Paytrail-case-Fit4You-2.jpg

Työpaikat  |  Villen uratarina

Ville Karjalainen – helposti lähestyttävästä harjoittelijasta tuli vakituinen myyntitiimin jäsen

Villen ei ollut lainkaan tarkoitus hakeutua harjoitteluun, mutta kun koulun sähköpostiin tipahti ilmoitus Paytrailin asiakaspalvelutiimin harjoittelupaikasta, mieli muuttui. ”Ilmoitus oli mielenkiintoinen ja samaa fiilistä tukivat nettisivut ja Instassa olevat kuvat, joita katselin ennen hakupäätöstä”, kertoo Ville. Häneen teki vaikutuksen myös se, että Paytrail oli mukana Great Place to Work -kilpailussa ja pärjännyt hyvin.

Ville solahti pinkkiin perheeseen nopeasti. ”Aloitin helmikuussa 2016 harjoittelun, joka kesti kesäkuun loppuun asti, eli olen kuulunut vajaan vuoden asiakaspalvelutiimiin. Harjoitteluaika meni mukavasti ja sen jälkeen minut pyydettiinkin Emilian äitiysloman sijaiseksi. Nyt minut on hyväksi todettu ja vakinaistettu.”

Vastuualue kehittynyt osaamisen kasvun tahdissa

Villen polku eteni asiakaspalvelusta myyntiimin puolelle. Siirtymä oli luonteva, koska työ asiakaspalvelun puolella teki Paytrailin tuotteen ja järjestelmän todella tutuksi. On helppoa myydä, kun tuotteeseen on perehtynyt, ja siirtymä tiimien välillä oli sujuva. Muusta myyntitiimistä oli tullut jo kavereita, ja osan porukasta Ville tunsi myös vapaa-ajan puolelta. 

”Social selling on yksi alan puheenaiheista, ja täällä se on osa arkipäivää. Sosiaalisen median työkalujen hyödyntäminen kuuluu myös Inbound-myyjän toimenkuvaan. Vahva yhteistyö markkinoinnin kanssa tekee meistä loistavan kombon voimakkaasti kehittyvillä markkinoilla.”

Villen positiivinen ja reipas ote on huomattu ja hänen vastuualueelleen kuuluukin tällä hetkellä laaja skaala erilaisia tehtäviä.

"Alan tapahtumat, kuten Emeet Nordic ja Verkkokauppatalkoot, sekä asiakastapaamiset ja Paytrailin Key Account -toiminta ovat sydäntä lähellä. Siinä tapaa alan yrittäjiä ja vaikuttajia, ja pääsee olemaan vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa kasvokkain."

”Työ on tosi monipuolista. Olen saanut oppia uusia järjestelmiä ja koko ala on tullut minulle muutenkin uutena. En aikaisemmin tiennyt millaista maksaminen verhon takana on. Kun on nopea oppimaan ja motivoitunut, niin nämä asiat kyllä oppii. On ollut tosi mukava puhua asiakkaiden kanssa ja tutustua suhteellisen nuoren alan toimijoiden ja yrittäjien liiketoimintaan.”

Pääsääntöisesti arkipäivä koostuu uusasiakashankinnasta ja asiakassuhteiden hoidosta toimistolla Jyväskylän Lutakossa. Työpäivä kuluu asiakkaiden kanssa, puhelimella ja sähköpostilla viestiä vaihtaen. Välillä ehtii kuitenkin ottaa matsin pingistä.

Töissä pitää olla kivaa

Villelle on tärkeää mukavat ja avuliaat työkaverit ja työpaikan ilmapiiri: ”Tärkeintä on yhteisö mihin kuulun ja se, että töissä on kivaa. Täällä pidetään yksilön hyvinvoinnista aktiivisesti huolta ja siksipä yhteisökin toimii hyvin. Täällä voi olla ihan oma itsensä.”

”Paytraililla otetaan huomioon myös yksilölliset tarpeet ja arvostan sitä, että meillä on melkoinen näköalapaikka vauhdilla kasvavalle toimialalle.”

ePassi, hyvinvointivalmennus ja joustavuus tärkeitä etuja

”Meillä on niin paljon etuja, että on vaikea valita tärkein”, toteaa Ville, kun keskustelu kääntyy työpaikan etuihin. Lopulta hän listaa kuitenkin ePassin, hyvinvointivalmennuksen ja joustot. ”Liikun paljon, joten sporttipassi on mukava tuki siihen. Ja hyvinvointivalmennuksesta saa mielenkiintoista dataa omasta arjesta. Myös joustavat työajat ovat mukavat, koska ehdin käydä aamulla treeneissä ennen töihin tuloa.”

Ville haluaa vielä mainita toiminnalliset kehityskeskustelut, joissa tiimiläinen valitsee aktiviteetin, johon hän esimiehen kanssa osallistuu.

”Esimiehen kanssa voi käydä vaikka kylpylässä tai jossain toiminnallisessa harrastuksessa ja samalla käydä kehityskeskustelua läpi. Tiimin kanssa olemme puolestaan käyneet yhdessä ratkomassa mysteerejä escape room -peleissä. Näin tutustuimme lisää toisiimme ja myös työasioista on entistä helpompi jutella kaikissa tilanteissa. Joku iltapäivä saattaa kulua myös elokuvateatterissa koko työpaikan porukan voimin.”

Ville suosittelee Paytrailia työpaikkana monestakin syystä: ”Tämä on mielenkiintoinen, jatkuvasti kehittyvä ala ja työntekijöihin panostetaan todella paljon. Niin, ja on meillä ne Tahkon reissut.”

Voit jatkaa juttua Villen kanssa myös LinkedInissä.

Haluatko Villen työkaveriksi? Katso avoimet työpaikkamme.