Paytrail

Uratarinat

ePassi, hyvinvointivalmennus ja joustavuus tärkeitä etuja

Työpaikat  |  Villen uratarina

Ville Karjalainen – helposti lähestyttävästä harjoittelijasta tuli vakituinen myyntitiimin jäsen

Villen ei ollut lainkaan tarkoitus hakeutua harjoitteluun, mutta kun koulun sähköpostiin tipahti ilmoitus Paytrailin asiakaspalvelutiimin harjoittelupaikasta, mieli muuttui. ”Ilmoitus oli mielenkiintoinen ja samaa fiilistä tukivat nettisivut ja Instassa olevat kuvat, joita katselin ennen hakupäätöstä”, kertoo Ville. Häneen teki vaikutuksen myös se, että Paytrail oli mukana Great Place to Work -kilpailussa ja pärjännyt hyvin.

Ville solahti pinkkiin perheeseen nopeasti. ”Aloitin helmikuussa 2016 harjoittelun, joka kesti kesäkuun loppuun asti, eli olen kuulunut vajaan vuoden asiakaspalvelutiimiin. Harjoitteluaika meni mukavasti ja sen jälkeen minut pyydettiinkin Emilian äitiysloman sijaiseksi. Nyt minut on hyväksi todettu ja vakinaistettu.”

Vastuualue kehittynyt osaamisen kasvun tahdissa

Villen polku eteni asiakaspalvelusta myyntiimin puolelle. Siirtymä oli luonteva, koska työ asiakaspalvelun puolella teki Paytrailin tuotteen ja järjestelmän todella tutuksi. On helppoa myydä, kun tuotteeseen on perehtynyt, ja siirtymä tiimien välillä oli sujuva. Muusta myyntitiimistä oli tullut jo kavereita, ja osan porukasta Ville tunsi myös vapaa-ajan puolelta. 

"Tällä hetkellä työskentelen Large Account Managerin nimikkeellä. Meillä myynti liittyy vahvasti verkossa tarjottaviin sisältöihin, joilla palvellaan verkkokauppiasta - halutaanhan me olla verkkokauppiaan paras kaveri. Niin sanotun Inbound-myynnin ja markkinoinnin lähtökohta on oikeasti auttaa asiakasta eteenpäin."

”Social selling on yksi alan puheenaiheista, ja täällä se on osa arkipäivää. Sosiaalisen median työkalujen hyödyntäminen kuuluu myös Inbound-myyjän toimenkuvaan. Vahva yhteistyö markkinoinnin kanssa tekee meistä loistavan kombon voimakkaasti kehittyvillä verkkokauppamarkkinoilla.”

Villen positiivinen ja reipas ote on huomattu ja hänen vastuualueelleen kuuluukin tällä hetkellä laaja skaala erilaisia tehtäviä.

"Alan tapahtumat, kuten Emeet Nordic, sekä asiakastapaamiset ja Paytrailin Key Account -toiminta ovat mieluisia valopilkkuja. Niissä tapaa alan yrittäjiä ja vaikuttajia, ja pääsee olemaan vuorovaikutuksessa kauppiaiden kanssa kasvokkain."

”Large Account Managerin työ on tosi monipuolista. Olen saanut oppia uusia järjestelmiä ja koko ala tuli minulle uutena. En aikaisemmin tiennyt millaista teknologiaa maksamisen takana on. Kun on nopea oppimaan ja motivoitunut, niin nämä asiat kyllä oppii. Työssäni vuorovaikutustaidot asiakkaan kanssa korostuvat, ei niinkään tekninen tietämys, vaikkakin meidän maksupalvelu tulee tuntea läpikotaisin. Uskon, että taito kohdata ihmiset on tärkein ominaisuus meilläkin asiantuntija-myyjän työssä.”

Villen on helppo samaistua verkkokauppiaan haasteisiin, sillä hän on ollut kaveriporukan kanssa perustamassa Rohje-kellobrändiä ja verkkokauppaa. Erityisesti verkkoliiketoiminnassa kiehtoo ajatus siitä, että kaikki ovat yhtä lähellä verkkoa, olit sitten missä päin maailmaa tahansa. Tämä luo loistavan mahdollisuuden kansainvälistymiseen myös Suomesta käsin. 

Pääsääntöisesti arkipäivä koostuu potentiaalisten asiakkaiden kohtaamisesta ja olemassa olevien asiakassuhteiden hoidosta toimistolla Jyväskylän Lutakossa. Työpäivä kuluu asiakkaiden kanssa, puhelimella ja sähköpostilla viestiä vaihtaen. Pääkaupunkiseudulle saa reissata kuukausittain. Välillä ehtii kuitenkin ottaa matsin pingistä toimistolla.

Töissä pitää olla kivaa

Villelle on tärkeää mukavat ja avuliaat työkaverit ja työpaikan ilmapiiri: ”Tärkeintä on yhteisö mihin kuulun ja se, että töissä on kivaa. Täällä pidetään yksilön hyvinvoinnista aktiivisesti huolta ja siksipä yhteisö toimii hyvin. Täällä voi olla oma itsensä.”

Villen mielestä työhyvinvointiin vaikuttaa paljon myös se, että työkaverit ovat oikeasti ystäviä keskenään. Villen kämppäkaverikin työskentelee Paytraililla, eri tiimin tehtävissä. 

”Paytraililla otetaan huomioon myös yksilölliset tarpeet ja arvostan sitä, että meillä on melkoinen näköalapaikka vauhdilla kasvavalle toimialalle.”

ePassi, hyvinvointivalmennus ja joustavuus tärkeitä etuja

”Meillä on niin paljon etuja, että on vaikea valita tärkein”, toteaa Ville, kun keskustelu kääntyy työpaikan etuihin. Lopulta hän listaa kuitenkin ePassin, pingispöydän ja joustavan työajan. ”Liikun paljon, joten ePassi on mukava tuki siihen. Myös joustavat työajat ovat mukavat, koska ehdin käydä aamulla treeneissä ennen töihin tuloa.”

Ville suosittelee Paytrailia työpaikkana monestakin syystä: ”Tämä on mielenkiintoinen, jatkuvasti kehittyvä ala ja työntekijöihin panostetaan todella paljon. Niin, ja meillä on se koko työporukan viikonlopun kevätreissu, tänä vuonna mennään Vuokattiin."

Voit jatkaa juttua Villen kanssa myös LinkedInissä.

Haluatko Villen työkaveriksi? Katso avoimet työpaikkamme.