Paytrail

Näin toimii Apple Pay

Apple Paylla voi maksaa verkko­kaupoissa, apeissa ja myymälöissä.

Apple Pay

Apple Pay on Applen oma maksujärjestelmä. Sen käyttöönotto tapahtuu lisäämällä luotto‑ tai pankkikortti käytettävissä olevaan Applen laitteeseen. 

Apple Payn käyttöön ei tarvita erillistä appia, vaan sen toiminnallisuus löytyy vakiona iPhonessa, Apple Watchissa, Macissa ja iPadissa. 

Apple Payta voi käyttää Safari-selaimella tehtyihin ostoksiin. Apple Payn avulla voi myös syöttää esimerkiksi omia maksutietojaan ja hyväksyä maksun pelkällä kosketuksella tai vilkaisulla.

Näin maksaminen Apple Paylla etenee verkkokaupassa

Kun asiakas maksaa Apple Paylla verkkokaupassa, maksu etenee seuraavasti:

1. Safari-selaimessa klikataan kassalla Apple Pay

2. Tehdään ostos.

  • Mac tai Applen näppäimistö, jossa on Touch ID: maksu suoritetaan asettamalla sormi Touch ID:lle.
  • iPhone: maksu vahvistetaan joko Face ID:llä tai Touch ID:llä.
  • Apple Watch: kaksoisklikataan sivupainiketta.

Lue tarkemmat lisätiedot Apple Payn sivuilta.

Apple-Pay-ostos

Apple Pay ja Paytrailin maksupalvelu

Apple Pay ei vaikuta maksupalvelumme kuukausimaksuun. Paytrailin uuden maksupalvelun kautta Apple Paylla voi maksaa Visan ja Mastercardin korteilla.

Tapahtumakohtainen maksu on 0,50 € + 3 % provisio (M-paketti). Maksujen palautukset hoituvat myös samalla tavalla kuin korttimaksujen palautukset.

Mobiilimaksamisessa puhelimen osuus jo yli puolet

Apple Pay on monipuolinen maksuratkaisu eikä se koske pelkästään mobiilimaksamista. Apple Pay kuitenkin mahdollistaa helpon maksamisen puhelimella sekä maksun sujuvan hyväksymisen, esimerkiksi Face ID:n tai Touch ID:n avulla.

Mobiilin suosion kasvu on ollut selkeä trendi jo vuosien ajan. Samalla tietokoneiden osuus on vähentynyt reilusti. Verkko-ostoksissa osuutta valtaavat nimenomaan puhelimet. Tablettien osuuden kasvu taittui jo vuosia sitten ja nyt suunta on kääntynyt rajuun laskuun.

Alla olevan kuvan data on kerätty Paytrailin maksusivulta loka-marraskuulta 2021.

pylväskaavio-FI