Paytrailin palautustoiminnallisuus uudistui - tilinumeron syöttämistä ei enää tarvita

avatar

Kirjoittanut Paytrail - 18 kesäkuuta, 2019

paytrail-uusi-palautusmalli

Paytrailin maksupalvelua on uudistettu verkkopankkimaksujen palautustoiminnallisuuden osalta. Tänään kaikille Paytrailin asiakkaille saatavilla oleva uudistus palvelee sekä kauppiaiden että kuluttajien toiveita aiempaa paremmin.

Jatkossa palautus tehdään tilille, josta maksu suoritettiin, eikä kuluttajan enää tarvitse erikseen käydä antamassa tilinumeroa Paytrailin palvelussa.

Käytännössä sen jälkeen kun verkkokauppa on käynnistänyt palautuksen, kaikki tapahtuu automaattisesti Paytrailin ja pankkien rajapintojen välillä. Palautus ei siis enää vaadi kuluttajalta mitään toimia.

Palautukset-uusi-malli

Tee palautukset joko Kauppiaspaneelista tai omasta verkkokauppajärjestelmästä

Paytrailin Kauppiaspaneeli on kauppiaille suunnattu työkalu, jonka verkkokaupan maksuliikenteen seuranta ja hallinnointi on helppoa ja vaivatonta. Uusi palautustoiminnallisuus on osa Paytrailin Kauppiaspaneelin toimintaa. Kun maksujen palautukset tehdään Kauppiaspaneelista, ei kauppiaan tarvitse tehdä mitään uuden palautusmallin käyttöönottamiseksi. 

Kauppiaan on mahdollista hallinnoida maksuja ja niiden palautuksia myös oman verkkokauppansa taustajärjestelmästä. Tähän tarvitaan Merchant API Refunds -rajapinta, jonka avulla maksuliikennettä - palautukset mukaan lukien - voidaan hoitaa verkkokaupan hallinnasta.

Uudistuksesta lyhyesti:

  • Tilinumeron syöttäminen poistuu palautuksista tästä päivästä eteenpäin muodostettujen palautusten osalta.
  • Kauppiaiden ei tarvitse tehdä mitään uuden palautusmallin käyttöönottamiseksi vaan maksujen palautuksia voi tehdä helposti Paytrailin Kauppiaspaneelin kautta.
  • Palautustoiminnallisuus saadaan käyttöön myös verkkokauppajärjestelmässä siihen tarkoitetun rajapinnan avulla.
  • Muutos ei vaikuta palautusten kustannuksiin ja palautuskulut vähennetään entiseen tapaan suoraan kauppiaan tilityksistä.
  • Uudistus koskee kaikkia muita pankkipalautuksia paitsi S-Pankkia ja Ålandsbankenia, joiden osalta palautukset menevät entisen mallin mukaisesti.

Kiinnostuitko?

Haluatko kokeilla uutta palautustoiminnallisuuttamme? Tiesithän, että saat kokeilla palveluamme ensimmäisen kuukauden ilman kuukausimaksua? Ota ihmeessä yhteyttä: myynti@paytrail.com


Viimeisimmät blogipostaukset

Black Fridayn myynti jälleen ennätysvauhdissa verkkokaupoissa

read more

Verkkokauppa kasvaa Pohjoismaissa – Suomi tulee hännillä mutta erottuu joukosta

read more

Verkkomaksaminen muuttuu – Paytrail jälleen ensimmäinen luvansaaja

read more