Case Himos
Paytrailin maksupalvelun myötä Himoksen verkkokauppaan saatiin kaikki yleisimmät maksutavat yhdellä sopimuksella ja helpolla käyttöönotolla.
Hiihtokeskus Himos - parempi konversio Paytrail-maksupalvelun avulla
Jämsässä sijaitseva Himos Hiihtokeskus on hissiliikevaihdolla mitattuna Suomen viidenneksi suurin hiihtokeskus. Himos työllistää vakituisesti 15 työntekijää, ja kausityöntekijöitä yrityksellä on 115–120. Himoksen verkkokauppa on perustettu vuonna 2008. Maksuliikenteessä se luottaa Paytrailiin.
Verkkokauppa tuo helpotusta sesonkiaikojen lippujonoihin
Hissilippujen verkkokauppa on tärkeä osa hiihtokeskuksen asiakaspalvelua, sillä se tuo kaivattua helpotusta ruuhka-aikojen jonojen selättämiseen. Kovia sesonkipäiviä on laskettelukaudessa rajallinen määrä, joten ylimääräisten kassojen avaaminen ainoastaan ruuhkapäivien takia ei ole kannattavaa.
Verkkokaupan ansiosta laskettelijat voivat ostaa lippunsa etukäteen netistä, jolloin heidän ei tarvitse jonottaa lippuluukulle vaan he pääsevät suihkimaan suoraan rinteeseen.
“Asiakastyytyväisyyden takia verkossa toimiminen on meille erityisen tärkeää. Haluamme toki myös olla moderni sekä nykyaikainen toimija, ja verkkokaupan ansiosta pystymme parantamaan palvelumme tasoa”, kertoo Himoksen markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen.
Verkkokaupalla kankea alku
Verkkokaupan perustaminen ei itsessään tuonut suoraan oikotietä onneen. Päivi Kuokkasen mukaan muutamat ensimmäiset vuodet olivatkin melkoista harjoittelua verkkokaupan pyörittämisen suhteen.
“Verkkokaupan toiminta oli alkuvaiheessa kankeaa senkin takia, että meillä piti olla omat sopimukset eri pankkien kanssa. Tällöin verkkokaupan maksutapoina olivatkin ainoastaan isommat pankit ja yleisimmät luottokortit. Käytännössä jokaiselle pankille piti maksaa erikseen ja heidän kanssaan piti tehdä omat erilliset rajapinnat. Tämä teetti meille ison määrän työtä verkkokaupasta saatuun hyötyyn nähden”, Kuokkanen kertoo.
Verkkokauppa vaihdettiin uuteen muutaman vuoden jälkeen. Sen yhteydessä kaupan maksutavat vaihtuivat siten, että lippukaupassa oli käytössä ainoastaan luottokortit. Tämäkään ei tuonut Himoksen verkkokaupalle kaivattua luistoa suksien alle.
Ratkaisuna yksi sopimus, kaikki maksutavat
Himos aloitti yhteistyön Paytrailin kanssa vuonna 2014. Paytrailin maksupalvelun valintaan vaikutti myönteisesti sekä lippujärjestelmän toimittajan että Himoksen pankkiyhteyshenkilön hyvät kokemukset Paytrailin palvelusta ja toiminnasta. Vaakakupissa painoi myös keskisuomalaisen yhteistyön aloittaminen.
Paytrailin maksupalvelun myötä Himoksen verkkokauppaan saatiin kaikki yleisimmät maksutavat yhdellä sopimuksella ja helpolla käyttöönotolla.
Verkkokaupan myynti kasvoi liki 30 prosenttia Paytrailin ansiosta
Himoksen markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen on ollut erittäin tyytyväinen Paytrailin maksupalvelun valintaan:
“Kaudella 2014-2015 lippukauppamme myynti kasvoi liki 30 prosenttia Paytrailin käyttöönoton ansiosta. Tällä hetkellä reilut 50 prosenttia kausikorttiemme ennakkomyynnistä tehdään verkkokaupan kautta.”
Ennen Paytrailin käyttöönottoa Himoksen verkkokaupan osuus yrityksen koko liikevaihdosta oli vajaat 7 prosenttia. Nyt osuus on reilut 10 prosenttia, ja sitä halutaan jatkossa kasvattaa entisestään.
“Vuoden 2015 hiihtolomaviikkojen aikana verkkokaupan osuus liikevaihdosta nousi jopa 20 prosenttiin. Näihin lukuihin olisi tietysti mukava päästä koko kauden osalta”, Kuokkanen pohtii.
Ystävällinen palvelu ja apua verkkokaupan markkinointiin
Päivi Kuokkasen mukaan Paytrailin maksupalvelun käyttöönotto sujui varsin helposti. Alussa tarvittiin pientä teknistä viilausta, jotta maksupalvelu saatiin osaksi Himoksen nykyistä lippujärjestelmää. Tällä hetkellä Paytrail toimii huomaamattomana, mutta tärkeänä osana Himoksen verkkokauppaa.
“Alussa tehdyn hienosäädön aikana yhteistyö Paytrailin asiakaspalvelun kanssa on ollut hyvin sujuvaa. Ajatuksen tasolla on myös kiva asia, että olemme molemmat keskisuomalaisia toimijoita. Tiedämme, että apu on fyysisestikin ihan lähellä, jos meille sattuisi tulemaan jotain ongelmia.”
2016 vuoden sesongin aikana Himos ja Paytrail toteuttivat myös yhteisen markkinointitempauksen, jonka tavoitteena oli tuoda esille Himoksen verkkokauppaa yhä laajemmalle yleisölle.
“Paytrail-tiimi toteutti sosiaalisessa mediassa pyörineen #Himoskimbaaja-kampanjan, johon sisältyi lyhyt markkinointivideo ja arvonta. Lisäksi Paytrailin henkilöstöä oli eräänä maaliskuisena lauantaina pitämässä ständiä ihan paikan päällä”, Päivi Kuokkanen kertoo.
”Tapahtuma toi hyvää buustia loppukevään lumille. Nyt näyttää siltä, että tänä vuonna verkkokaupan kasvu tulee olemaan jälleen noin 30 prosenttia.”
Paytrail on täyden palvelun maksupalvelu
Kaiken kaikkiaan Kuokkanen kokee Paytrailin tuoneen Himoksen verkkokaupalle kaivattua toiminnan järkeistämistä. Se on mahdollistanut myös paremman asiakaspalvelun.
“Nostamme joka paikassa esille, että meillä on täyden palvelun maksupalvelu, josta löytyy kaikki mahdolliset maksutavat. Se on kauppiaankin näkökulmasta hyvin kokonaisvaltainen paketti ja oiva ratkaisu verkko-ostamiseen."
"Suosittelen Paytrailia etenkin matkailualan yrityksille ja lippukauppoihin, mutta se on toimiva ratkaisu myös mihin tahansa muuhun verkkoliiketoimintaan”, Kuokkanen toteaa.
Case: Himoksen hissilippujen verkkokauppa
Kuukausittainen kävijämäärä: n. 2 000 laskettelijaa.
Lipunmyyntijärjestelmä: Axess, verkkokaupan ylläpito KokonSport.
Suurin haaste: Saada laskettelijat ostamaan hissiliput etukäteen netistä.
Parhaat käytännöt: Verkko-ostamisesta on saatu tehtyä varsin helppoa. Tuotteet löytyvät helposti ja maksaminen on vaivatonta. Verkkokaupasta on tehty laskettelijaystävällinen, sillä hiihtokeskusihmiset ovat olleet mukana suunnittelemassa kauppaa.
Pääasialliset markkinointikanavat: Omat kotisivut, yhteistyökumppaneiden kanavat, TV- ja lehtimainonta, sähköiset uutiskirjeet ja Facebook.
Mitä sisustusmyymäläketju Pentik erityisesti arvostaa verkkomaksupalvelussa? Lue Pentikin tarina täältä.