Paytrail

Pelaajan valinta -verkkokauppa: tehokkuutta haetaan suoratoimituksilla

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 15.12.2014

Asiakkaamme Pelaajan valinta huomasi tullensa tilanteeseen, jossa oli paineita kasvattaa tuotevalikoimaa merkittävästi ilman massiivisia varastoja ja suurta henkilöstömäärää. Yhtälö saattaa kuulostaa mahdottomalta, mutta Pelaajan valinta löysi ratkaisun suoratoimituksista.

“Suoratoimituksella tarkoitetaan sitä että tuotteen toimitus ei tapahdu kauppamme toimesta vaan tuote toimitetaan maahantuojalta suoraan asiakkaalle”, kertoo Pelaajan valinnan Kari Salmela. “Idea tuli muutama vuosi sitten mieleeni ja ajatusta lähdettiin hiljalleen viemään eteenpäin.”

Suoratoimituksiin ollaan siirrytään pikkuhiljaa, kun integraatiot oman verkkokauppaohjelmiston ja toimittajan järjestelmän välillä saadaan toimimaan halutusti.

“Etuna on se, että ei välttämättä tarvita lainkaan omaa varastoa eikä tuotteen toimitusta tarvitse tehdä itse. Haasteena on löytää oikeat tavarantoimittajat ja ohjelmistoratkaisu jolla järjestelmä saadaan hyvin toimimaan.”

Salmelan mukaan suoratoimituksiin kannattaa siirtyä, kun tilausmäärä on niin suuri, että jokin kaupan osa-alue kärsii liiasta tilauskannasta. Muita syitä ovat mm. varastointikustannukset, henkilöstökustannukset tai yleinen kilpailutilanne, joka vaatii tällaiseen toimintatapaan siirtymisen.

“Suoratoimitus sopii erinomaisesti pienemmälle verkkokaupalle, jolla ei ole edellytyksiä investoida suuriin varastoihin.”

Suoratoimituksista sovittaessa kannattaa Salmelan mukaan ottaa huomioon erityisesti tuotteiden hinta-laatusuhde ja se, että tuotteet voidaan toimittaa sovitulla tavalla. Toimituksissa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa toimitusaikaan ja siihen, miten tuotteet pakataan.

“Tuotteiden hallinta on ollut tähän saakka manuaalista ja siten työllistävää. Nyt henkilöstöresurssit saadaan kohdennettua asiakaspalveluun ja suunniteltuun markkinointiin, mikä puolestaan tukee taas kasvuamme.”

Lue myös:

Verkkokaupan toimitusaika - asiakkaan mielikuva ratkaisee

Näin teet Pinterestistä Googlen veroisen kävijälähteen verkkokauppaasi

Kuinka viet kivijalkakaupan kokemuksen verkkokauppaasi: 4 vinkkiä

Verkkokaupan menestys syntyy toimivista prosesseista – Lataa ilmainen opas ja hyödynnä vinkit

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan hallinta