Paytrail

Mikä oli #Slush14 tärkein oppi ja anti

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 21.11.2014

Slush14-Paytrail-1

Lupasin viime vuoden Slushin jälkeen palata seuraavana vuonna uudestaan ja sen tein. Itseasiassa palasimme täysin samalla Paytrailin edustustiimillä, johon kuuluivat Lennu, Jussi H., Pete ja minä.

Pitch oltava timanttinen

Itselleni tapahtuman isoimmaksi opiksi nousi yrityksen ja palvelun myyntipuheen merkitys. Se on oltava viimeisen päälle mietitty ja hallussa niin minuutin kuin kymmenen mittaisena, verkkosivuilla, somessa sekä muissa kanavissa ja paikoissa.

Mitkä ovat ne kaikista arvokkaimmat asiat mitä tarjoamme, miten autamme asiakkaitamme, mitä ainutlaatuista meillä on annettavana, kuka olemme ja mitkä ovat merkittävimmät saavutuksemme.

Luulen, että tapahtumassa kerrottiin ainakin kymmeniä tuhansia myyntipuheita. Pitching kilpailukin oli oma merkittävä kokonaisuutensa tilaisuudessa. Myös lukuisissa kohtaamisissa muun muassa sijoittajien kanssa on pitänyt osata kertoa kaikista oikeimmat asiat.

Taidamme tiimimme kanssa käydä myös omamme jälleen läpi ja tehdä tarvittavia päivityksiä ja hienosäätöjä.

Parasta saatu inspiraatio

Parhaimmaksi anniksi itselleni nostan yleisesti saadun inspiraation. Reppuun sujahti paljon niin hyvää asennetta ja energiaa kuin konkreettisia vinkkejä.

Eri henkilöiden puheenvuoroista kirjoitin ylös useita pointteja. Jorma Ollila esimerkiksi korosti miten tärkeä tiimissä on olla itsestään ja toisistaan erilaisia ja erilaista näkökulmaa tuovia ihmisiä. Onnekseni omassa tiimissäni tämä toteutuu mahtavasti.

Slushissa tapahtui monia julkistuksia kuten Jollan tabletin tuominen maailman tietoon. Kun on aika kertoa hienoista aikaansaannoksista, se kannattaa tehdä asian arvoon kuuluvalla tavalla, näyttävästi ja kuuluvasti.

Meillä Paytraililla on ensi vuonna tulossa monia merkittäviä ja upeita julkistuksia, niiden suunnitteluun sain paljon eväitä.

Itse Slushista

Mietin etukäteen miten tapahtuma onnistuu Messukeskukseen luomaan yhtä tiiviin, aktiivisen, ainutlaatuisen ja hämyisän valoisan tunnelman kuin Kaapelilla. Tähän kun lisätään jo ennestään huikean kävijämäärän yli tuplaantuminen, on järjestäjillä ollut haastetta kerrakseen.

He onnistuivat tässä ilman muuta, vaikka ihan samalle tasolle ei mielestäni päästy kuin edellisvuonna. Se voi johtua siitä, että ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen (vierailin siis viime vuonna tapahtumassa ensimmäistä kertaa).

Slush määrittelee itsensä kasvuyritys- ja teknologiatapahtumaksi. Aiemmin vahva startup-kulma oli selvästi muuttunut. Uskon tällä olleen oma vaikutuksensa niin henkeen kuin tapahtuman kasvuunkin liittyen. Itselleni kulman muutos toimi.

Luulen olevani jälleen ensi vuonna mukana. Slushista ei voi puhua muuna kuin bisnesmaailman ykkösluokan tapahtumana, josta kaikkien tapahtumien tulisi ottaa oppia. Kiitos ja onnea jälleen järjestäjille!

paytrail-icon Yleinen