Mikä verkkomaksu-
palvelu on paras yritykselleni?

Opas valintaan. Lataa koko opas ja muistilista palvelun valinnan avuksi alta.

Skrollaa ja lue tiivistelmä! Nuoli alas

Millainen maksupalvelu sopii sinulle?

Oppaasta löydät lisätietoa monista verkkomaksamisen osa-alueista, kuten maksutavoista, maksuvaiheen konversiosta, tilityksistä, tietoturvasta ja luotettavuudesta sekä hinnoittelusta.

Opas antaa sinulle kattavan kuvan verkkomaksupalveluista ja niiden ominaisuuksista ja auttaa miettimään sinulle tärkeitä ominaisuuksia. Oppaan lopusta löydät taulukon, johon voit merkata itsellesi tärkeimmät ominaisuudet.

Lue alta tiivistelmä ja lataa koko opas pdf:nä!

Maksupalvelun valinta verkkokauppaan, palveluun tai sovellukseen ei ole aina yksinkertaista: jokaisen yrityksen tarpeet ovat yksilöllisiä, ja joskus tarjolla olevia maksuratkaisuja on vaikea vertailla keskenään. Tärkeintä on tietenkin löytää ratkaisu, joka sopii oman liiketoimintasi tarpeisiin ja mahdollistaa asiakkaillesi sujuvan ja luotettavan maksamisen.

Valintaprosessia helpottamaan olemme koostaneet oppaan, josta saat vinkkejä ja näkökulmia sopivan maksupalvelun valintaan.

Mitä huomioida verkkomaksupalvelua valitessa?

Maksupalvelun-valinta

 

 • Varmista, että verkkomaksupalvelusta löytyy kaikki suomalaiset pankit, mobiilimaksutapoja, kuten MobilePay ja Apple Pay, yleisimmät maksukortit, sekä ainakin yksi lasku- ja osamaksupalvelu – mieluummin useampia.

 • Varmista, että verkkomaksupalvelu tarjoaa mahdollisuuden korttitietojen tallentamiseen, jos se on palvelussasi olennaista.

 • Varmista, että verkkomaksupalvelussa voi maksaa  myös ulkomaisilla maksukorteilla. 

 • Kysy verkkomaksupalvelun tarjoajalta palvelun up-time, eli saatavuus. Näin varmistat, ettei toiminnassa ole merkittävästi liiketoimintaasi haittaavia katkoja.

 • Pohdi, sopiiko kauppaasi/palveluusi/asiointipalveluusi parhaiten tavallinen verkkomaksupalvelu vai esimerkiksi one-click maksamisen tai toistuvien maksujen ratkaisu. Varmista, että saat haluamasi verkkomaksupalvelun tarjoajalta.

 • Varmista, että verkkomaksupalvelu sisältää haluamasi maksutavat  ja toteuttaa uusia maksutapoja kuluttajakäytöksen muutoksia myötäillen.

 • Pyydä maksupalvelun myynnistä esimerkkejä hyvistä kassatoteutuksista ja varmista esimerkiksi testiostoksilla, että valitsemasi verkkomaksupalvelun kassalla on helppo toimia. 

Mitä luotettavuuteen liittyviä näkökulmia huomioida?

Maksupalvelun-luotettavuus

Luotettavuuden pitäisi olla selvä valintakriteeri, kun harkitset sinulle sopivinta maksupalvelua – onhan kyse rahan liikuttelusta! Luotettavuus rakentuu monista osa-alueista.

Ota huomioon ainakin seuraavat:

 • Mitä tietoa palvelun toimintavarmuudesta on saatavilla?

 • Onko palveluntarjoajan talous vakaalla pohjalla?

 • Onko palveluntarjoajalla henkilökuntaa myös Suomessa?

 • Onko palveluntarjoaja kuvannut riskienhallintaprosessinsa sekä tietoturva- ja tietosuoja-asiat uskottavasti?

Miten löytää kustannustehokkain verkkomaksupalvelu?


Maksupalvelu ei koskaan voi olla ilmainen. Tämä johtuu alan rakenteesta, kuluttajien odotuksista ja sääntelystä, mikä edellyttää muun muassa jatkuvia riskienhallinnallisia toimia, asiakaspalvelua ja kehitystä, eli kustannuksia palveluntarjoajille. On kuitenkin seikkoja, jotka huomioimalla voit valita itsellesi kustannustehokkaimman palvelun. Huomionarvoista on, ettei yksi ratkaisu ole tätä kaikille.

• Selvitä, tarjoaako verkkomaksupalvelun tarjoaja erilaisia paketteja tulevaa kasvuasi ajatellen

• Laske kumpi on liiketoiminnallesi tällä hetkellä kannattavampaa: Kuukausimaksuihin vai transaktiomaksuihin perustuva maksupalvelun hinnoittelu

• Mikäli toimintasi on sesonkiluonteista, selvitä voiko maksupalvelun passivoida silloin, kun sitä ei tarvita

• Varmista maksupalvelun todellinen hinta – selvitä piilokustannukset!

Millainen verkkomaksupalvelu Paytrail on?

Paytrail-verkkomaksupalvelu

Paytrail on suomalainen maksulaitos, jolla on pitkä kokemus verkkomaksuliikenteestä. Yritys on osa Nets/Nexi-konsernia, joka on Euroopan johtava maksuratkaisujen, tietopalvelujen ja digitaalisten turvaratkaisujen tarjoaja. Paytrailin toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

Paytrailin verkkomaksupalvelun ytimenä on kauppiaslähtöisyys: kattava maksutapavalikoima vastaa moneen tarpeeseen ja kotimainen asiakaspalvelu palvelee laajoilla aukioloajoilla niin kauppiaita, kuluttajia kuin teknisiä toteuttajiakin.

Kauppiaslähtöisyys näkyy myös joustavuudessa. Paytrail tarjoaa erilaisia hinnoittelu- ja tilitysmalleja, jotka skaalautuvat kauppiaan tilanteen mukaan. Näin palvelusta löytyy ratkaisut aloitteleville kauppiaille, kausiluonteiseen myyntiin ja suurille verkkokaupoille. Räätälöitävyyttä löytyy myös ominaisuuksista: Mobile-SDK mahdollistaa maksuratkaisut sovelluksiin, ja maksupalvelu tukee toistuvais- ja one-click-maksuja sekä shop-in-shop -toteutuksia.

Luotettavuus on yksi Paytrailin peruskiviä, ja tietoturvaan ja riskienhallintaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Samoin palvelun statussivulla kuvataan läpi näkyvästi ja reaaliaikaisesti palvelun tilaa.

Katso kauppiaiden kokemuksia Paytrailista.

Pääset lukemaan koko raportin lataamalla sen sähköpostiisi footerista löytyvän lomakkeen kautta. 

Etsitkö ratkaisua verkkomaksamiseen?

Etsitkö ratkaisua palvelusi maksuliikenteeseen? Laita meille viestiä, tai pirauta Peetulle 😊

Ota yhteyttä

Peetu Lintinen
Paytrail handle

Peetu Lintinen 
ePayment Sales Manager

040 736 5875
peetu@paytrail.com