Paytrail

Paytrailin Lennu ehdolla vuoden nuoreksi menestyjäksi

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 12.11.2015

Paytrailin toinen perustajajäsen, Lennu Keinänen, on valittu Vuoden nuori menestyjä -kilpailun finaaliin. Tuomaristo valitsee kilpailun loppusuoralle päässeistä kymmenestä finalistista kolme voittajaa, jotka julkistetaan kansainvälisenä Nuorkauppakamaripäivänä 11.12.. Lennu kilpailee kategoriassa liike-elämä ja talous.

Paytrailin väki on luonnollisesti erittäin iloinen Lennun finaalipaikasta. Onnittelujen lisäksi halusimme hieman haastatella Lennun fiiliksiä asiaan liittyen sekä kysellä hieman hänen omista kokemuksistaan menestyksen tiellä.

Onneksi olkoon finalistipaikasta, Lennu. Miltä moinen maininta tuntuu?

Kiitos kovasti. Onhan tämä oikein hienoa päästä kovien ja varsin tunnettujenkin finalistien joukkoon. 

Mitkä ovat sinun mielestäsi olleet ratkaisevia hetkiä urallasi?

Olen ollut yrittäjänä jo 19 vuotta, joten uralleni mahtuu hyvin monenkirjavia hetkiä. Paytrail on itse asiassa järjestyksessään neljäs perustamani yritys. Niin sanottuja "ratkaisevia hetkiä" olen kokenut niin Paytrailin, 15-vuotiaana perustamani Diskopalvelu Panikin kuin muidenkin yritysteni aikana. Tilanteet ja haasteet ovat toki erilaisia esimerkiksi Diskopalvelun ja Paytrailin välillä, mutta siinä hetkessä ja sen hetkisellä kokemuksella molemmat yritykset ovat tarjonneet merkittäviä kasvun ja oppimisen paikkoja. Jokainen yritys on opettanut paljon, niin hyvässä kuin huonossakin. 

Olet varmastikin kokenut urallasi niin ylä- kuin alamäkiä, mutta missä itse koet onnistuneesi tai menestyneesi erityisen hyvin?

Oma vahvuuteni on erilaisten markkinamahdollisuuksien näkemisessä sekä erilaisten businesskonseptien potentiaalin havaitsemisessa. Tämä osaaminen on toki kehittynyt sen myötä, että olen ollut yrittäjäurani aikana niin monessa jutussa mukana ja sparrannut kymmeniä jos en satoja yrityksiä ja sitä kautta päässyt näkemään hyvin monia eri liiketoimintamalleja. 

Toinen asia, missä koen onnistuneeni erittäin hyvin, on ollut toimivien tiimien rakentaminen. Jokaisen menestystarinan tai flopin nimittäin tekee ihmiset. Olen urani aikana onnistunut rakentamaan todella toimivia tiimejä löytämällä juuri oikeat ihmiset oikeille paikoille. Tästä olen erityisen iloinen.   

Millaisista tilanteista sitten on tullut suurimmat opit?

Oppimiskokemuksia on tullut urallani vastaan enemmän kuin vähemmän. Ja arvattavasti suurin osa asioista on opittu kantapään kautta. En ehkä osaa mainita vain ja ainoastaan yhtä tärkeintä oppimiskokemusta, mutta näin jälkiviisaana pystyn sanomaan sen, että busineksen lopettamispäätös pitää uskaltaa tehdä riittävän ajoissa. Tätä varten on tärkeää, että ympärillä on oikeita ja osaavia ihmisiä, jotka voivat tarkastella omaa liiketoimintaa hieman etäämmältä ja tarvittaessa kehottaa pistämään pelin poikki, jos edessä odotettavissa vain syviä kuiluja. 

Entäpä millaista asennetta menestymiseen tarvitaan?

Menestyminen minun mielestäni vaatii positiivisuutta ja optimismia. Positiivinen asenne on oikeastaan todella tärkeää, sillä se on tarttuvaa. Kun olet itse innostunut ja positiivinen, sinun on helpompi saada muutkin ihmiset mukaan. 

Millaisia vinkkejä haluaisit antaa nuorille ja vasta-alkaville yrittäjille?

Hanki ympärillesi ihmisiä, jotka ovat jo olleet siellä, minne itse haluat mennä. He tietävät millainen polku sinne johtaa ja miltä perillä näyttää.

 

Paytrail onnittelee kaikkia Vuoden nuori menestyjä -finalisteja! Toivomme teille menestystä niin tässä kilpailussa kuin urallanne jatkossakin. 

Lue myös

Lennusta vuoden keskisuomalainen nuori yrittäjä, upeaa!

Nets on ostanut enemmistöosuuden suomalaisesta Paytrail Oyj:stä

Great Place to Work: Olemme yksi Suomen parhaista työpaikoista

paytrail-icon Yleinen