuista tehdään suomalaisiin verkkokauppoihin. Yhtiön maksupalvelu on käytössä kaiken kaikkiaan yli 10.000 palvelussa.

- Miljardin rajapyykin ylittäminen läpimenevänä liikevaihtona on meidän ja koko kotimaisen verkkokaupan näkökulmasta valtavan paljon. Olemme asiasta erittäin kiitollisia ja ylpeitä, kertoo Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio.
Suomalainen verkkokauppa on nosteessa vaikeista talousajoista huolimatta. Paytrailin kasvuvauhti on vielä alan kasvuakin selvästi nopeampaa. Esimerkiksi tänä vuonna Paytrailin kautta tehtyjen maksutapahtumien kappale- ja euromäärät ovat kasvaneet yli 30 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiön tämän hetkinen vuotuinen kasvuvauhti välitettyjen maksujen arvon näkökulmasta on noin 0,5 miljardia euroa.
- Suomalainen verkkokauppa-ala elää ja voi hyvin lukujen valossa, Paytrailin kautta asiaa paraatipaikalta seuraava Laurio summaa. Eikä pidä unohtaa, että alan kovin sesonki, joulumyynti on vasta edessä, Laurio jatkaa.

 

Mobiilimaksamisen hurjat kasvulukemat

Paytrailin maksutilastoista löytyy myös mielenkiintoista tietoa mobiiliostamisen kasvusta. Yhtiön palvelussa asioidaan tällä hetkellä noin 15 prosenttia mobiililaitteiden (puhelin ja tabletti) kautta. Viime vuoteen verrattuna tabletin osuus on kasvanut noin 83 prosenttia ja puhelimen osuus hurjat 126 prosenttia.

Mobiiliostaminen on kovaa tahtia romuttamassa pöytäkoneiden ja kannettavien tietokoneiden valta-aseman verkkokauppojen asiointivälineinä. Tämä asettaa paineita alan toimijoille tarjota huippuunsa viritettyjä mobiilioptimoituja palveluja.

- Olemme nähneet kehittyvässä verkkokaupassa ainoastaan alun. Mobiiliostaminen sekä verkon ja fyysisen maailman yhdistäminen tulevat muuttamaan kaupankäyntiä ennennäkemättömän paljon, ennustaa verkkokaupan visionääri ja Paytrailin perustaja Lennu Keinänen. Kun 7 vuotta sitten aloitimme maksupalvelutoiminnan, ei tällaisesta olisi osattu edes haaveilla, Keinänen muistelee.

Paytrail yritysesittely:

  • Perustettu 2007 Suomen Verkkomaksut nimellä, perustajat Lennu Keinänen ja Niko Lehtonen
  • Liikevaihto 2013: 4,5 miljoonaa euroa
  • Henkilöstömäärä noin 40, pääkonttori Jyväskylässä
  • Yhtiöllä on maksulaitostoimilupa
  • Paytrail hoitaa yli 10.000 verkkokaupan/-palvelun maksuliikenteen
  • Yhtiötä pidetään suomalaisena verkkomaksamisen edelläkävijänä
  • Paytrail tekee verkossa ostamisesta ja myymisestä mukavaa

 

Lisätietoja:

Markus Laurio, CEO Paytrail Oyj, markus.laurio@paytrail.com, +358 40 840 3754

Lennu Keinänen, Founder Paytrail Oyj, lennu.keinanen@paytrail.com, +358 44 776 7827

Suvi Tikkanen, Marketing Director Paytrail Oyj, suvi.tikkanen@paytrail.com, +358 40 562 8283

paytrail-icon Mediatiedote