Paytrail

Urheiluseurojen ongelmana verkkomaksaminen ja verkon pieni hyödyntäminen

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 22.6.2015

Vierailimme hiljattain pitkäaikaisen referenssiasiakkaamme, paikallisen urheiluseurojen yhteenliittymän Keski-Suomen Liikunta ry:n luona. Keski-Suomen Liikunnalla on mahtava asenne omaan tekemiseen sekä hyvin tiimiorientoutunut yrittäjähenkinen porukka.

KesLillä on oivallettu jotain mitä monessa urheiluseurassa tai -järjestössä ei ole - verkon tuomat mahdollisuudet.

Ilmoittautumiset hoituvat, maksaminen ei

Jo monien vuosien ajan KesLin järjestämien Finlandia Marathonin ja KESLI-leirin ilmoittautumiseen on liitetty verkkomaksaminen osana luontevaa asiointikokemusta.

Aiemmin ilmoittautuminen verkon kautta sujui näppärästi, mutta ilmoittautumismaksujen maksaminen täysin irrallisena toimenpiteenään aiheutti osallistujalle turhaa vaivaa sekä KesLille ylimääräistä työtä maksuja selviteltäessä.

Myös ilmoittautumisia peruuntui kun maksua ei oltukaan käyty suorittamassa.

Paytrail-tiimin Mari tuskaili juuri vastaavien ongelmien kanssa oman lajinsa kilpailuilmoittautumisten suhteen. Ilmoittautuminen on kyllä tehty toimivaksi lajiliiton puolesta, mutta jotta voit maksaa ilmoittautumismaksun, kopioit erinäisiä viitenumeroita, kirjaudut verkkopankkiin ja täytät siellä lukuisat kentät. Verkkopankista kopioit vielä maksun arkistointitunnuksen kilpailuilmoittautumisjärjestelmään. Ja Marikin toistaa tämän saman näppäilyrumban kymmeniä kertoja vuodessa.

Eihän näin enää jatkossa urheiluseurat, eihän?! Tiedättehän kenen puoleen kääntyä? :)

KesLi ja Paytrail lyövät päänsä yhteen seurojen auttamiseksi

Keski-Suomen Liikunta hyödyntää verkkoa laajemminkin. He pyrkivät tuomaan tapahtumia enenevässä määrin verkon puolelle ja sitä kautta rikastamaan tarjottua asiakaskokemusta.

Onnistunut markkinointitoimenpide on ollut mm. tarjota ennen pesäpallo-ottelua verkossa tarinaa ja tietoa tulevaan otteluun liittyen. Videoilla on ollut parhaimmillaan jopa 120 000 katselukertaa, eli moninkertaisesti se määrä mitä itse otteluun saapuu katsojia.

Intouduimmekin loppuvierailun ajan yhdessä pohtimaan, miten voisimme valistaa urheiluseuroja verkkomaksamisen tuomista hyödyistä ja tehokkuudesta. Toiseksi alustimme ajatusta siitä, miten voisimme auttaa pieniä seuroja, joilla ei ole mahdollisuutta perustaa ja ylläpitää omaa verkkokauppaa myymään esimerkiksi fanituotteita verkossa. Tämä suunnittelutyö yhdessä jatkuu.

Kiitos vielä KesLin loistavalle porukalle antoisasta vierailusta ja vieraanvaraisuudesta!

Lue myös

Maksujen vastaanottaminen verkossa - perusasiaa verkkokauppiaaksi aikovalle

Joukkuepeli toimii verkossa: entiset OLSin pelaajat pyörittävät 3 verkkokauppaa

Milloin tutustuit palveluusi?

paytrail-icon Yleinen