Paytrail

Terveiset eCommerce Expo 2015 -tapahtumasta Lontoosta

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 2.10.2015

paytrail-ecommerceexpo-ece15-mari-oksanen-kirsti-earlKun Suomessa kohistiin Nordic Business Forumin ympärillä, jossa meilläkin toki tänäkin vuonna vahva edustus, lensimme kollegani Kirsti Earlin kanssa verkkokaupan kärkimaassa järjestettyyn eCommerce Expoon Lontooseen (#ece15). Tämä osoittautui hyväksi vedoksi, sillä tapahtuma tarjosi näkymää siihen mihin olemme menossa verkkokauppaan liittyvien asioiden kanssa.

Puheenvuoroissa toistuivat teemat asiakaskokemus, järjestelmien integraatiot (ja niiden kautta laadukas monikanavainen palvelu) sekä kansainvälistyminen. Britit ovat näissä asioissa meitä selvästi pidemmällä ja heidän joukossaan suunnannäyttäjinä näyttäisivät olevan matkatoimistot, kuten TUI.

Suomessa näkökulma integraatioihin haetaan usein verkkokauppiaan arjen helpottamisesta, mutta britit tuntuivat katsovan asiassa kauemmas. Integraatioita ei tehdä erillisinä tehtävinä, vaan niiden takana on ajatus monikanavaisen asiakaskokemuksen ja tätä kautta luottamuksen parantamisesta ja näin myynnin kasvattamisesta.

Britit kamppailevat tällä hetkellä hinnoittelun kanssa, sillä euron heikentymisellä on omat vaikutuksensa myyntiin euroalueelle. Sama hinta ei välttämättä toimikaan joka maahan. Muut heidän haasteistaan ovat pitkälti samoja kuin meillä täällä Suomessakin: kuinka rakentaa luottamus, ylivertainen asiakaskokemus joka kanavassa, kuinka hoitaa edellä mainitut asiat kansainvälisesti ja kuinka järjestää kansainväliset toimitukset niin, että ne ovat nopeita ja järkevän hintaisia kaikkialle maailmaan. Suosittelen lämpimästi kurkistamaan brittien toimintaa aika ajoin ja imartelemaan heitä imitoimalla asioita, joita voi soveltaa omaan liiketoimintaan.

Lue myös:

Asiakaskokemus – kun ostaminen ei riitä

Uusi opas julkaistu: Monikanavaisuus - kuinka se rakennetaan

Monikanavaisuus ontuu kuin vanha kameli

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi