Paytrail

Reaaliaikainen maksukuittaus

Vähennä verkkokauppasi asiakaspalvelun kuormitusta ja pidä varastosaldot jatkuvasti ajan tasalla!

Mikä on reaaliaikainen maksukuittaus?

Reaaliaikainen maksukuittausPaytrail välittää tiedon jokaisesta onnistuneesta pankkimaksusta niin verkkokauppaan kuin kuluttajalle lähes reaaliaikaisesti.

Ominaisuus poistaa yhden verkkomaksamiseen liittyvän kiusallisen ongelman. Joissain tilanteissa käy niin, että kuluttaja ei palaa takaisin verkkokauppaan maksamisen jälkeen. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että kuluttajan verkkoyhteys on katkennut tai hän on sulkenut verkkoselaimen ollessaan vielä verkkopankissa. Tällöin tieto maksun tilasta on jäänyt keskeneräiseksi ja se on saatu vahvistettua vasta jälkikäteen.

Reaaliaikaisen maksukuittauksen ansiosta kauppias saa myös näissä tilanteissa tiedon maksun onnistumisesta käytännössä heti. Pankista riippuen tiedon saapuminen on voinut aiemmin kestää seuraavaan pankkipäivään asti.

Hyötyjä sekä kauppiaalle että kuluttajalle

  • Ei enää aiheettomia tuplamaksuja
  • Epätietoisuus maksun läpimenosta poistuu sekä kauppiaan että kuluttajan osalta
  • Verkkokaupan asiakaspalvelun kuormitus pienenee 
  • Varastosaldot pysyvät ajan tasalla 
  • Tilitysten täsmäyttäminen helpottuu 
  • Tilitykset nopeutuvat - reaaliaikainen kuittaus vahvistaa maksun onnistumisen ja kiinnittää ne heti seuraavaan tilitykseen

Reaaliaikaisesta maksukuittauksesta on hyötyä erityisesti sellaisille verkkokaupoille, missä on selkeitä myyntipiikkejä (kuten lipunmyynti) tai jos yritys myy uniikkeja tuotteita.

Ilman reaaliaikaista maksukuittausta verkkokauppa ei välttämättä saa tietoa maksutapahtumasta kuin pahimmillaan usean päivän päästä.

Ominaisuus kattaa kaikki muut suomalaiset pankit, paitsi Ålandsbankenin, jolla ei tällaista toiminnallisuutta ole saatavilla.

 

Reaaliaikainen-maksukuittaus

Perinteinen malli

Perinteisessä mallissa tieto onnistuneesta pankkimaksusta saattoi tulla vasta pankin aineiston mukana, pisimmillään usean päivän päästä maksusta.

Uusi malli

Uudessa mallissa Paytrail muodostaa yhteyden pankkiin jo asiakkaan siirtyessä maksamaan maksuaan. Kuittauksen viive voi pienentyä parhaimmillaan useasta vuorokaudesta 20 sekuntiin.

Ota ominaisuus käyttöösi

Reaaliaikainen maksukuittaus on osa
Paytrailin maksupalvelua. Toiminnallisuus sisältyy 
normaaliin kuukausimaksuumme
eikä aiheuta lisäkustannuksia.

Ota yhteyttä