Paytrail

Uusi Lastensairaala, Apple ja PINS Verkkoteollisuuden huulilla

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 30.5.2014

paytrail-Lastensairaala-Apple-ja-PINSVerkkoteollisuuden kevätseminaaria vietettiin 22. toukokuuta. Tässä tiivistetysti mitä verkkokaupan virallisen yhdistyksen päivän polttavina aiheina käsiteltiin.

Verkkolahjoituspalvelu Uuden Lastensairaalan hyväksi

Anders Innon Carita Mäkinen ja Paytrailin Pete esittelivät ylpeinä äitienpäivänä lanseerattua Uuden Lastensairaalan verkkolahjoituspalvelua. Palvelun avulla yksityishenkilö tai yritys voi olla mukana rakentamassa sairaalaa ja saada samalla lahjoituksestaan diplomin. Lahjoituksen voi tehdä myös toisen henkilön puolesta lahjaksi. Palvelussa voi tällä hetkellä ”ostaa” rakennustarvikkeita Lastensairaalalle ja projektin edetessä tulevat tarjolle esimerkiksi sisustustuotteet.

Lahjoittaminen on tehty palvelussa superhelpoksi ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Palvelu on otettu hyvin vastaan lahjoittajien keskuudessa ja jännänä nyanssina Carita mainitsi, että viranomaiset ohjeistivat ettei palvelu saa näyttää verkkokaupalta. :)

Niin Paytrail kuin Anders Inno halusivat heti lähteä mukaan tukemaan hanketta kun heitä lähestyttiin asian tiimoilta. Tästä palvelusta ei voi kenelläkään olla muuta kuin positiivista todettavaa, niin upeasta ja hyväätekevästä asiasta on kyse.

Miksi Apple on niin huikea?

Solitan Arhi Kivilahti esitteli Applen tarinaa ja nosti erinomaisia pointteja esiin miksi yritys on onnistunut niin monessa  ja toimii mallina muille. Itseäni inspiroi Arhin esityksessä toteamus, ettei kyse ole mistään rakettitieteestä tai tuurista, vaan päättäväisestä ja pitkäjänteisestä työstä sekä sitoutumisesta valittuun polkuun.

Applen menestyksen kulmakiviä:

  1. Henkilökunta on ihan kaiken ytimessä. -> Tämä pitäisi kaikissa yrityksissä tunnistaa ja tätä vaalia. Asia ei kuulu vain Great place to work tai vastaavien listojen yrityksille.
  2. Apple nojaa hyvin perinteisiin kaupan alan vahvuuksiin: viihdyke, asiakaspalvelu ja vastinetta rahalle perusrakenteina. -> Nämä rakenteet ovat täysin tuotavissa myös verkon puolelle.
  3. Retail is detail. Itsestäänselvät pienet asiat tehdään erinomaisen hyvin ja oikein. -> Vie aikaa, mutta on todellakin sen arvoista.
  4. Silloin kun perusasioiden toteutus karkaa erinomaisesta lähemmäksi hyvää, seuraa ongelmia. -> Karu totuus niille ketkä luulevat, että pelkkä hyvä suoriutuminen riittää.

PINS - mukana jo 400 verkkokauppaa

Suomen Lähikaupan Anu Ora kertoi muutama viikko sitten näyttävästi lanseeratusta PINS etuohjelmasta. Arvostan Suomen Lähikaupan rohkeutta luopua 20 vuotta vanhasta omasta ohjelmastaan ja halusta kehittää jotain ihan muuta yhteistyössä kumppaneiden kanssa.

PINSin edut ovat selkeät. Laaja ja monipuolinen verkosto yhden kortin takana, etuja kertyy sitä kautta enempi. Reaaliaikaisuus. Modernit kanavat ja verkon puoli heti tärkeässä roolissa kivijalan rinnalla.

Luvut puhuvat puolestaan. Tällä hetkellä PINSissä on mukana noin 700 yritystä. Ja mikä upeinta, näistä noin 400 on verkkokauppaa! Mainittakoon heistä Verkkokauppa.com ja Zalando. Lanseerausviikon aikana puolimiljoonaa kuluttajaa liittyi PINSiin.

Mitä itse Verkkoteollisuuden kuulumisiin tulee, Tuomo Luoman mukaan jäsenmäärä on kasvanut alkuvuoden aikana 56% ja kiinnostusta yhdistyksen toimintaan on ollut mukavasti. Syksyn mittaan on tulossa paljon uutta kuten seminaareja, koulutusta, Digibarometri ja muuta statistiikkaa sekä laatumerkki- ja palkintoasioita. Ollaan kuulolla!

Lue myös:

107-vuotias keräys otti ja tuli verkkoon

paytrail-icon Yleinen