Paytrail

#Ruokaaverkosta osa 2: Miksi lähdimme ruokakauppiaiksi?

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 4.6.2015

Sanna ja Jussi

Verkkoruokakauppaa perustaessani olen törmännyt monenlaiseen suhtautumiseen. Olipa suhtautuminen sitten negatiivinen ja positiivinen, kaikki ovat pitäneet hanketta hyvin haasteellisena. Milloin on aprikoitu ruokakauppabisneksen kilpailutilannetta ja milloin logistiikan mahdottomuutta. 

Kyläkauppameininkiä uudenlaisella twistillä

Myös me pidämme kaavailujamme kunnianhimoisena, mutta se tässä projektissa onkin niin siistiä, kun tähtäin on korkealla ja ratkottavia ongelmia riittää loputtomiin. 

Aloitamme tyhjästä, mutta pitkässä juoksussa haluamme haastaa isot toimijat. Haluamme tarjota jotain erilaista ja palauttaa kyläkauppojen meiningin nykyaikaisella twistillä - olla uuden ajan kyläkauppa.

Verkkoruokakaupalla vaikuttamassa ihmisten hyvinvointiin

Minun taustani ovat liiketoiminnassa, hyvinvoinnissa ja logistiikassa - töissä olen ollut niin hyvinvointivalmentajana, muuttokoordinaattorina, liiketalouden opettajana kuin varastoduunarina. Minulle ovat harvoin riittäneet normaalit ja tavanomaiset asiat, vaan olen aina halunnut tehdä omaa juttuani, eri tavalla.

Tylsät reitit ovat tylsille ihmisille ja pelkään mieluummin katumusta, kuin epäonnistumista.

Haluan tehdä merkittäviä asioita ja yksi intresseistäni on halu parantaa ihmisten hyvinvointia. Mukavassa näen potentiaalia sekä hyvinvoinnin parantamiselle yksilövalmennuksia isommassa mittakaavassa että merkittävien asioiden aikaansaamiselle.

Resurssien siirtäminen hyllyttämisestä asiakkaiden palveluun

Sanna taas on työskennellyt koko työuransa elintarvikkeiden ja päivittäistavarakaupan parissa ja on jo pidempään haaveillut omasta, persoonallisesta ruokakaupasta. Projektimme kannalta olennaista on se, että Sanna näkee asioissa vain haasteita, ei ongelmia.

Idea varastopohjaiseen ruoan verkkokauppaan Sannalla syttyi alun perin muutama vuosi sitten halusta tehostaa kaupan sisäisiä toimintoja ja tehdä asioita omalla tyylillä, esimerkiksi poistaa jokapäiväinen tavaroiden hyllytys ja keskittyä tärkeämpiin asioihin, kuten asiakkaiden palveluun.

Ei vanhojen toimintatapojen painolastia

Yhteistä meille molemmille on asioiden tarkastelu laajalla perspektiivillä ja käytännönläheisyys. Vanhat toimintatavat eivät saa asioissa isompaa jalansijaa ja kokeilemme jatkuvasti uusia asioita byrokratiat unohtaen.

Saku Tuomisen sanoin: ”Luovuuden ydin on tehdä eri tavalla paremmin.” Näiden ajatusmaailmojen ja taustojen pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan persoonallista ja ihmisläheistä verkkoruokakauppaa.

Jussi VenäläinenJussi Venäläinen
Toimitusjohtaja
Mukava Ruoka Oy

Jussi osallistui Paytrailin kilpailuun ja jakaa nyt kokemuksiaan ruoan verkkokaupan arjesta vuoden ajan. Seuraa ruoan verkkokauppa Mukavan alkutaipaletta verkkokaupan perustamisesta lähtien.

Lisää artikkeleita verkkokauppayrittäjyydestä ja verkkokaupasta

#Ruokaaverkosta osa 1: Mukavaa palapeliä rakentamassa

Viisi vaihetta verkkokaupan julkaisuun

Avoinmaaseutu.fi – avoimuuden ja pientilallisten puolesta verkossa

Haluatko perehtyä verkkokaupan perustamiseen?

Lataa loistava oppaamme ja lue hyvät vinkit verkkokaupan perustamiseen!

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen