Paytrail

Terveisiä eCommerce Exposta Lontoosta!

Lennu Keinänen Kirjoittanut Lennu Keinänen - 13.10.2014

Paytrail-ecommerce-expo-lontoo

Vierailin Lontoossa eCommerce Expossa kuulemassa verkkokauppa-alan toimijoiden ajatuksia. Yksi tapahtuman yleisimpiä puheenaiheita oli monikanavaisuus kaupankäynnissä.

Tuntui, että kaikilla osastoilla tuotiin esille uusia näkökulmia aiheeseen. Logistiikka yritykset yrittivät tuoda omat ratkaisunsa saataville sekä verkkokauppaan että kivijalkaliikkeeseen. Verkkokauppaohjelmistojen tarjoajat pyrkivät laajentamaan omia palveluitaan kattamaan myös kivijalkaliikkessä tehdyt tilaukset.

Näyttäisi, että tekniset palikat alkavat olla saatavilla jokaiselle ja haasteeksi on muodostunut sopivan kokonaisuuden rakentaminen. Vaikeinta yhtälössä lienee kaikkien eri järjestelmien saattaminen yhteen siten, että kuluttajalle voidaan muodostaa täysin saumaton ostokokemus kaikissa kanavissa.

Kuulin että viime vuoden teemana tapahtumassa oli ollut sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinnissa. Tällä kertaa kyseinen aihe oli jo siirtynyt yritysten arkipäivään, eikä siitä enää juurikaan puhuttu. Odotan, että ensi vuonna eCommerce Expoon mennessäni myös monikanavaisesta kaupasta on alkanut tulla valtavirtaa suurelle osalle keskisuurten verkkokauppojen toimintaa.

Lue myös:

Kaikkikanavainen myynti ja sen 4 elintärkeää elementtiä

5 syytä miksi mobiili tulee huomioida verkkokaupassa

Verkkokaupan automatisointi vapauttaa aikaa markkinointiin

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi