Paytrail

Suit Accs Leijonan luolaan kahden päivän varoajalla

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 8.3.2018

suitaccs-laura-teva-caius-grahn-paytrail.jpg

Kolme asiakastamme osallistui Leijonan luolaan, Jävla Sås Bolag, Biocare ja Suit Accs. Haastattelin Suit Accsin yrittäjää, Laura Tevää kokemuksistaan Leijonan luolassa.

Suit Accs, myy metallista ja tulevaisuudessa myös puusta ja mahdollisesti lasista ja eri materiaalien yhdistelmistä valmistettuja solmiokoruja. Solmiokoru peittää kokonaan solmion solmun ja helpottaa näin solmioita käyttävien miesten arkea ja toisaalta tarjoaa mahdollisuuden osoittaa yksilöllisyyttään tai yhteisöllisyyttään.

”Yrittäjyys eroaa paljon perustyöpaikasta. Aluksi monet asiat jännittivät, mutta opiskelin silloin vielä ammattikorkeakoulussa ja osallistuin siellä startup-ohjelmaan, jossa oli ihmisiä auttamassa eteenpäin. Vieläkin joutuu tosi paljon kaivamaan tietoa, kun tulee uusia asioita eteen. Koko ajan kuitenkin edetään, vaikka tulee ongelmia eteen.” Laura kertoo.

Leijonan luolaan parin päivän varoitusajalla

Leijonan luolaan Suit Accs meni tiiviillä aikataululla. "Start-up -neuvoja ehdotti ohjelmaan osallistumista tapaamisemme päätteeksi. Kun soitin sinne maanantaina, niin meidät pyydettiin jo keskiviikkona kuvauksiin. Valmistautumiseen jäi aikaa 36 tuntia ja 12 minuuttia, sisältäen myös yön tunnit. Meillä ei silloin ollut vielä edes logoa.”

Laura ja hänen puolisonsa Caius Grahn käärivät hihat, soittivat graafiselle suunnittelijalle ja pyysivät nopeasti logon ja kuvamateriaalia Leijonan luolaa varten. ”Meillä oli jotkut muoviset tönköt prototyyppipalat jo onneksi olemassa. Mietittiin puheet ja sitten mentiin.”

suitaccs-leijonan-luolassa-paytrail.jpg

Ohjelman kautta näkyvyyttä tuotteelle

Suit Accs sai monenlaista palautetta tuotteestaan. Osa leijonista piti ideaa hyvänä, osa ei, mutta kaikille toiminta oli vielä aivan liian alussa, eikä pyydettyyn sijoitukseen päästy. Suit Accs pyysi leijonilta 30 000 € 5 % osakkeita. ”Saimme kuitenkin hyviä vinkkejä ja näkyvyyttä”, Laura toteaa. Leijonat näkivät potentiaalia solmiokorulle mm. logotuotteena.

Kun ohjelma tuli 28.2. ulos, avasi Suit Accs verkkosivut ja verkkokaupan. Samalla he aloittivat markkinoinnin. ”Katsotaan miten kaikki lähtee rullaamaan ja jatketaan tilanteen mukaan. Kysynnän sitä vaatiessa, tuote- ja materiaalivalikoimaa laajennetaan.”

”Iso tavoitteemme on päästä jokaiseen maailman kolkkaan myymään solmiokoruja. Ensin kuitenkin valloitetaan Suomen markkinoita, siitä pikkuhiljaa Eurooppaan, laajennetaan patenttia ja jatketaan eteenpäin.”

Muita mielenkiintoisia yrittäjyystarinoita

Jävla Sås Bolag sai lisäpotkua Leijonan luolasta

Papu Designin kasvun salaisuus rohkeus ja ihmiset

Fitverstas - yhden hengen yrityksestä maanlaajuiseksi franchising bisnekseksi

paytrail-icon Verkkokauppatarinoita