Paytrail

Miten perustat menestyvän verkkokaupan?

Paytrail-perusta-menestyva-verkkookauppa.jpgOnko tavoitteenasi perustaa verkkokauppa, jolla saat tehtyä kannattavaa bisnestä? Tiesitkö, että edellytykset verkkokaupan menestykselle luodaan jo heti verkkokaupan perustamisvaiheessa? Verkkokaupan pyörittäminen edellyttää kauppiaalta määrätietoista ja ammattimaista otetta. 

Kokosimme tälle sivulle verkkokaupan perustamiseen liittyvät keskeiset vinkit yhteen tietopakettiin. Paketin avulla pääset tutustumaan niin liiketoiminnan suunnitteluun, alustan ja maksupalvelun valintaan kuin asiakkaan näkökulman huomioimiseen.

Klikkaa tästä suoraan etsimääsi osioon:

1. Liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelma
2. Verkkokauppa-alusta
3. Verkkomaksupalvelu
4. Verkkokaupan logistiikkapalvelut
5. Verkkokaupan markkinointi
6. Asiakaskokemus
Lataa ilmainen opas: Avaintekijät menestyvän verkkokaupan perustamisessa

 

1. Liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelma

Rahat-2Verkkokaupan kulurakennetta ja kannattavuutta on syytä ennakoida erilaisten laskelmien avulla. Kuinka paljon olet valmis sijoittamaan verkkokaupan perustamiseen? Mistä verkkokauppasi pyörittämisen kustannukset muodostuvat ja paljonko ne ovat kuukausitasolla? Kuinka nopeasti saat katettua kuukausittaiset menosi verkkokauppaan tulleilla tilauksilla?

Alkuinvestoinnin määrä ei kata kaupan todellisia kustannuksia. Järjestelmähankintojen lisäksi kauppiaan onkin huomioitava myös muun muassa seuraavat tekijät:

- järjestelmän palvelin-, ylläpito- ja kehityskustannukset
- verkkokaupan operatiiviset kustannukset (henkilöstökulut, laitehankinnat, tilavuokrat, kirjanpito, jne.)
- maksupalvelu- ja logistiikkakustannukset
- verkkokaupan kehitystyöhön menevät kustannukset


Pysyykö verkkokauppa pinnalla? Katso webinaarin tallenne ja lataa investointilaskuri käyttöösi

Kannattavaa kaupankäyntiä vai mahtavasti miinukselle? Verkkokaupan konkari Jani Lehtimäki Nethitiltä kertoo webinaarin videotallenteessa, mitä taloudellisesti kannattava verkkokauppa vaatii. Jotta yrittäjä voi nukkua yönsä rauhassa, on syytä käydä muun muassa seuraavat osa-alueet huolella läpi: Mitä tulee ottaa huomioon, kun verkkokauppaa suunnitellaan ja kuinka paljon se vaatii työtä? Mistä verkkokaupan liikevaihto koostuu ja mitkä asiat tähän vaikuttavat?

Tallenteessa tutkitaan myös verkkokaupan liiketoiminnasta aiheutuvia kuluja sekä kevyttä investointilaskuria (.xslx) kannattavuudesta.

Katso tallenne


Opas verkkoliiketoiminnan suunnitteluun Lean Canvas -mallin avulla

Verkkokaupan suunnittelu ei lähde kustannuslaskelmista, ennusteista tai teknologiavalinnoista, vaikka nekin luonnollisesti tarvitaan. Liiketoiminnan kannalta elämän ja kuoleman kysymys on sinun ja asiakkaidesi välille syntyvä suhde.

Oppaasta löydät selkeän mallin sille, kuinka suunnittelet verkkokaupan alusta saakka asiakkaasi ympärille. Kun olet asiakkaillesi arvokas, he haluavat käyttää euronsa juuri sinun kaupassasi.

Lataa nyt


2. Verkkokauppa-alusta

RakettiLiiketoiminnan aakkosten ja kannattavuuslaskelman jälkeen pääset seuraavan verkkokauppasi tärkeän osatekijän pariin: mikä on kauppasi tekninen alusta. Alustaa valitessa tulee ottaa huomioon useita tekijöitä: Millaiset verkkokauppaohjelmiston ominaisuudet ovat sinun yrityksellesi tärkeitä? Miten alustassa on huomioitu mobiilikäytettävyys, myynnin ja markkinoinnin mitattavuus suoraan alustasta, hakukoneoptimoinnin työkalut, asiakaskirjeiden hallinnointi?

Tuleeko verkkokauppaohjelmisto saada integroitua yrityksesi muihin järjestelmiin, kuten toiminnanohjausjärjestelmään tai taloushallintojärjestelmään? Millaista ulkopuolista apua tarvitset verkkokaupan pystyttämisessä ja sen pyörittämisessä?

Avoimet järjestelmät

Avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alustaa on mahdollista muokata itse tai teknisen kumppanin toimesta. Avoimen lähdekoodin verkkokaupan perusasennukseen sisältyy verkkokaupan perusominaisuudet ja ominaisuuksia voi laajentaa ilmaisten tai maksullisten lisäosien kautta. Esimerkiksi logistiikka- ja maksupalvelumoduulit ovat lisäosia. Avoimen lähdekoodin alustoja ovat esimerkiksi seuraavat: WooCommerce, Magento, Opencart, Prestashop ja Drupal Commerce. Avoimen lähdekoodin alustan kustannus perustuu ainoastaan palvelin- ja lisäosakustannuksiin. Avoimen lähdekoodin alustalla voi toteuttaa verkkokaupan erittäin kustannustehokkaasti. 

Hyvät puolet
- Laajennettavissa omien tarpeiden mukaan
- Alustassa ei ole tarpeettomia ominaisuuksia
- Yhteisön toteuttamat lisäosat ja tuki
- Alusta on ilmainen
- Saatavilla paljon ulkoasuteemoja

Huonot puolet
- Vaatii hosting-palvelun
- Vaatii teknistä osaamista
- Päivitykset tehtävä itse

Suljetut järjestelmät

Suljetun järjestelmän verkkokauppa-alustat perustuvat toimittajan suljettuun ympäristöön, joka sisältää palvelupaketista riippuen eri ominaisuuksia. Suljettu verkkokauppa-alusta on toimittajan hallinnoima ja ylläpitämä järjestelmä, joka ei vaadi ylläpito- tai hosting-palveluita. Suljetun järjestelmän verkkokauppa-alustoja tarjoavat esimerkiksi: Shopify, MyCashflow, Finqu, Clover ShopKotisivukoneProspercart, Viidakkostore, ProCart ja Vilkas.

Hyvät puolet
- Hosting-palvelu ja tekninen tuki sisältyvät palveluun
- Tärkeimmät ominaisuudet sisältyvät hinnoitteluun
- Mahdollisuus valita sopiva kokonaisuus eri paketeista
- Päivitykset tulevat toimittajan puolesta

Huonot puolet
- Ulkoasu saattaa rajoittua toimittajan teemoihin
- Ei yhtä hyvin laajennettavissa kuin avoimen lähdekoodin alustat
- Sitoutuu yhden toimittajan ominaisuuksiin ja sopimuksiin

Opas verkkokauppa-alustan valintaan

Sopiiko sinulle Shopify, Magento, Woocommerce, MyCashflow vai joku muu? Tämän oppaan avulla teet systemaattisen tarvekartoituksen, jonka avulla juuri sinulle sopivan verkkokauppa-alustan valinta helpottuu, tiedät mitä tarvitset ja minkälaiset hienoudet tuovat sinulle pelkkiä kustannuksia.

Lataa nyt

RahatKustannusarvio

Verkkokauppa-alustan kustannukset voivat olla kuukausitasolla 10 € – 1 000 €, halvimmasta avoimen lähdekoodin toteutuksesta aina kalleimpaan suljetun järjestelmän toteutukseen. Halvimmassa hintaluokassa käytetty esimerkkinä itse toteutettua avoimen lähdekoodin alustaa perusominaisuuksilla. 


3. Verkkomaksupalvelu

Nain_raha_liikkuu.pngTeknisen alustan lisäksi tarvitset verkkokauppaasi maksupalvelun, joka tarjoaa monipuoliset maksuvaihtoehdot ja toimii luotettavasti. Maksupalvelun hinnat koostuvat kuukausimaksusta, mahdollisista lisäpalveluista, transaktiomaksuista sekä mahdollisista provisiomaksuista. Kun vertailet eri palveluja, kannattaa hintoja laskea kaupan arvioidun liikevaihdon mukaan, ei pelkästään aloituskuluja miettien.

Miten raha käytännössä kulkee? Voit tutustua Paytrailin palveluun piirrosmuodossa tästä (.pdf).

Paytrailin maksupalvelu

Paytrailin verkkomaksupalvelu on suunniteltu toimimaan saumattomasti tuotteita ja palveluita myyvissä verkkokaupoissa. Palvelumme soveltuu myös sesonkimyyntiin, yritysmyyntiin ja tukkukauppaan. Aloittaminen on helppoa, sillä Paytrail on valmiiksi integroituna kaikkiin yleisimpiin verkkokauppa-alustoihin. Palvelua voidaan käyttää esimerkiksi verkkokaupoissa, lipunmyynnissä, varausjärjestelmissä, varainkeruussa sekä jäsen- tai osallistumismaksuissa.

Palveluumme sisältyvät kaikki yleisimmät maksutavat. Paytrailin palvelun kuukausihinta on aina sama, 59 €/kk. Tarkemman hinnaston ja esimerkiksi transaktiokulut voit kurkata hinnastostamme.

RahatKustannusarvio

Maksupalvelun kustannukset voivat olla kuukausitasolla 125 € – 210 € (Esimerkki laskettu 7 000 € kuukausimyynnillä). Kulut vaihtelevat myyntimäärän ja maksupalvelutarjoajan perusteella.

MyyntiOta yhteyttä!

Ota yhteyttä Paytrailin myynnin asiantuntijoihin. Osaamme auttaa sinua maksupalvelun käyttöönoton lisäksi hyvin monissa muissa verkkokaupan rakentamiseen liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä

  

4. Verkkokaupan logistiikkapalvelut

PakettiVerkkokauppias tarvitsee itselleen myös logistiikkakumppanin, sillä onhan tuotteet toimitettava niistä maksaneille asiakkaille. Myös logistiikkakumppanin valinnassa tulee huomioida verkkokaupan tärkeimmät asiakaskohderyhmät ja se, millaista toimitustapaa he arvostavat: onko kotiovelle kuljetettu paketti heille tärkeämpi asia kuin toimitustavasta aiheutuva kustannus?

Suomalaiset verkkokaupat hyödyntävät tuotteidensa toimituksessa tyypillisesti Postin ja Matkahuollon palveluita. Palvelut kannattaa kilpailuttaa keskenään. Vinkkejä siitä, mitä Posti tarjoaa verkkokauppiaalle voi vilkaista seuraavalta videolta, tai seuraavasta oppaasta

RahatKustannusarvio

Logistiikkapalvelun kustannukset riippuvat lähetysten määrästä, koosta sekä logistiikkapalveluntarjoajien paketeista. Tutustu hintoihin esimerkiksi Matkahuollon ja Postin sivuilla.
  

5. Verkkokaupan markkinointi

VarausjarjestelmaVerkkokaupalle täytyy etsiä toimivat markkinointikeinot ja -kanavat, jotka ohjaavat säännöllistä asiakasvirtaa verkkokauppaan. Markkinoinnin kustannukset riippuvat pitkälti siitä, kuinka paljon olet valmis panostamaan markkinointiin. On erittäin tärkeää luoda toimivat mittarit, joilla voit seurata millaista vaikutusta markkinoinnin toimilla on asiakkaiden ostokäyttäytymiseen. Tärkeitä seikkoja verkkokaupan markkinoinnissa ovat muun muassa seuraavat tekijät.

Hakukoneoptimointi
Verkkokaupan hakukoneoptimointi ei ole verkkokaupan hienosäätöä, vaan se on käytännössä elinehto verkkokaupan hakukonenäkyvyydelle. Hakukoneystävällisyys tulee olla huomioituna niin verkkokaupan sivujen sisällöissä, URL-osoitteissa, sivujen otsikoinnissa sekä tuotenimissä.

Tuotenimet ja -kuvaukset
Myös tuotenimet ja -kuvaukset vaikuttavat merkittävästi verkkokaupan löydettävyyteen hakukoneissa, mutta niillä on tärkeä merkitys myös asiakkaan ostopäätöksen tukemisessa. 

Tuotekuvat
Verkkokaupassa oleviin tuotekuviin tulee panostaa – laadukkaat tuotekuvat johtavat varmasti parempiin lopputuloksiin.

Google AdWords -markkinointi
Maksullinen hakukonemainonta on tärkeä osa verkkokaupan markkinointia. Ollakseen tehokasta tulee kauppiaalla olla tiedossa omalle asiakaskohderyhmälleen kohdistetut hakusanat. 

Sosiaalinen media
Mainonta sosiaalisessa mediassa on erittäin tärkeää ja se todennäköisesti näkyy myös viivan alla. Mainosta siellä, missä asiakkaasi ovat, mutta kokeile rohkeasti myös uusia kanavia, riippuen tietysti kauppasi tuotteista ja ostavasta kohderyhmästä. Mainostamisen hinta vaihtelee, ja se voi olla kohtuullisen edullista ja silti tuottavaa vähemmänkin suosituissa kanavissa. Selvitä miten Facebook, Instagram, Twitter tai YouTube voisivat palvella kauppaasi.

Jälkimarkkinointi
On äärimmäisen tärkeää, että jokaisen verkkokaupassa asioineen henkilön tiedot saataisiin kerättyä verkkokaupan yhteystietorekisteriin, jota voidaan hyödyntää kaupan jälkimarkkinoinnissa, kuten palautekyselyissä, kiitosviesteissä tai tarjouskampanjoissa.

Lue markkinoinnista lisää Avaintekijät menestyvän verkkokaupan perustamisessa -oppaasta. 

Lataa opas:

Lataa nyt

RahatKustannusarvio

Markkinoinnin kustannukset voivat olla kuukausitasolla satoja euroja ja siitä ylöspäin, sisältäen esimerkiksi mainontaa hakukoneissa ja sosiaalisessa mediassa.  

 

6. Asiakaskokemus

Verkkopalvelu-2Asiakaskokemus (customer experience) on tunne, joka asiakkaalle verkkokaupastasi syntyy hänen kohdatessaan ja käyttäessään verkkokauppaasi ja siihen liittyvää markkinointia tai palvelua. Se on osin tiedostamaton sarja kokemuksia, joista jokainen synnyttää tunteen.

Verkkokaupan asiakaskokemusta ei pidä ajatella vain varsinaisen ostamisen sujuvuutena, eikä ostopaikan valinta ole suoraviivaisesti vain hintavertailujen tulosta. Jokaisen ostetun tuotteen takana on monipolvinen tiedonhakumatka eri verkkopalveluissa, blogeissa, keskusteluissa, toimitetuissa artikkeleissa, verkkokaupoissa tai kivijalkakaupoissa. Tuotteen vastaanottamisen vaikeus tai toimitusten epävarmuus siirtää asiakkaat kauppaan, jonka palvelu pelaa. Ylivertaisen asiakaskokemuksen avulla pidät asiakkaat vaikutuspiirissäsi kaikissa ostoprosessin vaiheissa.

Asiakkaan ostoprosessin voi tiivistää neljään verkkokaupan menestyksen kannalta kriittiseen kokonaisuuteen:

1. Tiedonkeruu
2. Harkinta
3. Ostaminen
4. Tuotteen vastaanottaminen & käyttäminen

Onko verkkokauppasi valmis vastaanottamaan asiakkaat? Tarkemmat kuvaukset edellisistä vaiheista löydät maksuttomasta oppaastamme Miten luot ylivertaisen asiakaskokemuksen verkkokaupassa?

Lataa opas:

Lataa nyt

RahatKustannusarvio

Asiakkaan näkökulman huomioiminen on sinulle maksutonta - mutta mahdollisesti erittäin tuottoisaa.



Näin perustat verkkokaupan, joka menestyy 
– lataa ilmainen opas

ebook-osa1-cover.jpgAvaintekijät menestyvän verkkokaupan perustamisessa -oppaassa tuodaan esille, millaisia asioita verkkokauppiaan on syytä huomioida verkkokauppansa perustamisessa, mikäli hänen tavoitteenaan on rakentaa verkkokaupasta kannattavaa ja menestyvää liiketoimintaa.

Opas on tarkoitettu niin verkkokaupan perustamista harkitseville kuin jo kokeneemmille verkkokauppayrittäjille. Lataa ilmainen opas heti luettavaksesi!

Lataa nyt
 

Voimmeko auttaa?

Jos tarvitset henkilökohtaista palvelua, vastaamme puheluusi – tai soitamme sinulle takaisin.
Autamme mielellämme!

020 718 1824 (ark. klo 9-16)
myynti@paytrail.com

Ota yhteyttä