Paytrail-case-Fit4You-2.jpg

Työpaikat  |  Ollin uratarina

Olli Suoranta – Lupsakka kehittäjä viihtyy Paytraililla

Pandaksikin joidenkin toimesta kutsuttu Olli päätyi Paytrailille haettuaan työpaikkoja opiskelujen päättyessä odotettua aikaisemmin. Asema oli onnekas, sillä hän sai valita useammasta vaihtoehdosta.

”Kuulin huhuja, että Paytraililla on rento meininki. Vähän kyllä mietitytti, että voisiko se olla mahdollista maksualalla. Olisiko paikka kuitenkin kankea kupiikkelitoimisto jossa kaikki kulkisivat puku päällä, kravaatit kaulassa. Otin kuitenkin riskin ja päätin luottaa huhuihin. Se kannatti, sillä en usko että paljoa parempaa työpaikkaa Jyväskylästä voisi löytyä.”

Olli aloitti Paytraililla 2014 keväällä ja on näiden vuosien aikana osallistunut monenlaiseen hankkeeseen. ”Pääsääntöisesti teen kehitystä projektitiimissä, mutta autan myös muita tiimejä tarvittaessa. Kuten esimerkiksi maintenance-tiimiä ja markkinointia, mikä on ollut mukavaa vastapainoa normipäivän hommille, sillä tykkään tehdä monenlaisia asioita.”

Monilahjakkuutena Olli onkin muun muassa piirtänyt Paytrailin logoa hyödyntäen maskotin, säveltänyt musiikkia Paytrailin videoihin sekä auttanut rekryvideon tekemisessä.

Työkaverina Olli on lupsakka visionääri, joka auttaa mielellään muita. Arkipäivissä hän arvostaa erityisesti vapautta. ”Työntekijöihin luotetaan. Saamme tehdä töitä vaikka toimiston sohvilta, kotoa tai mistä ikinä haluaakaan. Minulle onkin tärkeää nimenomaan mahdollisuus etätöihin. Jos tulee vaikka tilanne että tarttee olla hoitamassa porukoitten koiraa tai valvomassa että pyykit varmasti pyörii koneessa, voin sen tehdä ja työt onnistuvat etäpisteeltä hyvin.”

Freestyle Fridayssa vapaata koodausta ja paljon pizzaa

Peruspäiväkin on usein vaihteleva. Olli kertoo, että pääsääntöisesti tiimiläiset voivat valita työn alle aina sellaisen tiketin, joka itseä kiinnostaa eniten. Voi valita esimerkiksi toteutukseen tai katselmointiin liittyviä tehtäviä, tuotantoonvientiin liittyviä tehtäviä, konfigurointeja, skriptausta, mergejä tai välillä vaikkapa testausta, mikäli se vain testaajille sopii. Töitä tehdään omaan tahtiin.

”Meidän ei tarvitse liiemmin todistella mitään erilaisten raporttien kautta, vaan meihin pääsääntöisesti luotetaan, mikä on minulle myös äärimmäisen tärkeää.”

Kerran kvartaalissa tekniikan tiimit viettävät Freestyle Fridayta. Olli kehuu tapahtumaa kvartaalin rankimmaksi, mutta todella hauskaksi päiväksi. ”Voimme koodata mitä haluamme, joten saamme hyvän irtioton arkeen. Päivä myös kehittää kykyjämme hahmottaa kapasiteettimme asioiden tekemiseen suunnitellussa ajassa. Monesti myös innovoimme jotain, mistä on firmalle konkreettista hyötyä. Myös ilmainen pizza ja päivän muut herkut maistuu nälkäisille koodaajille.”

Musanurkka, bassottelut ja ePassi

Tauoilla Olli arvostaa eniten Paytrailin musiikkinurkkausta ja sieltä löytyvää bassoa. Hän soittaakin Playtrail-bändissä, joka esiintyy välillä firman tai emoyhtiön tapahtumissa.

Työn ulkopuolella Olli käyttää Paytrail-eduista eniten ePassia, jolla hän käy paljon elokuvissa. Paytrail-tiimi viettää usein aikaa yhdessä myös työn ulkopuolella. Olli kiitteleekin bileitä, joissa on aina hauskaa.

Olli suosittelee Paytrailia työpaikkana. ”Täällä on saman kokoisiin yrityksiin verrattuna todella rento meininki ja tosi hyvät työkaverit, jotka ovat innokkaita opettamaan uusia asioita olivat ne sitten työasioita tai vaikkapa omiin harrastuksiin kuten peliohjelmointiin liittyviä asioita. Löytyy hyvin erilaisia ihmisiä aina Amigan parissa varttuneista konkareista nuoriin pioneereihin, joten näkemys on laajaa. Tämä on myös oman uran ja oppimisen kannalta palkitsevaa.”

”Kaikenkaikkiaan Paytrail on loistava työpaikka, koska se on rento, vapautunut ja haasteellinen.”

Haluatko Ollin työkaveriksi? Katso avoimet työpaikkamme.