Paytrail

Listening to you I get the music

Kari Melender Kirjoittanut Kari Melender - 14.2.2013

Kävin eilen pitämässä luennon eräässä oppilaitoksessa. Allekirjoittaneen vaatimattoman käsityksen mukaan hyvin meni. Kukaan ei poistunut kesken, ainoastaan muutama itki.

Keskustelemalla oppii. Ja varsinkin kuuntelemalla. Vaikka asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan. Se, mikä omissa kuvitelmissa vaikuttaa maailman ja markkinat (hyvällä tavalla) räjäyttävältä jutulta, saattaakin saada uutta perspektiiviä pienen kyselykierroksen jälkeen.

Ideoita ja uskonvahvistusta omaan tekemiseen voi saada monilta tahoilta. Joku hakee inspiraationsa kuunnellen Richard Bransonin tai Jari Sarasvuon kaltaisia puhujia, eikä minullakaan ole vastaväitteitä ko. henkilöiden vakuuttavuudesta. Kumpaakaan en kuitenkaan ole tavannut. Kun ajatellaan suomalaista verkkokauppakontekstia, nostaisin esiin kaksi vaikuttajaa: Miika Malinen ja Jani Muhonen. Heidät olen tavannut.

Miika Malisen konsepti Hong Kong Oy:n kalastustarvikkeiden verkkokaupan kehittämisessä on ollut kadehdittavan hyvä. Kohderyhmä otettiin mukaan heti suunnitteluvaiheessa. Ideoita on varmasti sinkoillut ristiin ja rastiin tuotekuvausten toteuttamisista aina verkkokaupan ulkoasuun saakka. Verkkokaupan käynnistyttyä kuluttajille on annettu mm. mahdollisuus kirjoittaa arvioita hankkimistaan tuotteista (haukutkin julkaistaan). Tämä kai on nyt sitä osallistamista. Allekirjoittaneen kalastusharrastus on rajoittunut näköradion kalastus- ja eräohjelmiin. Honkkarin toiminnan seuraaminen on kuitenkin saanut minut harkitsemaan harrastuksen viemistä syvemmille vesille, jopa välineiden hankkimiseen saakka. Josko sitä ensi kesänä…

Eikä tässä vielä kaikki. Ruotsissa mr. Malinen on aiheuttanut kaislikossa suhinaa julkaisemalla kalastukseen keskittyvän verkkokaupan Happy Angler -brändillä. Onhan se nyt kumma, että Suomesta tullaan ja näytetään verkkokaupan mallia "suomalaisia viisi vuotta verkkokaupankäynnissä edellä oleville" ruotsalaisille.

Toinen esille nostamani henkilö, Jani Muhonen, kysyy "Oletko tosissasi?". Minä olen tosissani sitä mieltä, että Janin kirjoituksia kannattaa lukea. Ajatuksia avartavaa ja inspiroivaa puuhaa. Janilla on laaja kokemus verkkoliiketoiminnasta ja kyky ilmaista asioita ymmärrettävässä muodossa. Kyky, jota allekirjoittanut on kadehtinut jo useita vuosia. Ennen kaikkea kehotan rakkaita lukijoitani tarttumaan tilaisuuteen, jos mahdollista, ja käydä kuuntelemassa Jania livenä. Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa myös mr. Muhosen rock-muusikon taustasta. Mistä päästäänkin tämän kirjoituksen otsikkoon. Ei, kyse ei ole hanurimusiikista.

Lue myös:

Miika Malinen Happy Anglerin menestyksestä: kaikki lähtee omasta ajattelutavasta

Benchmarking verkkokauppaa perustettaessa - mihin kiinnittää huomiota?

Tuotevalikoima kuntoon: Ei jokaiselle jotakin vaan halutulle kohderyhmälle kaikki

paytrail-icon Yleinen