Paytrail

Kehittäjille

Tämä sivusto tarjoaa kehittäjille kaikki tarvittavat tiedot ja työkalut, joiden avulla Paytrailin maksuratkaisut saa integroitua nopeasti ja tehokkaasti.

Tervetuloa tutustumaan kehittäjille tarkoitettuihin materiaaleihimme

Perehdy kattaviin oppaisiimme aina API-dokumentaatiosta tarkkoihin esimerkkeihin asti, sillä ne auttavat maksupalvelumme käyttöönotossa ja optimoinnissa. 

Alla olevien osioiden kattavat materiaalit on suunniteltu tekemään palvelumme integroinnista sujuvaa. Klikkaamalla linkkejä pääset suoraan haluamaasi osioon. 

1. Miksi valita Paytrail
2. Pikaopas käyttöönottoon
3. Kattava rajapintadokumentaatio
4. Ohjelmistokehityspaketit ja kirjastot
5. Lisäosat ja laajennukset
6. Testaus
7. Tuki ja vianmääritys
8. Muut materiaalit
9. Lainsäädäntö ja vaatimustenmukaisuus

1. Miksi valita Paytrail?

Paytrail tarjoaa tehokkaan ja kattavan maksupalveluratkaisun, johon luottaa jo noin 20 000 verkkokauppiasta.

Saat yhdellä sopimuksella käyttöösi useita erilaisia maksutapoja, ja monipuolinen, helppokäyttöinen ja turvallinen maksutapavalikoima varmistaa korkean konversioasteen ja asiakastyytyväisyyden. 

checkmarkcheckmark Kattavat maksutavat 
Valikoimaamme kuuluvat kaikki Suomen suosituimmat maksutavat: kotimaiset verkkopankkipainikkeet, yleisimmät luottokortit, mobiilimaksutavat, lasku- ja osamaksupalvelut sekä PayPal. Lisätietoa maksutavoista saat verkkosivustoltamme.

checkmark Monipuolisuus 
Palvelumme soveltuu monenlaisiin tarpeisiin, kuten verkkokauppoihin, varausjärjestelmiin, sovelluksiin tai monikauppiasmalleihin. Ratkaisuja löytyy niin B2C- kuin B2B-maksamiseen. 

checkmark Tokenisointi ja toistuvat tilaukset 
Paytrail tukee tokenisointia, jonka avulla asiakkaat voivat tallentaa korttitietonsa turvallisesti ja luotettavasti myöhempää kassasivulla tapahtuvaa käyttöä tai toistuvia maksuja varten. 

checkmark Helppokäyttöisyys 
Palvelussamme on panostettu maksamisen helppouteen ja sujuvuuteen, ja sekä maksutavan valinta että maksun suorittaminen on yksinkertaista ja nopeaa. 

checkmark Ensiluokkainen asiakaspalvelu 
Ystävällinen ja nopea asiakaspalvelumme auttaa lähes vuorokauden ympäri. Asiakaspalvelutiimimme palvelee niin kuluttajia, kehittäjiä kuin verkkokauppiaitamme monikanavaisesti. 

checkmark Helppo seuranta ja tarkat raportit 
Voit seurata ja analysoida maksuliikennettä, luoda maksupalautuksia ja maksulinkkejä sekä ladata tarkkoja raportteja kirjanpitoa varten Kauppiaspaneelista. 

checkmark Luotettava ja tietoturvallinen 
Alustamme saatavuusaste on huimat 99,98 %, joten maksuliikenne sujuu taatusti häiriöttä. Pidämme huolen siitä, että paikallisten ja EU-säännösten vaatimukset täyttyvät ja päivitykset tehdään ajallaan.

Meillä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa ja maksupalvelumme on yksi maan tietoturvallisimmista – kaikki maksutapahtumat suojataan tiukoin turvatoimin. 

2. Pikaopas käyttöönottoon

Tässä pikaopas Paytrailin maksupalvelun nopeaan käyttöönottoon. 

Pikaopas Paytrailin integrointiin 

 Vaihe 1: Palvelun tilaaminen ja Kauppiastilin luonti

Vaihe 2: Asennus 
 • Valitse integrointimenetelmä: joko alustaintegraatio ohjelmistokehityspakettien tai lisäosien avulla tai suora rajapintaintegraatio. 
 • Lataa ja asenna lisäosa tai rakenna integraatio ohjelmistokehityspakettien ja koodiesimerkkien avulla. Muista tutustua rajapintadokumentaatioomme, josta löydät tarkemmat tiedot toteutuksen tueksi. 

Vaihe 3: Testaa ensimmäistä rajapintakutsua 

Vaihe 4: Vahvistus ja julkaiseminen 

 • Testitunnuksillamme voit testata maksamista ilman, että raha oikeasti vaihtaa omistajaa. 
 • Kun integraatio on valmis, vaihda testitunnukset omiin tunnuksiisi ja julkaise. 
Kattava-rajapintadokumentaatio

3. Kattava rajapintadokumentaatio

Kattava dokumentaatiomme tarjoaa tietoa Paytrailin maksuratkaisujen integroinnista, tarkkoja parametreja ja esimerkkejä. 

Dokumentaatiossamme käsitellään muun muassa käyttöönottoa, tunnistautumista, maksujen käsittelyä, palautusten hallintaa sekä virheiden käsittelyä. Sieltä saat kaikki tarvittavat työkalut rajapintojemme tehokkaaseen käyttämiseen. 

OpenAPI-spesifikaatio 
Konekielinen OpenAPI-spesifikaatiomme tarjoaa kattavan yleiskatsauksen API-rakenteista ja -ominaisuuksista. 

4. Ohjelmistokehityspaketit ja kirjastot 

Kattavat kehityspaketit

Paytrail tarjoaa useita ohjelmistokehityspaketteja. Valmiit kirjastot ja koodiesimerkit sujuvoittavat integrointiprosessia. Nämä ohjelmistokehityspaketit on suunniteltu erilaisiin ohjelmointiympäristöihin. 

Saatavilla olevat ohjelmistokehityspaketit 

 • Paytrail PHP-SDK: Paytrailin maksutoimintojen yhdistäminen PHP-pohjaisiin sovelluksiin. Tarjoaa kattavat asennusohjeet ja käyttöesimerkkejä. 
 • Paytrail JavaScript-SDK: ihanteellinen valinta kehittäjille, jotka työskentelevät web-käyttöliittymien tai Node.js-projektien parissa. 
 • Paytrail .NET-SDK: tämän ohjelmistokehityspaketin avulla Paytrailin maksuratkaisut voi yhdistää .NET-sovelluksiin. 
 • Paytrail iOS-SDK: tällä mobiilikehittäjille suunnatulla ohjelmistokehityspaketilla voi kehittää iOS-sovelluksia, joissa on sisäänrakennettu maksutoiminto. 
 • Paytrail Android-SDK: tämä ohjelmistokehityspaketti mahdollistaa Android-sovellusten varustamisen Paytrailin monipuolisilla maksuratkaisuilla. 

Jokaisen ohjelmistokehityspaketin mukana toimitetaan yksityiskohtaiset asennusohjeet.  

Miksi SDK:ta kannattaa käyttää? 

Ohjelmistokehityspaketti vähentää koodaustarvetta sekä tarjoaa sujuvamman integrointikokemuksen. Ohjelmistokehityspakettimme päivitetään säännöllisesti, jotta ne sisältävät aina uusimmat ominaisuudet ja tietoturvaparannukset. 

Tutustu koodiesimerkkeihin 

Käytetäänkö projektissasi kieltä, jolle ei ole saatavilla ohjelmistokehityspakettia? Tehosta kehitystyötäsi käytännön toteutusesimerkkien avulla. Katso esimerkeistämme yksityiskohtaisia malleja monilla eri kielillä ja useiden eri viitekehysten osalta. 

5. Lisäosat ja laajennukset

Paytrail on saatavilla lähes kaikkiin Suomessa käytettäviin verkkokauppa-alustoihin ja -palveluihin. Yleisimmät alustat ja lisäosat löydät verkkosivuiltamme. 

 Teemme tiivistä yhteistyötä alustatoimijoiden kanssa, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Kumppaneitamme ovat mm. Adobe Commerce, WooCommerce ja PrestaShop. 

Saatavilla olevat avoimen lähdekoodin lisäosat 

 • WooCommerce: Paytrail for WooCommerce -lisäosan avulla Paytrailin saa sujuvasti yhdistettyä WooCommerce-alustaan. Olemme WooCommercen Platinum-tason kumppani. 
 • Adobe Commerce: Paytrail for Adobe Commerce -lisäosa auttaa parantamaan Adobe Commerce -verkkokauppasi toimintaa. Esimerkiksi progressiiviset verkkosovellukset PWA ja GraphQL ovat käytettävissä PWA Studio- ja GraphQL-laajennustemme avulla. Moduulimme laadusta kertoo myös se, että se hyväksyttiin hiljattain Adoben App Assurance -ohjelmaan. 

Uusimpien standardien mukaisilla lisäosillamme saat tuotua tehokkaan ja tietoturvallisen maksupalvelun suoraan verkkokauppa-alustallesi. 

Testaaminen

6. Testaus

Testauksen avulla voit varmistaa, että integroitu maksupalvelu toimii moitteettomasti. Tarjoamme tarvittavat tunnukset ja materiaalit testaamista varten. 

Testitunnukset 
Testitunnustemme avulla voit testata eri maksutapojen toimivuutta. Testaus on ensiarvoisen tärkeää, koska se auttaa varmistamaan, että integraatio toimii tehokkaasti kaikissa maksutilanteissa. Saat testitunnukset rajapintadokumentaatiostamme.

7. Tuki ja vianmääritys

Ilmenikö ongelma? Tukipalvelumme kattavasta Usein kysytyt kysymykset -osiosta ja vianmääritysoppaista saat apua yleisimpiin ongelmiin, joita integrointiprosessin aikana voi tulla vastaan. 

Suora apu 
Tutustu tukisivuihimme ja vianmääritysoppaisiin tai lähetä tukipyyntö, jos tarvitset asiantuntijan apua. 

GitHub-yhteistyö 
Dokumentaatiomme on saatavilla GitHubissa. Voit täydentää dokumentaatiota, tehdä parannusehdotuksia tai ilmoittaa virheistä GitHubissa, jota käyttäjät parantavat jatkuvasti yhdessä. 

Kaikki julkaisemamme ohjelmistokehityspaketit ja lisäosat ovat saatavilla GitHub-tilillämme, joten ilmoita rohkeasti virheestä tai lähetä kehitysidea GitHubin kautta.  

Olet myös tervetullut osallistumaan avoimen lähdekoodin lisäosien tai ohjelmistokehityspakettien kehitykseen tekemällä omaa parannus- tai korjausehdotustasi koskevan pull request -pyynnön. 

Uutiset ja päivitykset 
Pysy ajan tasalla uusimmista ominaisuuksista ja päivityksistä tilaamalla uutiskirjeemme verkkosivuiltamme ja seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa. 

Muut-materiaalit

8. Muut materiaalit

Suoran integrointi- ja vianmääritystuen lisäksi Paytrail tarjoaa paljon muita materiaaleja, jotka on suunniteltu tukemaan kehitystyötä ja auttamaan maksuratkaisumme hyödyntämisessä. 

Webinaarit  
Tutustu webinaareihimme, joissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten Paytrailin eri ominaisuuksia käytetään tehokkaasti. Niistä on erityisesti hyötyä kehittäjille, jotka haluavat oppia lisää maksujärjestelmästämme. 

Asiakastarinat 
Tutustu siihen, miten Paytrailia käytetään eri aloilla. Asiakastarinat tarjoavat arvokasta tietoa siitä, miten maksuratkaisu kannattaa integroida eri ympäristöissä. 

Blogi 
Tutustu myös viralliseen blogiimme. Blogiartikkeleissamme käsitellään niin alan suuntauksia, verkkomaksamisen trendejä, maksutapoja kuin kauppiastarinoitakin. 

9. Lainsäädäntö ja vaatimustenmukaisuus

Maksuratkaisujen integroimisessa on ensiarvoisen tärkeää tuntea lainsäädännön ja määräysten vaatimukset ja noudattaa niitä. Tähän on koostettu tietoa näistä osa-alueista. 

Käyttöehdot 
Tutustu Paytrailin sopimukseen ja käyttöehtoihin ja varmista, että integraatiosi on toimintaperiaatteidemme mukainen. 

Tietosuojakäytäntö 
Tietosuojakäytännöstämme saat tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietoja ja suojaamme ne yksityisyyden suojaa koskevien lakien mukaisesti. 

Tietoturva 
Lue tavoista, joilla Paytrail suojaa maksutapahtumatiedot ja käyttäjien henkilötiedot kansainvälisten tietoturvastandardien mukaisesti.