Paytrail

#Ruokaaverkosta osa 1: Mukavaa palapeliä rakentamassa

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 29.4.2015

Olen aina tykännyt palapelien ja muiden vastaavien pulmien ratkomisesta. Yhdenlaista palapelin kokoamista on myös verkkokaupan pystyttäminen.

Aloitamme toukokuussa pyörittämään Jyväskylässä ruoan verkkokauppa Mukavaa, jonka idean takana on ollut halu luoda ratkaisuja ihmisten arjen helpottamiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Ruokaverkkokaupan alkutaipaleella palapeliin on kuulunut yrityksen perustamiskuvioiden lisäksi oma varasto ja kylmäauto(t), tuottajaverkoston ja verkkokaupan rakentaminen, reseptiikan ja valmiiden ostoskassien suunnittelu sekä elintarvikkeiden lupapolitiikka. Lisäksi nämä kaikki palaset on pitänyt sovittaa firman asiakaslupauksiin - helppouteen, terveellisyyteen ja ekologisuuteen.

Vastoin monien oletuksia, hankimme myytävät raaka-aineet ja päivittäistavarat pääosin suoraan tuottajilta ja hoidamme itse lopun logistiikan. Miksi ihmeessä tehdä näin paljon itse? Miksi emme hoitaisi hankinnat vain yhdestä tukusta ja ulkoistaisi kylmäkuljetukset?

Pienellä paikallisalueella toimiva ruokakauppa eroaa hyvin paljon muista verkkokaupoista. Hankinnat ja logistiikka ovat toimintamme ytimessä ja niiden suhteen helpomman palapelin valinnalla ”ulkoistaisimme” firman kannattavuuden. Näin toimimalla pystymme myymään ruokaa samaan hintaan kuin kilpailijat, veloittaen noudoista ja toimituksista vain 0-5 euroa.

Eniten askarruttavat palaset ovat asiakkaat ja kuluttajatottumukset. Asiakaskäyttäytyminen tällaisen palvelun suhteen on Jyväskylässä lähes täydellinen arvoitus. Uskaltavatko ihmiset tilata ruokaa netistä? Ovatko ihmiset valmiita odottamaan ostoksiaan ja kuinka kauan? Mitä he tilaavat ja kuinka paljon?

Kivijalkojen tilastot antavat vain osviittaa. Meidän lisäksi samoja paloja yrittää haalia pari kovan luokan palapelin rakentajaa, joiden peli on jo meitä paljon pidemmällä. Vastapainona meidän pelimme järjestyy tarpeen tullen uusiksi hyvinkin nopeasti, kunhan saamme selville asiakaspalojen todellisen muodon.

Pian olemme fiksumpia sen suhteen, valitsimmeko liian vaikean palapelin. Mutta mitä vaikeampi palapeli, sitä suurempi on tyydytys oikeiden palojen löytymisestä.

Jussi VenäläinenJussi Venäläinen
Toimitusjohtaja
Mukava Ruoka Oy

Jussi osallistui Paytrailin kilpailuun ja jakaa nyt kokemuksiaan ruoan verkkokaupan arjesta vuoden ajan. Seuraa ruoan verkkokauppa Mukavan alkutaipaletta verkkokaupan perustamisesta lähtien.

Lisää inspiroivia artikkeleita verkkokaupasta ja yrittäjyydestä

Onko sinulla maailman paras verkkokauppa?

Joukkuepeli toimii verkossa: entiset OLSin pelaajat pyörittävät 3 verkkokauppaa

12 kk verkkokauppaan, siinä ajassa tekee jo talon tai uusia lapsia - osa 1

Oletko aikeissa perustaa verkkokaupan?

ebook-osa1-cover2

Lataa oppaamme ja lue miten verkkokauppa perustetaan ja kuinka jo alkuvaiheessa vältät ratkaisut, jotka estävät menestyksen.


Lataa nyt
paytrail-icon Verkkokauppatarinoita