Paytrail

Tarinamme

Olemme Suomen välittävin verkkomaksamisen asiantuntija.

Suomen välittävin verkkomaksamisen asiantuntija pähkinänkuoressa

 

aikajana (1)aikajana-1aikajana1

  • Paytrail on suurin suomalainen verkkomaksuyhtiö. Huolehdimme yli 20 000 asiakkaamme verkkomaksuliikenteestä.
  • Meillä on noin 80 alan rautaista ammattilaista ja joukkue kasvaa edelleen.
  • Pääkonttorimme on Suomessa, Jyväskylässä. Toimimme myös Tampereella ja Helsingissä.
  • Vuoden 2022 liikevaihto 40,2 miljoonaa euroa.
  • Paytrail vastaa Valtiokonttorin Suomi.fi-maksut palvelun verkkomaksuliikenteestä.

Great Place to Work       FW22_LOGO_ORANGE_RGB[99]

Start upista kasvuyritykseksi

Start upista kasvuyritykseksi ja suomalaisen verkkokaupan kivijalaksi

Vuonna 2007 kivijalkakauppa oli se missä kauppa kävi ja suomalainen verkkokauppa eli vielä kivikauttaan. Siihen aikaan Lennu Keinänen ja Niko Lehtonen työskentelivät verkkokauppojen parissa ja huomasivat, miten tuskaista maksutapojen järjestäminen kauppoihin oli verkkokauppiaille.

Lennu alkoi miettiä miten kaikki verkkokaupan maksutavat voisi saada yhden kumppanin kautta, yhdellä ainoalla sopimuksella ja ettei aina tarvitsisi integroida kaikkia maksutapoja erikseen. Hän marssi reippaasti pankinjohtajien ja maksulaitosten päättäjien puheille, ja esitteli ennakkoluulotonta ideaansa tällaisesta palvelusta. Vastoin monien ennakko-odotuksia, hän onnistui hankkimaan nämä yhtiöt kumppaneiksemme.

Niko koodasi palvelun ensimmäisen version kasaan ja sitten olikin aika testata mitä verkkokauppiaat siitä tykkäisivät. Hyvin nopeasti oli selvää, että asiakastarve oli todellinen, ratkaisu toimiva ja ajankohta mitä parhain.

Vuoden 2008 alussa tiimi oli kasvanut viisihenkiseksi ja joukkue lähti suurella innolla viemään silloista Suomen Verkkomaksut Oy:tä kasvuyrityspolulle ja raivaamaan tietä suomalaiselle verkkomaksamiselle. Yhdessä tekemisen kulttuuri toimi alusta asti kaiken pohjana ja yrityksellä oli selkeä visio mitä kohti mennä. 

Samaan aikaan Checkoutilla

Samaan aikaan Checkoutilla

Samoihin aikoihin myös Checkoutin perustaja Joose oli päätynyt koodaamaan eräälle asiakkaalleen tilitysten automatisointia ja ajautunut vastaaviin pohdintoihin kuin Lennu ja Niko.

Alun perin tekstiviestipohjaiseksi maksamiseksi ajateltu toteutus laajentuikin merkittävästi. Joose kierteli Lennun lailla pankkeja ja sai kuin saikin nivottua kaikki pankkipainikkeet ensimmäiseen versioon Checkout Finlandin palvelusta.

Kovimmat-kilpailijat-muuttamassa-markkinaa

Kovimmat kilpailijat muuttamassa verkkokauppamarkkinaa

Niin Paytrailin kuin Checkoutin tiimeissä työskenneltiin kiivaasti - mutta erillään - samaisen asian ympärillä. Varsinkin alkuaikoina kumpikin porukka sai useammankin kerran kuulla epäileviä kommentteja siitä, voisiko tuollainen aivan uudentyyppinen lähestyminen onnistua, olihan kyse rahojen välittämisestä.

Rahaakaan ei ollut liikaa käytettävissä. Noihin aikoihin ei ollut aivan helppoa olla finanssiteknologian start up -yritys, vaikka toimialalla olikin ainutlaatuista potentiaalia. Mutta kumpikaan yhtiö ei kommenteista lannistunut, vaan uskoi vahvasti omaan tekemiseensä ja vei palveluaan kovalla tarmolla eteenpäin.

Sekä Paytrailin että Checkoutin porukassa ihmisten määrän lisäksi myös verkkokauppa-alan osaaminen karttui hurjaa vauhtia. Niin karttuivat myös asiakasmäärät ja kasvulukemat olivatkin eksponentiaalisia. Olimme toistemme parhaat kirittäjät.

Kumpikin yhtiö luotti omaan valittuun strategiaansa, mikä kannatti. Molemmissa yhtiöissä päästiin nauttimaan hienoista onnistumisista, mutta kasvukivuiltakaan ei vältytty.

Paytrail <3 Checkout

Paytrailin ja Checkoutin tarinoita yhdistävät myös yrityskaupat. Vuonna 2014 Nets osti Paytrailin ja OP Ryhmä Checkoutin. Hyvät kodit löytyivät kummallekin ja samankaltainen ahertaminen jatkui molemmilla - nyt vaan osana isompaa kokonaisuutta.

Maksuyhtiöiden konsolidoituminen oli jo silloin vauhdikasta, mutta vauhti on kiihtynyt sen jälkeen. Myös Paytrail/Nets alkoi hakea lisää vahvistusta yhtiöön suomalaisen verkkomaksamisen puolelle, jotta pärjäisimme pelissä ulkomaisia kilpailijoita vastaan. Paytrail ostikin Checkoutin OP Ryhmältä vuonna 2021. Oli aika yhdistää nämä kaksi hienoa yhtiötä yhdeksi.

Mitä olemme nyt?

Yhdistynyt iso tiimimme koostuu verkkokaupan huippuammattilaisista, joilla on aivan ainutlaatuista kokemusta ja osaamista toimialaltamme.

Yhä edelleen haluamme tehdä kaikkemme auttaaksemme asiakkaitamme ja edesauttaaksemme juuri Suomen verkkokauppaa eteenpäin. Tavoitteenamme on tarjota uniikki asiantuntijuutemme ja kehittyä jatkuvasti suomalaisten verkkokauppojen, kuluttajien ja kumppaneidemme parhaaksi, sekä olla teknologinen edelläkävijä alallamme. Tämän tavoitteluun meillä on nyt enemmän voimaa, kuin koskaan ennen.

Laura ym_muokattu