Paytrail

Tarjolla Customer Service Specialistin harjoittelupaikka

Noora Pasanen Kirjoittanut Noora Pasanen - 20.4.2016

Liite2I-aspa-tiimi.jpg

Etsimme sinua, opiskelujesi loppupuolella oleva ja tuleva kaupallisen alan ammattilainen, kehittymään kanssamme verkkomaksamisen asiakaspalvelun ihmeellisessä maailmassa. Tarjoamme viiden kuukauden harjoittelupaikkaa opintojesi tueksi ja olemme valmiita maksamaan siitä pientä korvausta. Harjoittelun suunniteltu alkamisajankohta on syyskuu 2016.

Emme edellytä aiempaa kokemusta pankki- ja/tai internetliiketoiminnasta, mutta oletamme, että olet siitä aidosti kiinnostunut. Harjoittelusi tueksi tarjoamme asiakaspalvelumme huipputiimin. Asiakaspalvelu tapahtuu pääasiassa puhelimitse ja sähköpostitse.

"Paytrailin asiakaspalvelutiimissä tehdään kovaa asiantuntijatyötä, jossa pääsee seuraamaan asiakasyritysten toimintaa tosi läheltä."

Keitä me olemme – Paytrail Oyj

Paytrail Oyj on Suomen johtava sähköisten maksuratkaisujen tarjoaja. Toimimme yhteistyössä pankkien, muiden rahoitusalan toimijoiden sekä ohjelmistopalveluyritysten kanssa mahdollistaen entistä tehokkaamman maksuliikenteen verkossa. Paytrail on verkkomaksamiseen erikoistunut yritys, jolla on viranomaisten myöntämä maksulaitoksen toimilupa. Tällä hetkellä yrityksessämme on töissä noin 40 henkeä. Työtilamme sijaitsevat Innova 2:ssa, Lutakon tanssisalin vieressä.

Lisätietoja löydät kotisivuiltamme.

Mitä odotamme sinulta?

  • Hyvää asennetta työtä ja haasteita kohtaan.
  • Hyviä sosiaalisia taitoja.
  • Kykyä omaksua uusia asioita ja järjestelmiä nopeasti.
  • Englannin kielen taitoa. 
 

Mitä asioita arvostamme?

  • Kokemusta asiakaspalvelutyöstä.
  • Omatoimisuutta ja ongelmanratkaisukykyä. 
 

Mitä tarjoamme sinulle?

  • Mielenkiintoisen harjoittelupaikan, jossa pääset soveltamaan käytännössä niitä asioita, joista kirjoissa vain puhutaan.
  • Mielenkiintoisia haasteita asiakaspalvelun ja maksuliikeneuvonnan maailmasta.
  • Rahallista tukea harjoitteluajallesi. 


Harjoittelijoiden kokemuksia

"Harjoitteluilmoituksessa luvattiin, että täällä pääsee tekemään käytännössä niitä asioita, joista kirjoissa vain puhutaan. Tämä on pätenyt hyvin omassa harjoittelussani. Asiakaspalvelu on ollut tosi hyvä näköalapaikka päästä asiakasyritysten toimintaan sisälle. Olen saanut paljon kokemusta, näkemystä ja oppinut paljon uusista järjestelmistä. Lisäksi täällä on loistava työyhteisö, jossa jokainen saa olla ihan oma itsensä. Hyvät työskentelytilat ovat myös plussaa."  Ville Karjalainen

"Paytrail on tosi mukava työyhteisö, joka otti meidät avosylin vastaan. Harjoittelijoita on kohdeltu ihan oikeana osana tätä asiantuntevaa asiakaspalvelutiimiä. Pääsimme heti alusta asti tekemään oikeita hommia ja koenkin oppineeni joka päivä jotain uutta. Lisäksi olen saanut hyvää rutiinia kaikkeen arjen työhön, kuten puhelimessa puhumiseen ja sähköpostien kirjoittamiseen." Juho-Matti Kekkonen

Kuinka haen paikkaa?

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja miksi haluaisit meille harjoitteluun. Päivitä CV:si ajantasalle ja lähetä koko paketti 15.5.2016 mennessä osoitteeseen noora.pasanen@paytrail.com. Kutsumme sopivimmat hakijat toimistollemme jatkohaastatteluun.

Lisätietoja ja kyselyt:

Noora Pasanen, Customer Service Director
noora.pasanen@paytrail.com
+358 40 3523437

Emilia Linnera, Customer Service Manager
emilia.linnera@paytrail.com
+358 40 3581805

paytrail-icon Rekrytointi